jaký regulátor pro nicd akumulátor???
NiCd baterie, zkušenosti, obnova kapacity, údržba
-
Re: jaký regulátor pro nicd akumulátor???
Nejen - měl by někdo chuť. Je to přímo naše povinnost najít chuť a dělat. Konkurovat Číně se bez problému dá. Čína nevytváří, Čína produkuje pro masy. A navíc dá se využít toho co prodává a doplňovat dle potřeby.Vláďa píše:Chtěl bych se zeptat ... a kde jinde než tady - měl by někdo chuť se do té stavby pustit?
Takže ano, jdeme do ekonomického boje.
-
- Lokalita: Zásmuky
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 1080
- Kapacita baterie [kWh]: 1,7
Mno jak tak koukám, co se týče ekonomického boje, od ledna žádné novinky. A páč jsem šťoura a stal jsem se šťastným majitelem NiCd baterek, řeším nikoli bludy, ale dobíjení. Řešení bych měl a asi do něj půjdu... http://www.wipanda.com/EN/productdetail.aspx?piid=305
UŽ sice NEMÁM OSTROVNÍ ELEKTRÁRNU. Ale od 6. 6. 2023 začínám zase kout pikle.
Ahoj, co máš prosím za ten regulátor?PavelR píše:Edit: nekdy neni duvod nic priohybat osobne mam regl cinu, ktery lze nastavit v pomerne sirokem rozsahu napeti snad pro vsechny tipy aku. ucinnost uzasna. a extra drahej nebyl
Čtu si právě o chování oněch Epsolarů a křiví mi hubu:/
-
Ja osobne pouzivam 30A epsolar (typ z hlavy nevim) a NiCD mam zapojene 3ks paralelne a tyto packy do serie v poctu 9ks. Po konzultaci se SAFT SERAKEM jsem zvolil jako typ aku gelove,ale protoze ty NICD se mi stejne nepodarilo dobit nikdy na 100%,tak jsem je nakonec nastavil jako zaplavene,coz pri kapacite zhruba 480AH myslim je celkem zanedbatelne.. Regl stal kolem 4500kc, ted me mrzi ze jsem si radeji nepriplatil a nevzal 40A,ale uz se stalo..
-
Dobrý den, používám regulátor PWM CM3024Z, který stál cca 1500,-Kč 30A a jedu na 24V. Nastavený je na 30V a teprve potom odpojuje baterky NiCd. Měl jsem 30A EPSolar ale za celý rok jsem pouze jednou vyuzil MPPT, protože jinak dával stejně ampér jako obyčejný regl. PWM.
-
ahoj. ake je max vstupne napatie panelov na ten PWM regu? da sa nastavit vyssie konecne napatie na nabijanie? napr. 34V? dakujem
Naposledy upravil(a) onco87 dne úte říj 28, 2014 6:24 am, celkem upraveno 1 x.
-
ahoj. ake je max vstupne napatie panelov na ten PWM regu? da sa nastavit vyssie konecne nabijanie? napr. 34V? dakujem
-
Uz som to nasiel. Do 50V
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 1059 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Oshurty
-