Otevřenost na akcích MyPower.CZ

Novinky na MyPower.CZ, podpora, návrhy, nápady, náměty, stížnosti ...

Zveřejnění fotek z akcí MyPower.CZ

mě nevadí
16
73%
mě vadí
6
27%
 
Celkem hlasů: 22

Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2197
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Otevřenost na akcích MyPower.CZ

Příspěvek od gupa »

Jeden je schopný něco načrtnout, druhý je schopný to ofotit (okopčit). Asi je jediným řešením nic nemalovat aby druhý neměl co fotit. Já tyto akce ani v mém oboru nechápu. Účat na přednášce je podmíněna pouze mozkovým záznamem. Mozek je tupý často nato si něco zapamatovat. Má málo RAM a ROM. Proto se neúčastním nakrkl jsem se na dost významné akci jednou, že nejvyšší odborník také takovou podmínku sdělil že si nikdo nemůže nic zaznamenat na záznamové médium, tak úcta neúcta, sbalil jsem se z akce a šel dom. Bo mám hodně práce abych mohl vydělávát na FVE a komponenty a je to pro mne lépe využitý čas než být někde dozvědět se něco, co za chvilku zapomenu.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Felix

Re: Otevřenost na akcích MyPower.CZ

Příspěvek od Felix »

pro : gupa
Naprosto souhlasím !! Perfektně řečeno ( napsáno ;) )
matej
Příspěvky: 826
Registrován: čtv zář 01, 2011 6:30 pm

Re: Otevřenost na akcích MyPower.CZ

Příspěvek od matej »

Zaznamenat si neco pro svoji vlastni potrebu je v poradku, kdyby mne nekdo na SB slusne pozadal jestli si neco muze vytotit s tim ze to nehodla zverejnovat tak bych se svolenim problem ve vetsine pripadu nemel. Problem ve Filipove pristupu spociva v privlastnovani si prava nad informaci ktere autorem je nekdo jiny ZCELA BEZ TOTO aby vzal v uvahu nazor autora te informace, nebo aby si ho vubec zjistil, coz povazuji za elementarni slusnost, ne-li povinnost.
Pravda a Láska zvítězí!.
Uživatelský avatar
vlkazajac
R.I.P.
Příspěvky: 3481
Registrován: úte čer 11, 2013 10:40 pm

Re: Otevřenost na akcích MyPower.CZ

Příspěvek od vlkazajac »

Gupa má typicky nekorejský prístup. Draci, ktorí sú na špici problematiky alebo tam chcú byť, zbystria pozornosť a držia v RAM, čo sa len dá a zaznamenajú to na nejaké médium ( cez prestávku alebo v aute cestou domov, ak sú féroví ). Každému RAM pohasína iným tempom. Sám mám skúsenosť, že stačí vidieť, ako niekto rozmýšľa a môže Vás to nakopnúť a to má cenu.
Zbytočne sa vystrieľalo veľa munície. Matej má rovnaké právo ako hociktorý prezident alebo boss, ked v priebehu debaty na stretnutí použije vsuvku :
"Nasledujúci detail prosím nefotiť ani nezverejnovať !"
Slušní ľudia mu vyhovejú, som si istý.
Zverejnenie tváre na nete alebo inde je citlivá téma, každý sme iný. Ja som mladý, zachovalý, sympatický fešák ale nikto ma nefotí...... Asi je to tým, že nehorázne klamem ! ;-)
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
JJ_SZJVSCH
Příspěvky: 34
Registrován: stř úno 20, 2013 2:12 pm

Re: Otevřenost na akcích MyPower.CZ

Příspěvek od JJ_SZJVSCH »

Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.
Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim.
Navrhuji abychom se na začátku setkání domluvili, pokud někdo nebude chtít tak ho fotit nebudu.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Otevřenost na akcích MyPower.CZ

Příspěvek od mypower.cz »

