EGD - výměna elektroměru distributorem
Souhrn tématu
Diskuze se zaměřuje na zkušenosti uživatelů s výměnou elektroměru distributorem, zejména na přechod na chytré elektroměry u odběratelů s vyšší spotřebou a dvoutarifní sazbou. Uživatelé sdílejí své postřehy o tom, jak distributor přistupuje k instalaci nových měřicích zařízení, i když o ně zákazník nepožádal. Součástí jsou také debaty o výkonu a efektivitě solárních panelů, zejména balkonových, a jejich vlivu na odběr a přetoky energie.
- pave69
- Reputace:34
- Lokalita: Brno
- Výkon panelů [Wp]: 9,9
- Kapacita baterie [kWh]: 18
Re: EGD - výměna elektroměru distributorem
Průměrný výkon je fyzikálně výkon, konkrétně tedy množství práce (energie) za jednotku času, v SI joul za sekundu. Takže to množství času je už v samotné definici, pokud je pro konkrétní případ řečeno že jde o 1/4 hodinu, tak je výsledkem prostě výkon (za tu dobu). Výkon je z definice sám o sobě integrálem práce (energie), takže se samozřejmě dá integrovat přes jakkoli dlouhý nebo krátký čas. Pokud je v definici uvedeno, že ten čas je 1/4 hodina, nemá smysl udávat tam nějaká další spíše matoucí přídavná slova jako je průměrný, konstantní.
- Mex
- Reputace:442
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Re: EGD - výměna elektroměru distributorem
Nepleteš si to trochu?pave69 píše: úte srp 11, 2026 6:30 pm...
Výkon je z definice sám o sobě integrálem práce (energie) ...
Je to naopak.
Energie/práce je integrálem výkonu za čas.
Není-li uvedeno jinak, všechny moje posty jsou AI-free.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.