Prasárny na občany
Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
-
Re: Prasárny na občany
Hmm, a pokud je akumulační - co tak přejít na přímotop? Rozložíš odběr do 24hod. Důležité je v těchto (nejhlubších) mrazech zjistit spotřebu vytápění za jeden den pro možnost rozložení odběru do celého dne......JiříK píše:... Takže brumlajovic poznámka o frekvenčních měničích jest irelevantní, protože 1x25A jaksi akumulační topení 12kW nedá...
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
-
- Lokalita: Hlučín
Jak by šla třetí platba v jejich znění zastavit? Přece nemůžeš žít s jističem 3x10/1x25A na trhu ani neexistujou spotřebiče tomu uspůsobené,myčka,konvice,žehlička,lednice -bác a je dole a to tu mám ještě rodiče a dvě děti. Toto musí být nějak napadnutelné přeci? Jet nonstop na baterky,to bude brzy po nich včetně měniče!
16kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /15xJAsolar / Mono 385, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x EASUN <100A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
-
Tak je to krásně napsané na seznamu prostě jim ty solární el ležej v hlavě.
Opatření proti černým pasažérům v systému
http://www.novinky.cz/ekonomika/392495- ... lacku.html
Jé teď zprávy byt prej plus 100 kč
A rodiné domy ušetří
Všem se to prej vyplatí to je komedie.
Opatření proti černým pasažérům v systému
http://www.novinky.cz/ekonomika/392495- ... lacku.html
Jé teď zprávy byt prej plus 100 kč
A rodiné domy ušetří
Všem se to prej vyplatí to je komedie.
-
- Lokalita: Žabčice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 29139
- Kapacita baterie [kWh]: 12
- Chci prodávat energii: ANO
- Chci/Mám dotaci: NE
Tak jsem tou jejich kalkulačkou kalkuloval. jojo abych se se svoji spotrebou cca 700kwh/rok dostal na stejny tak bych musel mit jistic 1x10A.
Cim dal tim vic uvazuju nad kogeneraci na lpg.
Ale nebojme se na kazdou svini se nekde vari voda ....
Cim dal tim vic uvazuju nad kogeneraci na lpg.
Ale nebojme se na kazdou svini se nekde vari voda ....
-
Vytrhávám co jsem pochopil, kdysi jsem taky měl 3x25A, potom jsem ale použil hlavu - mám noční proud, tak jsem šetřil na paušále a přešel na 1x25A (úspora tehdy cca. 1500Kč/rok). Bojler má původně spirálu 800W, nyní nový 1kW. Zásuvka na pračku je spouštěna stejně jako bojler pouze v době NT, takže se zapne po půlnoci. Myčka má časovač a nastavuje se tak, aby doprala nádobí těsně než se probudím, protože když se hned otevře, tak za chvíli je nádobí suché. Mám 4 zónovou indukční desku nastavenou s limitem 2,5kW a přesto jsem byl oproti původnímu plynu pochválen..... a rychlovarka šla s jejím pořízením do koše. Zatím jistič za posledních 10 let nevypadl na přetížení.marko250 píše:....... Přece nemůžeš žít s jističem 3x10/1x25A na trhu ani neexistujou spotřebiče tomu uspůsobené,myčka,konvice,žehlička,lednice -bác a je dole ..........
8000 cyklů (LiFe) je více než 20 let ...... a měnič - už babička tvrdila, že není tak bohatá aby si mohla dovolit kupovat levné věci......marko250 píše:...... Jet nonstop na baterky,to bude brzy po nich včetně měniče!
-
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
to Brumlaj: a za takový chování bys měl být příkladneě potrestán, to sis dovolil moc, takhle šetřit energií.
V dnešní "společnosti" je kladně hodnocen ne ten, kdo vyrábí a má nízké náklady, ale ten, co spotřebovává, protože "roztáčí kola" a způsobuje umělou zaměstnanost.
