prodám louhovky
Archiv ukončených inzerátů
prodám louhovky
Prodám 20 článků NKT 250 (Ferak), kovová pouzdra v dřevěných boxech, 10/2012 repase v servisu výměna - elektrolytu , nové zátky, atd. Chtěl jsem to do lodě, ale nevejdou se cena 25.000,- genoa@quick.cz
-
- Reputace: 121
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Re: prodám louhovky
Zdravím. Jak jsou staré a jak je doložitelná v 10/2012 kapacitní zkouška? , Mám zájem, ale má nabídka je zatím podle toho co nabízíte 2Kč za Ah článku. Pokud se rozhodnete, dejte zprávu.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Nezlobte se ale stejné peníze které nabízíte jsem dal za repasi (možno doložit fakturou).
-
A máte tu kapacitní zkoušku? Nabídl bych více a proto se dotazuji. Vím že nesmrtelnost louhovek je pohádka a elektrodová hmota prostě časem stárne a vyplavují se z ní aktivní složky. Jak jsou tedy staré a jaký je výsledek poslední servisní kapacitní zkoušky? Kde byly všude používány když se Vám do loďky nevejdou? Omlouvám se za otázky, ale když chcete takové peníze, zajímá mne co nabízíte.
-
- Reputace: 56
Ja mam zopar luhoviek v kovovom obale a su z roku 1968, takze tieto budu tipujem +- tiez take stare, novsie su uz plastove.
+- 25kWp, 53V 700Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000+Victron quattro 15.000, 5x Victron 250/100, https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780 KIA EV6
-
Ještě záleží natom, v jakém stavu mají tyčinky nebo síťky. Při pohledu a hodnocení louhovek přičítám náklady, možné vyřazení pár přepólovaných článků, které již nejde obnovit a jsem na ceně okolo 2Kč za ampérhodinu článku. Náklady na běžnou servisní výměnu louhu je běžný provozní výdaj. Ani drahá výměna louhu nepomůže zvýšit výrazně kapacitu, spíše vůbec. Nová zátka je za cca 50Kč, také to je běžný výdaj. Kvůli zátce, kterou lze levněji repasovat ale baterie nesháním. Potřebuji je jako začátečník - ostrovník pro svou akumulátorovnu, kterou zatím buduji.
Dával jsem do servisu 30 článků, sestavili z toho 20 podle servisu dobrých. Původně používány jako náhradní zdroj v zabezpečovací stanici. Stáří bude +- kolem 1970 (soudím podle výrobních čísel) Zápis z kapacitního měření nemám, ale můžeme se domluvit a společně přeměřit. Byl jsem domluvený s kamarádem že to změříme někdy na jaře, ale pokud to kvaltuje tak není problém. Abych to měřil sám tak to asi nemá cenu, chce to někoho nestranného. Jsem cca 8 km od Kutné Hory.
-
Kapacitní zkouška je docela časově a energeticky náročná věc. Nevím jak chcete měřit kapacitu když bych dojel jen na chvilku a proto má nabídka zatím platí. Dojedu pokud budete souhlasit s cenou 2Kč, což je 10tisíc za 20ks NKT250. Je to rozhodně více, než 7Kč za kilogram, co dávají někteří sběrači.
Jsou to baterky po repasi v servisu s novým louhem. Předchozí provoz bez problémů a ošetřený co se týká údržby. Vím že by to byla prima koupě za 10.000,- ale jak jsem psal, to jsem dal za repasi. Tak že sorry ale za tuhle cenu ani náhodou. Nehodlám je dávat do šrotu, mam je teď na baráku a když je neprodám tak půjdou na chalupu na ostrov.
Tak jsem udělal kapacitní zkoušku. Použil jsem Neosolar MPPT s měřicí jednotkou MT5. Zátěž 50W. Jeden set 244 Ah,
druhý 140 Ah, byl tam vadný článek. Teď budu dávat nový a potom změřím. Pořád jsou na prodej.
Ještě mám jeden set KMP 120P (10 článků) kdyby byl zájem.
druhý 140 Ah, byl tam vadný článek. Teď budu dávat nový a potom změřím. Pořád jsou na prodej.
Ještě mám jeden set KMP 120P (10 článků) kdyby byl zájem.
Pro všechny co poslali SZ ať nemusím odpovídat na každý dotaz. Historie je stejná jako u těch předchozích. Repasoval jsem je pro kamaráda, zjistil že pro ně nemá využití. Asi bych měl i druhou sadu. Cena cca 2,- Kč/Ah, nedaleko Kutné Hory.
Ty 250 s prověřěnou kapacitou 3,- Kč/Ah.
Ty 250 s prověřěnou kapacitou 3,- Kč/Ah.
Tak že ty 120 jsou prodány. Protože se chystám odjet na dlouhou dob mimi ČR tak jsem ochoten snížit cenu i u těch 250 AH.
Nabídněte.
Nabídněte.
Prodám KPM 120 (10 článků) v nálezovém stavu. Jsou v orig. přepravkách s propojovacími pásky. cena 1500,-
Nahradil jsem vadný článek 250 Ah, současná kapacita 240 Ah. Stále volné, ale prosím neposílejte nabídky typu
" nepotřebuji je ale jsem ochoten je za 5000 koupit " Pod 2,-Kč / Ah už fakt nepůjdu.
Nahradil jsem vadný článek 250 Ah, současná kapacita 240 Ah. Stále volné, ale prosím neposílejte nabídky typu
" nepotřebuji je ale jsem ochoten je za 5000 koupit " Pod 2,-Kč / Ah už fakt nepůjdu.
-
- Reputace: 0
Dobrý den,
prodáváte ještě nějaké louhové baterie prosím?
Děkuji,
Vít Matějka
prodáváte ještě nějaké louhové baterie prosím?
Děkuji,
Vít Matějka