Úprava topení na topení + TUV
Čištění vody, filtrace, čerpání vody, zařízení pro získání pitné vody, zachytávání a zpracování dešťové vody ...
- abrams
- Reputace: 427
- Lokalita: Brno
Úprava topení na topení + TUV
Zdravím ,
nejhorší mám snad za sebou ... pár fotek : ... no , teď ještě donutit kotel se "smart" termostatem aby začal topit dle potřeby ... snad se mi to povede .
Elektronům zdar
nejhorší mám snad za sebou ... pár fotek : ... no , teď ještě donutit kotel se "smart" termostatem aby začal topit dle potřeby ... snad se mi to povede .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič 48MWh+ , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
- Reputace: 33
Re: Úprava topení na topení + TUV
K čemu složí ten třícesťák?
----------------------------------------
http://honzasl.blogspot.cz/
- abrams
Zdravím ,honzasl píše:K čemu složí ten třícesťák?
... ke stejnému účelu jako stykač , přepínač u poloostrovní FVE , tojest k ovládání toku energie .
Totiž tak , primární je okruh topení , bude-li potřeba nahřát vodu ale nebude el tak trojcesťák přesměruje tok topné vody z topení do bojleru . Po nahřátí se zase vrátí k topení .
Utratil sem 16kKč abych snížil závislost na distributorovi el , ale zvýšila se tím závislost na distributorovi plynu ... ale natom se také pracuje . Zatím nebudu dráždit detaily , ale asi tak : haluze z udržby zahrady podrtit (el z FVE samozřejmě) usušit na uskladnit v zimě spálit teplo + el = .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič 48MWh+ , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Nad přepínáním prioririty vše topení/vše bojler jsem kdysi taky uvažoval, prakticky se to ukázalo jako nepotřebné.
Pokud se normálně pravidelně topilo, tak bylo vody i tepla dost a nebylo potřeba přepínat priority. Ale to bylo topení uhlím, kde v létě jsme jeli na elektriku, zatápet kvůli bojleru nemělo ... no to se prostě člověku fakt nechce.
Pokud se normálně pravidelně topilo, tak bylo vody i tepla dost a nebylo potřeba přepínat priority. Ale to bylo topení uhlím, kde v létě jsme jeli na elektriku, zatápet kvůli bojleru nemělo ... no to se prostě člověku fakt nechce.
-
- Reputace: 31
Abrams je proste muz cinu, mezi jeho napady a realizacemi vetsinou neni dlouha prodleva! Velky obdiv! Haluze ze zahrady jsou spravna volba, rychle to schne, dokonale to hori. V podstate od doby co topim drevem jsem nikdy nepotreboval sekat trisky na zatop, klesti ze zahrady je vzdycky vic nez dost. Ani to nedrtim, staci svazat do otypek a pri ceste ze zahrady s prazdyma rukama prenasel do kotelny a tam pouzit.abrams píše:Zdravím ,honzasl píše:K čemu složí ten třícesťák?
... ke stejnému účelu jako stykač , přepínač u poloostrovní FVE , tojest k ovládání toku energie .
Totiž tak , primární je okruh topení , bude-li potřeba nahřát vodu ale nebude el tak trojcesťák přesměruje tok topné vody z topení do bojleru . Po nahřátí se zase vrátí k topení .
Utratil sem 16kKč abych snížil závislost na distributorovi el , ale zvýšila se tím závislost na distributorovi plynu ... ale natom se také pracuje . Zatím nebudu dráždit detaily , ale asi tak : haluze z udržby zahrady podrtit (el z FVE samozřejmě) usušit na uskladnit v zimě spálit teplo + el = .
Elektronům zdar
-
- Reputace: 31
Ale pokud je cas, tak je to lepsi nez treba cucet na televizi. Ja to tak prechodne resil cca 2 roky pred FVE. Klesti ze zahrady dostatek, tak jsem i mimo topnou sezonu vzdycky obden nacpal kotel klestim, zapalil a byla tepla voda.honzasl píše:Nad přepínáním prioririty vše topení/vše bojler jsem kdysi taky uvažoval, prakticky se to ukázalo jako nepotřebné.
-
To bylo v dobách kdy jsme topili uhlím - což znamenalo špínu prach a moc běhání kolem, včetně čudění z komína. S novým atmosem tohle odpadlo, leč klestí už došlo došlo (přerostlou zahradu jsme vyrvali vegetaci ze spárů) a peletky si šetřím na zimu.
EDIT: Aháá, já už jsem pochopil to zapojení......ty tlustotrubky jsou původní soustava a plynový kotel je připojen tím Al-Pexem. Už je mi to jasné....
EDIT: Aháá, já už jsem pochopil to zapojení......ty tlustotrubky jsou původní soustava a plynový kotel je připojen tím Al-Pexem. Už je mi to jasné....
- abrams
Zdravím ,joseff píše:
Abrams je proste muz cinu, mezi jeho napady a realizacemi vetsinou neni dlouha prodleva! .
... kéžby věnoval-li bych se víc rozdělaným projektům , to by ste teprve zírali . Jenže su docela línej a dělám jen na tom co mě zrovna baví nebo vím jak nato . Jenže zádrhel většinou projekt pozastaví na neurčito .
Díky za uznání nejen že mě potěší , ale i nakopne .
Ad. drcení haluzí , člověk je chvíli na vzduchu + spotřebuje nějaký přebitky el. , drtiny zaberou míň místa a navíc snad pudou použít v tak nějak automatickým kotli . Mam toho něco přes 2 metráky (cca 1MWh tepla) , na pokusy dobrý na to že to vyrostlo na zahradě .
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek