Riziko blackoutu počas horúčav a nízkeho stavu vody v riekach v Európe
Souhrn tématu
V době extrémních horúčav a nízkého stavu vody v evropských řekách dochází k omezení výkonu jaderných elektráren a vodních elektráren, což zvyšuje riziko blackoutu. Spotřeba elektřiny v horkých dnech naopak neklesá, což klade větší nároky na energetickou síť. Diskuse na fóru se zaměřují na aktuální situaci, možné dopady a způsoby, jak se s tímto rizikem vypořádat.
- Valdano
- Reputace:320
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Riziko blackoutu počas horúčav a nízkeho stavu vody v riekach v Európe
Nikde v článcích po Internetu ani přímo v oznámení na ERÚ k tomu není uvedena spisová značka, podle které by se to dalo vyhledat. Pokoušel jsem se hledat v databázi soudních rozhodnutí, ale nepodařilo se mi to najít. Možná to ještě do databáze ani nepřesunuli. Víc času tomu věnovat nehodlám.Kajap píše: čtv zář 10, 2026 9:31 amSežeň rozsudek a zjisti o co vlastně šlo, kdyby to chtěli třeba v dohledné době prodat tak potřebuju co nejdřív ty (daňový) odpisy zlikvidovat…
Pokud vás to zajímá a jste tomu ochoten věnovat svůj čas tak můžete zkusit štěstí při vyhledávání rozsudku v databázi soudních rozhodnutí podle klíčových slov a nebo si můžete podat žádost o poskytnutí anonymizovaného textu rozhodnutí podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím přímo ke Krajskému soudu v Brně emailem na adresu podatelny podatelna@ksoud.brn.justice.cz
Vzhledem k tomu, že spisová značka není známa tak by mělo stačit v žádosti uvést účastníky řízení (EG.D, a.s. a Energetický regulační úřad), pravděpodobný předmět (žaloba proti cenovému výměru) a termín rozhodnutí 29.6.2026. Soud má zákonnou povinnost anonymizovaný text rozhodnutí poskytnout do 15 dnů.
- Kajap
- Reputace:13
- Lokalita: Okoli
No vidíš, rozdíl mezi úspěšnými a neúspěšnými je pouze v tom, že ti druzí to vzdají dřív než něčeho dosáhnou 
Ti úspěšní mají spoustu selhání ale jenom díky tomu že se nevzdávají
Ti úspěšní mají spoustu selhání ale jenom díky tomu že se nevzdávají
- Valdano
- Reputace:320
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Tak přeji ať jste úspěšný při své žádosti o ten rozsudek emailem u Krajského soudu v Brně.