Jirkova FVE
Souhrn tématu
Jirka sdílí své zkušenosti s provozem a plánovanou přestavbou své fotovoltaické elektrárny (FVE). Diskutuje o rozšíření panelů, zvětšení bateriového i vodního uložiště a efektivním využití energie přímo na DC spirálu pro ohřev vody. Žádá o kritiku a rady od zkušených uživatelů, řeší otázky nabíjení baterií ze sítě, správného zapojení měničů a optimalizace spotřeby v domácnosti.
- JirkaE
- Reputace:403
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Jirkova FVE
Zážitky prvního dne ani snad vyprávět nechci... 
Dálniční známkou na e-auto počínaje a tupá obsluha benzínky, vyžadující doklady od auta (na které nema právo) staci SPZ nadiktovat = moje chyba pokud mu nadiktuju značku špatně - neprijemné...
Následuje 50km po D2 kde je po sobě 5 staveb snižující rychlost az na 60km/h...
Celkově je na Slovensku nadbytečné množství značek ,,po pár metrech" měnící rychlost...
OK za to nemůže běžný lid
Následuje zastávka v Lidlu pro něco k jídlu, kde jsme při odchodu pipali.
Potupná a nepříjemná prohlídka nákupu a ruksaku a následný test pípací brány s každou taškou zvlášť a pak i my zvlašť a už prostě nic nezapípalo.
Strohé sorry.
A finále v kempu a účtenka na 70,70Eur za 1 noc 2 lidi, malý stan a auto

Nenápadné malé písmenka na webu a dodatek o 50% přirážce za 1den pobytu... Asi za malo otlačenou trávu pod stanem, nebo malému odběru teplé vody...
Ale se mnou si neni radno zahrávat, naštvaný Jirka, který ma sice hodně trpělivosti ale jen do doby než se zatáhnou rolety vnitřní hranice...
Návrat na recepci a storno a pak jiz cena správná 45,80Eur nebo tak nějak...
ALE - termální koupaliště je k nezaplacení a taky nejsem zvykly házet, všechny do jednoho pytle - jako všude - v DE i CZ, tak i SK jsou lidi normalni a lidi hloupější...
(kulantně řečeno)
Dálniční známkou na e-auto počínaje a tupá obsluha benzínky, vyžadující doklady od auta (na které nema právo) staci SPZ nadiktovat = moje chyba pokud mu nadiktuju značku špatně - neprijemné...
Následuje 50km po D2 kde je po sobě 5 staveb snižující rychlost az na 60km/h...
Celkově je na Slovensku nadbytečné množství značek ,,po pár metrech" měnící rychlost...
OK za to nemůže běžný lid
Následuje zastávka v Lidlu pro něco k jídlu, kde jsme při odchodu pipali.
Potupná a nepříjemná prohlídka nákupu a ruksaku a následný test pípací brány s každou taškou zvlášť a pak i my zvlašť a už prostě nic nezapípalo.
Strohé sorry.
A finále v kempu a účtenka na 70,70Eur za 1 noc 2 lidi, malý stan a auto
Nenápadné malé písmenka na webu a dodatek o 50% přirážce za 1den pobytu... Asi za malo otlačenou trávu pod stanem, nebo malému odběru teplé vody...
Ale se mnou si neni radno zahrávat, naštvaný Jirka, který ma sice hodně trpělivosti ale jen do doby než se zatáhnou rolety vnitřní hranice...
Návrat na recepci a storno a pak jiz cena správná 45,80Eur nebo tak nějak...
ALE - termální koupaliště je k nezaplacení a taky nejsem zvykly házet, všechny do jednoho pytle - jako všude - v DE i CZ, tak i SK jsou lidi normalni a lidi hloupější...
Porovnání všech 4 stringů a nově i finálový celek s Victron a teploty vody bojlerů 1-3 a už i e-Transit
:
DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS
Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test
- unicast
- Reputace:540
- Lokalita: JV od pekla :)
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 49
Pár let jsme na Slovensku měli firmu a lidí jsem tam potkal docela dost, skvělých, průměrných i těch horších. Šance, že tam narazíš na někoho, kdo si chce kompenzovat své ublížené ego, někomu uškodit nebo je prostě jenom mentálně nedostatečný, je tam podle mého pozorování přibližně o polovinu větší, než u nás.
- JirkaE
- Reputace:403
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
- Chci prodávat energii: NE
K tomu sem nedošel, na to mám zkušenosti asi malo, mě to přijde stejný...
A mám SK od mládí rád
A mám SK od mládí rád
Porovnání všech 4 stringů a nově i finálový celek s Victron a teploty vody bojlerů 1-3 a už i e-Transit
:
- Migel
- Reputace:366
- Lokalita: Pod Karpatmi
Jirko... tak snad ti to to pivko v chladnicke a slivovica v mraziaku, ktore uz cakaju vynahradi
.
JZ-2s5p 3,8kWp >> Epever 8415 AN
JV-2s3p 2,7kWp >> Epever 6415 AN
2x Victron MP2 5000V/A paralelne
3x GWL SUN-2000G paralelne
48V 760Ah/35kWh Li-ion
a stále v štádiu budovania
(rozširovania)
JV-2s3p 2,7kWp >> Epever 6415 AN
2x Victron MP2 5000V/A paralelne
3x GWL SUN-2000G paralelne
48V 760Ah/35kWh Li-ion