Wi-Fi modul s čipem ESP32 - monitoring Victron MPPT 100/50
Souhrn tématu
Wi-Fi modul s čipem ESP32 umožňuje vzdálený monitoring solárního regulátoru Victron MPPT 100/50 přes VE.Direct port. Modul nabízí Wi-Fi připojení do domácí sítě, podporu ESPHome s webovým rozhraním pro snadné sledování dat jako napětí baterie, výkon panelů a stav nabíjení. Preferována je galvanická izolace a napájení přímo z VE.Direct portu nebo USB, modul je ideálně dodáván s kabelem a v krabičce pro jednoduchou instalaci.
- kolar28
- Reputace:0
- Lokalita: Bulharsko
- Systémové napětí: 24V
- Lokalita:BulharskoSystémové napětí:24V
Wi-Fi modul s čipem ESP32 - monitoring Victron MPPT 100/50
Zdravím komunitu,
sháním hotový, oživený a naprogramovaný Wi-Fi modul s čipem ESP32 pro vzdálený monitoring solárního regulátoru Victron MPPT 100/50.
Původně jsem zvažoval monitoring přes Wi-Fi kameru namířenou na displej, ale rád by měl přístup ke všem datům naráz (napětí baterie, výkon panelů, stav nabíjení). Chtěl bych se vydat cestou hotového řešení, jelikož sám se do pájení a programování pouštět nechci.
Moje požadavky na modul:
• Konektivita: Wi-Fi (připojení k domácí síti).
• Rozhraní: Propojení do VE.Direct portu regulátoru (ideálně včetně kabelu).
• Software: Ideálně systém ESPHome s integrovaným webovým rozhraním (dashboardem), abych mohl data sledovat v prohlížeči na mobilu/PC i bez složité integrace (případně možnost budoucího napojení na Home Assistant).
• Bezpečnost: Velkou výhodou by byla galvanická/optická izolace, abych neriskoval poškození regulátoru.
• Napájení: Ideálně přímo z VE.Direct portu, případně přes USB.
Pokud máte někdo tento modul postavený navíc v krabičce (např. z 3D tiskárny) a k prodeji, napište mi prosím do zpráv (PM) vaši cenu a možnosti doručení (ideálně Zásilkovna).
Předem moc děkuji za nabídky!
sháním hotový, oživený a naprogramovaný Wi-Fi modul s čipem ESP32 pro vzdálený monitoring solárního regulátoru Victron MPPT 100/50.
Původně jsem zvažoval monitoring přes Wi-Fi kameru namířenou na displej, ale rád by měl přístup ke všem datům naráz (napětí baterie, výkon panelů, stav nabíjení). Chtěl bych se vydat cestou hotového řešení, jelikož sám se do pájení a programování pouštět nechci.
Moje požadavky na modul:
• Konektivita: Wi-Fi (připojení k domácí síti).
• Rozhraní: Propojení do VE.Direct portu regulátoru (ideálně včetně kabelu).
• Software: Ideálně systém ESPHome s integrovaným webovým rozhraním (dashboardem), abych mohl data sledovat v prohlížeči na mobilu/PC i bez složité integrace (případně možnost budoucího napojení na Home Assistant).
• Bezpečnost: Velkou výhodou by byla galvanická/optická izolace, abych neriskoval poškození regulátoru.
• Napájení: Ideálně přímo z VE.Direct portu, případně přes USB.
Pokud máte někdo tento modul postavený navíc v krabičce (např. z 3D tiskárny) a k prodeji, napište mi prosím do zpráv (PM) vaši cenu a možnosti doručení (ideálně Zásilkovna).
Předem moc děkuji za nabídky!
- cipis
- Moderátor
- Reputace:1076
- Lokalita: blízko Brna
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 18000
- Kapacita baterie [kWh]: 66
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
- Lokalita:blízko BrnaSystémové napětí:24VVýkon panelů [Wp]:18000 Kapacita baterie [kWh]:66
Re: Wi-Fi modul s čipem ESP32 - monitoring Victron MPPT 100/50
Jen technicka, proc to nepostavis na Venusu a RPi? Nic nepajis, nic neprogramujes, jen nahrnes fw na karticku, strcis do RPi a pak pres VRM v mobilu nakonfigurujes.
18+ kWp v provozu, 7+ kWp čeká na montáž/zapojení
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,25+0,8 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,25+0,8 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
- Kajap
- Reputace:17
- Lokalita: Okoli
- Lokalita:Okoli
Musíš dělat kablík, nebo si koupit od victronu USB (za cenu zoho rpi) ?