1x 25A jistič je zcela standartní na byt, a kdo nechce chodit natahovat jistič, tak se chová rozumně, skoro všechny paneláky jedou na 1x25A, dokonce některý byty i 1x20A, něco takovýho jako 3x25A se asi stane luxusem pro zbohatlíky...
Mě vychází, že s 3x20A budu moct provozovat 12kW přímotopů a s rozumnou technikou (HJ306)i bez snížení komfortu. Jak to tak vidím, tak topení dřevem se stává luxus, protože pokud netopím elektrikou a spotřebuju 2MWh a nebo topím a spotřebuju 15MWh tak rozdíl je 29Kkč, 12m3 dřeva je 12kKč, a ještě práce, revize komína.... tak takhle se dělá ekologie za každou cenu.
V dnešní "společnosti" je kladně hodnocen ne ten, kdo vyrábí a má nízké náklady, ale ten, co spotřebovává, protože "roztáčí kola" a způsobuje umělou zaměstnanost.
1x 25A jistič je zcela standartní na byt, a kdo nechce chodit natahovat jistič, tak se chová rozumně, skoro všechny paneláky jedou na 1x25A, dokonce některý byty i 1x20A, něco takovýho jako 3x25A se asi stane luxusem pro zbohatlíky...
Mě vychází, že s 3x20A budu moct provozovat 12kW přímotopů a s rozumnou technikou (HJ306)i bez snížení komfortu. Jak to tak vidím, tak topení dřevem se stává luxus, protože pokud netopím elektrikou a spotřebuju 2MWh a nebo topím a spotřebuju 15MWh tak rozdíl je 29Kkč, 12m3 dřeva je 12kKč, a ještě práce, revize komína.... tak takhle se dělá ekologie za každou cenu.
Naposledy upravil(a) kodl69 dne čtv led 21, 2016 8:02 pm, celkem upraveno 1 x.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
...a tátovi v garáži to poskočí z 2600 Kč na pouhých 6800. A opět podotýkám, že Triodyna na 1x něco opravdu nejde spustit...
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
-
Hmm, to fakt nemá bezbolestné řešení - mimochodem kámoš garáž - dnes 414 Kč/rok, v budoucnu 2220 Kč/rok.........jistič 16A, spotřeba 15kWh/rok (svícení, trvalé šimrání baterie)JiříK píše:...a tátovi v garáži to poskočí z 2600 Kč na pouhých 6800. A opět podotýkám, že Triodyna na 1x něco opravdu nejde spustit...
-
- Lokalita: Hlučín
Ale já mám TIG,pilu,štípač a dvě domácnosti na tomto jističi,já nesu z králičárny ,ale RD.
Tak jsem se už neudržel od rána to pěnilo a vyblil jsem se na kontaktní formulář s připomínkama k návrhu. :
http://www.eru.cz/cs/kontaktni-formular ... energetice
"Dobrý den prosil bych přepsat informace o Vaší činnosti.
Působnost ERÚ:
- regulace(zvyšování) cen
- podpora(potírání) využívání obnovitelných a druhotných zdrojů energie a kombinované výroby elektřiny a tepla,
- ochrana(sereme na ) zájmů zákazníků a spotřebitelů,
- ochrana oprávněných zájmů držitelů licencí,(ruku v ruce ty mě já tobě a na poli nejlépe další megawaty po 13kč/kWh)
- šetření soutěžních podmínek,
- spolupráce s ÚOHS,
- podpora hospodářské soutěže v energetických odvětvích,
- výkon dohledu nad trhy v energetických odvětvích.(k prospěchu energetických společností)
Kde mohu zapůsobit na zrušení Vašeho nového návrhu tak ,ať není v jeho nynějším znění uplatněn v roce 2017? Už jste někdy viděli jet na jistič 3x10A,nebo 1x25A kotoučovou pilu,štípač,vysavač,varnou konvici,myčku,pračku sušičku,PC,ledničku,mražák,router,nabíječky,osvětlení,domácí vodárnu,fény,kuchyňský robot,mikrovlnku,pájku,brusku,svářečku,kompresor,televizi,satelit,dvd,rádio,vrtačku,toustovač a spousta dalších spotřebičů byť energeticky hodnocených A++ ! Při šestičlenné rodině se potkávají krátkodobě vždy tak ,že to 3x10,1x25A neustojí. To se vrátíme do dob brzkého komunismu,kdy nebyla vybudovaná DS a žehlička měla 250W,oproti nynějším 2400W a jiné spotřebiče,krom ledničky s výparníkem nebyly!!!!!!!!!!!!! Co má společného jistič před mýma hodinama s naddimenzovanou DS před domem?!?! Spotřeba v ČR je nižší,než ČEZ vyváží za hranice,víc než 100%!!! Navíc se tady vychcaně zneužívá Čezská DS a životní prostředí v rámci výroby na export. Co si vůbec o sobě myslíte,vy že regulujete a chráníte český lid!!! Každý kdo sníží svou spotřebu bude Vašim novým rozhodnutím potrestán a o decentralizaci rači ani nehovořit. Dáš si panely na střechu tak zaplať! Vy nejste úřad zastupující lid,vy jste jen další zátěž našich peněženek,nemoc kterou je potřeba vymítit."
Tak jsem se už neudržel od rána to pěnilo a vyblil jsem se na kontaktní formulář s připomínkama k návrhu. :
http://www.eru.cz/cs/kontaktni-formular ... energetice
"Dobrý den prosil bych přepsat informace o Vaší činnosti.
Působnost ERÚ:
- regulace(zvyšování) cen
- podpora(potírání) využívání obnovitelných a druhotných zdrojů energie a kombinované výroby elektřiny a tepla,
- ochrana(sereme na ) zájmů zákazníků a spotřebitelů,
- ochrana oprávněných zájmů držitelů licencí,(ruku v ruce ty mě já tobě a na poli nejlépe další megawaty po 13kč/kWh)
- šetření soutěžních podmínek,
- spolupráce s ÚOHS,
- podpora hospodářské soutěže v energetických odvětvích,
- výkon dohledu nad trhy v energetických odvětvích.(k prospěchu energetických společností)
Kde mohu zapůsobit na zrušení Vašeho nového návrhu tak ,ať není v jeho nynějším znění uplatněn v roce 2017? Už jste někdy viděli jet na jistič 3x10A,nebo 1x25A kotoučovou pilu,štípač,vysavač,varnou konvici,myčku,pračku sušičku,PC,ledničku,mražák,router,nabíječky,osvětlení,domácí vodárnu,fény,kuchyňský robot,mikrovlnku,pájku,brusku,svářečku,kompresor,televizi,satelit,dvd,rádio,vrtačku,toustovač a spousta dalších spotřebičů byť energeticky hodnocených A++ ! Při šestičlenné rodině se potkávají krátkodobě vždy tak ,že to 3x10,1x25A neustojí. To se vrátíme do dob brzkého komunismu,kdy nebyla vybudovaná DS a žehlička měla 250W,oproti nynějším 2400W a jiné spotřebiče,krom ledničky s výparníkem nebyly!!!!!!!!!!!!! Co má společného jistič před mýma hodinama s naddimenzovanou DS před domem?!?! Spotřeba v ČR je nižší,než ČEZ vyváží za hranice,víc než 100%!!! Navíc se tady vychcaně zneužívá Čezská DS a životní prostředí v rámci výroby na export. Co si vůbec o sobě myslíte,vy že regulujete a chráníte český lid!!! Každý kdo sníží svou spotřebu bude Vašim novým rozhodnutím potrestán a o decentralizaci rači ani nehovořit. Dáš si panely na střechu tak zaplať! Vy nejste úřad zastupující lid,vy jste jen další zátěž našich peněženek,nemoc kterou je potřeba vymítit."
16kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /15xJAsolar / Mono 385, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x EASUN <100A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
-
Ne, že bych chtěl místní diskutující ještě více naštvat, ale zkusil jsem kalkulačku pro firmy. Vzal jsem příklad s stabilním trvalým odběrem 5 kW (například věž operátora s BTS) a zadal jsem údaje do kalkulačky NTS a vyšlo mně, že firma (pokud je na místě sazba C03, což by být mohla) ušetří za eletřinu ročně pouhých 65 000 Kč za toto odběrné místo, takže touto NTS je elegantně přesunuta platba průmyslu na domácnosti.
-
- Lokalita: Brno
Zdravím ,xmasin píše:Ne, že bych chtěl místní diskutující ještě více naštvat, ale zkusil jsem kalkulačku pro firmy. Vzal jsem příklad s stabilním trvalým odběrem 5 kW (například věž operátora s BTS) a zadal jsem údaje do kalkulačky NTS a vyšlo mně, že firma (pokud je na místě sazba C03, což by být mohla) ušetří za eletřinu ročně pouhých 65 000 Kč za toto odběrné místo, takže touto NTS je elegantně přesunuta platba průmyslu na domácnosti.
o čem jiném se zde opakovaně zmiňuji , bude to sociální transfér nevídané ohavnosti .
V textu erů toto "ospravedlňující" se píše : Hlavním důvodem je, že podstatná část nákladů na zajištění těchto služeb má charakter fixních nákladů nezávislých na odběru elektřiny, avšak od zákazníků je tato fixní část nákladů vybírána v závislosti na velikosti jejich odběru. Je zřejmé, že pokles odběru nevyvolává pokles těchto nákladů. ... to vypovídá naprostou pravdu vo co jim de .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
NT:4860xmasin píše:Můžete napsat jakou máte spotřebu? A pozor, dnes mají tepelná čerpadla NT 22 hodin v NTS budou společně s topnými systémy a pak budou mít NT buď 18 nebo 20 hodin. Takže je třeba podle toho trochu přepočítat spotřebu.
VT:420
Je to, ale rozloženo do 2/22h, pokud se to změní na 4/20 tak to bude asi opravdu na krev. Budu muset blokovat VT.
-
A propo, copak nám to sliboval pan parazit Mládek? Že přesunem OZE ze spotřeby do paušálu nikdo nezaplatí víc? Je na čase mu jeho žvanění připomenout, at ERU zpacifikuje.
-
- Lokalita: Šternberk
- Výkon panelů [Wp]: 15000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
Myslím si, že tato vláda hlasu lidu vůbec nenaslouchá a jedná jen podle vlastního koryta a říká tomu demokracie. Proto je jakékoliv připomínání čehokoliv někomu ve vládě jen dušení onanií. Dokud se nezmění systém, bude to pořád stejné.
Až budu moci takové rozhodnutí alespoň z jedné desetimilióntiny rozhodnout ze svého mobilu, pak to bude jiné. Do té doby se budou jen střídat loutky ve stejném divadýlku a hrát do nekonečna pořád stejný kus.
Až budu moci takové rozhodnutí alespoň z jedné desetimilióntiny rozhodnout ze svého mobilu, pak to bude jiné. Do té doby se budou jen střídat loutky ve stejném divadýlku a hrát do nekonečna pořád stejný kus.
15 kWp JJZ + 3x Tristar MPPT60 + Victron 150/100 + 48V LiFePO 850 Ah + UPS 8kW (MPP-Solar 8048 LC) + 4 x nabíječka 1,2 kW (DELTA) Start: 2012
-
Na druhou stranu je ale třeba říct, že ceny pro firmy byly z nepochopitelných důvodů (a to bez závislosti na odběru) znevýhodněny a distribuční poplatky a měsíční poplatky byly (a stále jsou) výrazně vyšší než u naprosto stejné přípojky pro domácnost. Pochopil bych to, kdyby tento stav byl ještě pár let po revoluci, ale toto mělo být dávno srovnáno.xmasin píše:Ne, že bych chtěl místní diskutující ještě více naštvat, ale zkusil jsem kalkulačku pro firmy. Vzal jsem příklad s stabilním trvalým odběrem 5 kW (například věž operátora s BTS) a zadal jsem údaje do kalkulačky NTS a vyšlo mně, že firma (pokud je na místě sazba C03, což by být mohla) ušetří za eletřinu ročně pouhých 65 000 Kč za toto odběrné místo, takže touto NTS je elegantně přesunuta platba průmyslu na domácnosti.
