Riziko blackoutu počas horúčav a nízkeho stavu vody v riekach v Európe

Souhrn tématu

V době extrémních horúčav a nízkého stavu vody v evropských řekách dochází ke snižování výkonu jaderných elektráren a omezení výroby elektřiny. Spotřeba elektřiny naopak neklesá, což zvyšuje riziko blackoutu. Diskuze na fóru se zaměřují na aktuální stav výroby, plánované odstávky a možné dopady na stabilitu energetické sítě v Česku a na Slovensku.
Valdano
Reputace:320
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Riziko blackoutu počas horúčav a nízkeho stavu vody v riekach v Európe

Nový příspěvek od Valdano »

Kajap píše: čtv zář 10, 2026 9:31 am
Sežeň rozsudek a zjisti o co vlastně šlo, kdyby to chtěli třeba v dohledné době prodat tak potřebuju co nejdřív ty (daňový) odpisy zlikvidovat…
Nikde v článcích po Internetu ani přímo v oznámení na ERÚ k tomu není uvedena spisová značka, podle které by se to dalo vyhledat. Pokoušel jsem se hledat v databázi soudních rozhodnutí, ale nepodařilo se mi to najít. Možná to ještě do databáze ani nepřesunuli. Víc času tomu věnovat nehodlám.

Pokud vás to zajímá a jste tomu ochoten věnovat svůj čas tak můžete zkusit štěstí při vyhledávání rozsudku v databázi soudních rozhodnutí podle klíčových slov a nebo si můžete podat žádost o poskytnutí anonymizovaného textu rozhodnutí podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím přímo ke Krajskému soudu v Brně emailem na adresu podatelny podatelna@ksoud.brn.justice.cz

Vzhledem k tomu, že spisová značka není známa tak by mělo stačit v žádosti uvést účastníky řízení (EG.D, a.s. a Energetický regulační úřad), pravděpodobný předmět (žaloba proti cenovému výměru) a termín rozhodnutí 29.6.2026. Soud má zákonnou povinnost anonymizovaný text rozhodnutí poskytnout do 15 dnů.