Wi-Fi modul s čipem ESP32 - monitoring Victron MPPT 100/50
Souhrn tématu
Wi-Fi modul s čipem ESP32 umožňuje vzdálený monitoring solárního regulátoru Victron MPPT 100/50 přes VE.Direct port. Modul nabízí připojení k domácí Wi-Fi síti, integraci s ESPHome a webové rozhraní pro sledování napětí baterie, výkonu panelů a stavu nabíjení. Výhodou je možnost napájení přímo z VE.Direct portu a potenciální galvanická izolace pro ochranu regulátoru.
- kolar28
- Reputace:0
- Lokalita: Bulharsko
- Systémové napětí: 24V
- Lokalita:BulharskoSystémové napětí:24V
Wi-Fi modul s čipem ESP32 - monitoring Victron MPPT 100/50
Zdravím komunitu,
sháním hotový, oživený a naprogramovaný Wi-Fi modul s čipem ESP32 pro vzdálený monitoring solárního regulátoru Victron MPPT 100/50.
Původně jsem zvažoval monitoring přes Wi-Fi kameru namířenou na displej, ale rád by měl přístup ke všem datům naráz (napětí baterie, výkon panelů, stav nabíjení). Chtěl bych se vydat cestou hotového řešení, jelikož sám se do pájení a programování pouštět nechci.
Moje požadavky na modul:
• Konektivita: Wi-Fi (připojení k domácí síti).
• Rozhraní: Propojení do VE.Direct portu regulátoru (ideálně včetně kabelu).
• Software: Ideálně systém ESPHome s integrovaným webovým rozhraním (dashboardem), abych mohl data sledovat v prohlížeči na mobilu/PC i bez složité integrace (případně možnost budoucího napojení na Home Assistant).
• Bezpečnost: Velkou výhodou by byla galvanická/optická izolace, abych neriskoval poškození regulátoru.
• Napájení: Ideálně přímo z VE.Direct portu, případně přes USB.
Pokud máte někdo tento modul postavený navíc v krabičce (např. z 3D tiskárny) a k prodeji, napište mi prosím do zpráv (PM) vaši cenu a možnosti doručení (ideálně Zásilkovna).
Předem moc děkuji za nabídky!
sháním hotový, oživený a naprogramovaný Wi-Fi modul s čipem ESP32 pro vzdálený monitoring solárního regulátoru Victron MPPT 100/50.
Původně jsem zvažoval monitoring přes Wi-Fi kameru namířenou na displej, ale rád by měl přístup ke všem datům naráz (napětí baterie, výkon panelů, stav nabíjení). Chtěl bych se vydat cestou hotového řešení, jelikož sám se do pájení a programování pouštět nechci.
Moje požadavky na modul:
• Konektivita: Wi-Fi (připojení k domácí síti).
• Rozhraní: Propojení do VE.Direct portu regulátoru (ideálně včetně kabelu).
• Software: Ideálně systém ESPHome s integrovaným webovým rozhraním (dashboardem), abych mohl data sledovat v prohlížeči na mobilu/PC i bez složité integrace (případně možnost budoucího napojení na Home Assistant).
• Bezpečnost: Velkou výhodou by byla galvanická/optická izolace, abych neriskoval poškození regulátoru.
• Napájení: Ideálně přímo z VE.Direct portu, případně přes USB.
Pokud máte někdo tento modul postavený navíc v krabičce (např. z 3D tiskárny) a k prodeji, napište mi prosím do zpráv (PM) vaši cenu a možnosti doručení (ideálně Zásilkovna).
Předem moc děkuji za nabídky!