Druhá věc samozřejmě je, že pro místa s minimální spotřebou je tak razantní zvýšení cen podle nové tarifní struktury prasárna a mělo by být upraveno. Jisté navýšení (jakoby za " rezervovanou kapacitu") bych sice dokázal akceptovat, ale tohle je prostě přestřelené (a myslím, že v této podobě neprojde).
-
Jinak ještě zajímavé je, že se zavádí u dvoutarifních sazeb tzv. požadovaný podíl nízkého tarifu a ten je odlišný u domácností a firem (proč ?).
Konkrétně: D25,26,27d - 0,35 (to je stejné i pro ekvivalentní firemní C sazby)
D45,55,56D - 0,91 (ale pro firmy jen 0,85)
Konkrétně: D25,26,27d - 0,35 (to je stejné i pro ekvivalentní firemní C sazby)
D45,55,56D - 0,91 (ale pro firmy jen 0,85)
-
nechapu provazanost firem ERU navrhla novou tarifni strukturu a kalkulacku cen vytvorila EGÚ Brno jinak zadal jsem 5 příkladú jak bych to chtěl vždy jsem ušetří i při stávajícím C25d bych měl ůsporu cca ročně 16000 korun nevěřím tomu musí být někde chyba
-
U firemních tarifů tomu opravdu tak může být, konkrétně u C25d je nyní distribuční sazba ve VT 1794Kč/1MWh (pro domácnosti 1479Kč) a dle nového jen 130Kč/1MWh. Sice se nově zavádí další poplatek za Ampery, ale v předchozí větě zmíněný rozdíl je tak velký, že od určitého odběru by nový systém v C25d mohl být opravdu výrazně výhodnější.borodinkechold píše:nechapu provazanost firem ERU navrhla novou tarifni strukturu a kalkulacku cen vytvorila EGÚ Brno jinak zadal jsem 5 příkladú jak bych to chtěl vždy jsem ušetří i při stávajícím C25d bych měl ůsporu cca ročně 16000 korun nevěřím tomu musí být někde chyba
-
Mícháš dvě změny, které se dějí v téměř stejnou dobu aby bylo možno dále OZE dehonestovat. Tato změna NEMÁ souvislost s OZE, jde pouze o další přerozdělení nákladů na DISTRIBUCI elektřiny od Světlíků, Mittalů a podobné verbeži směrem k ovčanům nemajícím v nikom zastáni. (a hlavně těm vlastnícím garáže a chaty, případně chalupy - tak aby šlo zapojit do emocí i obyčejnou lidskou závist proti těm, kdo vlastní o šutr víc než soused)......česká klasika......sen každého poblitika - aby se voli(či) umlátili mezi sebou a je nechali "hospodařit" bez dozoru.rob.brno píše:A propo, copak nám to sliboval pan parazit Mládek? Že přesunem OZE ze spotřeby do paušálu nikdo nezaplatí víc? Je na čase mu jeho žvanění připomenout, at ERU zpacifikuje.
-
Takže už funguje kalkulačka na ERU
Naposledy upravil(a) Dreambox dne pát led 22, 2016 7:36 am, celkem upraveno 2 x.
SOLINTEG MHT-50K-100, východ střecha 14,5Kwp,jižní stěna 6,3 Kwp,západ střecha 15,5Kwp, chalupa Majda 7,6 Kwp. Baterie 6x Soluna HV PACK 10K ,optimizéry Tigo.