- Kajap
chtěl jsem napsat : originální předražený kablík…
Protože zrovna ten Victron MPPTs po Bluetooth neposkytuje tolik informací, jako přes kabel …
A běžný uživatel nemá snu jak má poskládat ten kablík, navíc dneska když na ali express je +4 € ke každý jednotlivý položce (nevím jestli se to dá obejít? Viděl jsem tam něco přes Bundledesls - Picks metodu že tento poplatek je vynulován, ale to je dílem náhody, jestli nějaké položky se nabídnou do této metody - dříve jsem to používal, když jsou 3 položky tak je doprava zdarma, u metody Choice je myslím doprava zdarma od 8-10 $ podle nálady systému, nicméně vždycky tam je import charge 4 € za každou položku
Já myslím že od té doby jsem tam nic nenakupoval, někdo zná jiné finty?
Protože zrovna ten Victron MPPTs po Bluetooth neposkytuje tolik informací, jako přes kabel …
A běžný uživatel nemá snu jak má poskládat ten kablík, navíc dneska když na ali express je +4 € ke každý jednotlivý položce (nevím jestli se to dá obejít? Viděl jsem tam něco přes Bundledesls - Picks metodu že tento poplatek je vynulován, ale to je dílem náhody, jestli nějaké položky se nabídnou do této metody - dříve jsem to používal, když jsou 3 položky tak je doprava zdarma, u metody Choice je myslím doprava zdarma od 8-10 $ podle nálady systému, nicméně vždycky tam je import charge 4 € za každou položku
Já myslím že od té doby jsem tam nic nenakupoval, někdo zná jiné finty?
- Valdano
- Reputace:334
- Lokalita: Česká Lípa
- Lokalita:Česká Lípa
Uživatel je ten kdo něco takového vůbec neřeší, nesestavuje FVE a ani k ní neshání jednotlivé komponenty ani si nebastlí komunikační kabely. Jen používá už hotové řešení, které pro něj sestavil někdo jiný znalý věci. Kutil stavitel FVE to je něco jiného. U toho se předpokládá, že si sám najde na Internetu příslušné informace a ty na Internetu jsou i k zapojení VE.Direct kabelu viz například Victronem zveřejněný popis protokolu VE.Direct, který obsahuje i informace ohledně zapojení VE.Direct kabelu včetně definice vhodných konektorů.
Naposledy upravil(a) Valdano dne ned říj 04, 2026 8:51 pm, celkem upraveno 1 x.
- Valdano
- Reputace:334
- Lokalita: Česká Lípa
- Lokalita:Česká Lípa
Zmíněný poplatek je paušální CLO, které se vztahuje na každý celní druh zboží v zásilce ze zemí mimo EU s celkovou hodnotou do 150 EUR. U zásilek z Číny ho hradí buď tržiště nebo prodejce mimo tržiště tak jako hradí i DPH a obojí účtuje kupujícímu při nákupu. U tržišť jako je Aliexpress to neřeší konkrétní prodejce, ale automaticky systém tržiště Aliexpress, který v tomto ohledu zastřešuje všechny prodejce na Aliexpressu a vůči EU má jednotné IOSS. Paušální clo se neuplatňuje pokud si nakoupíte zboží z některého EU skladu kde už bylo CLO zaplaceno provozovatelem skladu při dovozu zboží do skladu. Typicky například při nákupu na Temu u všech položek označených jako "Místní" což znamená z EU skladu bez celních poplatků.Kajap píše: ned říj 04, 2026 6:52 pmnavíc dneska když na ali express je +4 € ke každý jednotlivý položce (nevím jestli se to dá obejít? Viděl jsem tam něco přes Bundledesls - Picks metodu že tento poplatek je vynulován, ale to je dílem náhody
Navíc některá tržiště při nákupu z Číny tedy mimo EU sklad mohou tento poplatek dotovat buď zčásti nebo i celý. Neznamená to, že by se vůči celním orgánům EU poplatek vůbec neplatil, ale jen to, že ho systém tržiště buď z části nebo celý zaplatí za vás a poté to naúčtuje zřejmě konkrétnímu prodejci na tržišti, ale proběhne to bez požadavku úhrady z vaší strany tj. je to určitá forma dotace podobně jako např. "Free shipping". Záleží tedy jen na konkrétním tržišti jestli má takto nastavené dotace, které pak hradí prodejci ze svého a v jaké výši. Dle pravidel toho či onoho tržiště to může záviset třeba i na ceně celé objednávky v kombinaci s počtem celních druhů zboží v ní. Opět například tržiště Temu u zásilek z Číny tedy u položek, které nejdou z EU skladu, hradí u řady položek část celních poplatků. Obvykle je to 30% z paušálního cla na každý celní druh položky, a to max. do výše 500 Kč na celou objednávku.
- Kajap
Víš co je to Bundle Deals kanál? To je dynamicky generovaný kanál podle toho co otvíráš…
Tam je ten poplatek vynulovanej!
Tam je ten poplatek vynulovanej!