Mateji zasadni nepochopeni, ktere stale dokola omylas. Ja to reknu nasledovne. Nemam absolutne zadny osobni zajem o zadne tve autorske prace a to ani na zadne akci a to ani na zdejsim foru. Pote co jsem poznal (a jsem silne prekvapen) tuhle tvou vlastnost, nemam ani zajem od tebe jakekoliv prace videt. Skoro se jich bojim. Aby me to nezabilo, nebo aby si si neuzurpoval sva prava. Prosim te, aby si sva autorska dila zverejnoval na svem webu a respektoval zase me, ze ja zde pro tva autorska dila (coz je jakykoliv tvuj prispevek) nemam povinnost ti poskytovat prostor. Zda se ze by za techto okolnosti bylo z tve strany prinejmensim slusnosti se me zeptat, zdali sva dila na cizim webu prezentovat muzes. Pokud ja se na verejne akci, na kterou se jako autor se svymi autorskymi dily cpes, musim tebe ptat, co si zverejnit prejes a co ne, budes se zrejme muset zeptat me, zdali na zdejsim prostoru, ktery poskytuju ja tobe (a nic me k tomu nepovinuje), umoznim tva autorska dila zverejnit, ci nikoliv. Zrejme nabyvam dojmu, ze se toho s tvym pojetim autorstvi obavam sem nejaka tva dila pustit. Bude mozna dobre skutecne kdyz veskere sve aktivity presunes z duvodu vetsiho bezpeci tvych autorskych del na svuj vlastni web a nebudes k tomu vyuzivat prostor ciziho webu. Dekuji za pochopeni.

Z me strany - co se mych praci tyce, vzkaz pro komunitu: vse co jsem zde na forum dal, ze svych vlastnich autorskych praci, napriklad microlog, patheditor, sve zkusenosti, napady, poznatky, nakresy, planky, schemata, vse co jsem kde na prednaskach prednesl, vse co jsem na predchozim srazu rekl - muze kdokoliv libovolne vyuzit, zneuzit, komercne vyuzit, aniz by se me na to musel ptat i pres to, ze na micrologu mam napriklad v licenci jen nekomercni vyuziti, beztak vzhledem k povaze toho projektu tohle nikdy nevymuzu a s komercnim (zne)uzitim predem pocitam a jsem na neho pripraven. Vzdy totiz vznikne odvozene dilo, original je jen jeden a vzdy to tak zustane. Jak mi nekdo chce konkurovat, kdyz ma cena za mou praci, kterou jsem tu vystavil je zdarma ? :) Kdokoliv to komercne vyuzije, bude muset projekt bud dotovat, nebo byt cenove na tom hur nez ja. Nebojim se toho. Nikdy nebudu nikomu zakazovat neco pouzit, co mi vyslo z ust. Je to totiz nevymahatelne, dela to z lidi nepratele, vyvolava to napeti a nedobre vztahy. Co autor nepreje zverejnit, necht nikam necpe a necha si pro sebe. Osobne o takto zatizena dila nemam zajem.

Ad slusnost .. ja naopak jako autor jinych praci bych vstal a rekl panove toto si zatim necham pro sebe, diskuze pokracuje, a kdo chce, muzeme jit bokem, nebo se sejit u me doma a probrat to v soukromi. Rozhodne by mi bylo opravdu neprijemene si na nejake akci, ktera navic neni poradana firmou solarservis.eu, budu diktovat jestli se me ostatni budou prizpusobovat nebo ne. Priznam se, na akci poradanou mnou by autor s timto pojetim a zavadejici tato omezeni, nebyl pozvan. Jelikoz vsak akci neporadam ja, tak jedina ma volba je neprekazet a nechat matejovi zcela volny prostor, necht se jeho autorska prava a podminky, za jakych bude lidem na tamejsi akci veci rikat/nerikat, mohou plne uplatnit a neni nijak omezovan v tom co nezbytne nutne potrebuje prednest tem lidem, kteri tam budou.

Navrhuji akci prejmenovat na setkani solarservis.eu. To snad pak ale mozna ani s timto forem nesouvisi tahle komerce. Takovych akci je behem roku docela dost :D
matej
Příspěvky: 826
Registrován: čtv zář 01, 2011 6:30 pm

Re: Otevřenost na akcích MyPower.CZ

Příspěvek od matej »

Ty jsi to nepochopil Filipe. Znovu ohybas co jsem napsal a michas zde nesouvisejici vec - to co ja dam na forum jako kdokoli jiny, s plnym vedomim ze to sem davam a s plnou odpovednosti. Samozrejme souhlasim se vsemi podminkami fora a ridim se jimi. A nemam problem aby kdokoli jakkoli pouzil nebo zneuzil cokoli co sem napisu nebo vlozim protoze to co sem pisu a vkladam delam s plnym vedomim ze to zverejnuji. To znamena ze si samozrejme nehodlam uplatnovat ani vymahat zadna autorska ani jina prava k cemukoliv co se na foru ode mne objevilo nebo objevi!! Takze prosim forum a jeho pouzivani z toho vynech protoze to s tematem vubec nesouvisi.
Ale to ze hodlas pouzivat dilo nekoho jineho ktere nebylo urceno tobe a nebylo urceno ke zverejneni, navic bez vedomi a souhlasu autora, mi prijde v rozporu s elementarni slusnosti.
Tobe by se libilo, kdybys na setkani komunity nebo na jakemkoli verejnem miste treba v kavarne nebo restauraci s nejakym clenem, se kterym se treba duverne znas a duverujes mu nebo dokonce na tom projektu s nim spolupracujes probiral neco co sice neni tajne ale treba bys to zatim nechtel zverejnovat (napriklad plany Tveho rozpracovaneho micrologu) a ja nebo jiny by ti ty plany pres rameno vyfotil a na druhy den dal na web v ramci reportu z akce nebo cehokoli jineho?

A opet se ptam, vyhazujes mne z fora?
Pravda a Láska zvítězí!.
joseff
Příspěvky: 810
Registrován: pon srp 08, 2011 9:55 am

Re: Otevřenost na akcích MyPower.CZ

Příspěvek od joseff »

uz prestante, nikam to nevede, jen ztracite cas
brumlaj
Příspěvky: 2467
Registrován: ned kvě 12, 2013 2:24 pm

Re: Otevřenost na akcích MyPower.CZ

Příspěvek od brumlaj »

z toho co jsem za tu kratkou dobu zde pochopil:
- akce se jmenuje solarni blesk.
- akce je urcena primarne pro sympatizanty mypower
- sam si psal, ze to je akce stridace, ze organizatorem nejsi ty
- pokud jsem to spravne pochopil, tak stridaci jde spis o setkani lidi, kteri si maji co rici, nebo si prijdou pro informace
- pokud jsem to spravne pochopil, tak stridac jako organizator se sam kloni ke svobode jednotlivce na akci, nikoli primarne k vystaveni bianko seku svobodne nakladat s jakoukoli tam ziskanou informaci....(preme se o foto, zustanme u fota)
tak kde je problém?
- na mypower se nesmi zvat na tematicke akce souvisejici s cili mypower? (sobestacnost)?
- na mypower se nesmi objevit informace o ne zcela svobodnych akcich, akcich s ne zcela svobodnym prubehem, ci nesvobodnych produktech?
- proc zde zbytecne hrotis konkretni firmu? udelala Ti neco? Zatim jsem na foru neshledal souvislost s matejem a tou firmou. Tvym cilem bylo na to spojeni upozornit? Proc? Komu to pomuze? Komu to uskodi? Proc?
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
Uživatelský avatar
mypower.cz
R.I.P.
Příspěvky: 4927
Registrován: pát bře 04, 2011 11:36 am

Re: Otevřenost na akcích MyPower.CZ

Příspěvek od mypower.cz »

matej píše:Tobe by se libilo, kdybys na setkani komunity nebo na jakemkoli verejnem miste treba v kavarne nebo restauraci s nejakym clenem, se kterym se treba duverne znas a duverujes mu nebo dokonce na tom projektu s nim spolupracujes probiral neco co sice neni tajne ale treba bys to zatim nechtel zverejnovat (napriklad plany Tveho rozpracovaneho micrologu) a ja nebo jiny by ti ty plany pres rameno vyfotil a na druhy den dal na web v ramci reportu z akce nebo cehokoli jineho?
Priznavam ze me plany ohledne micrologu bezne konzultuju s frenkym, kam to dal posle je jeho vec, s mixmanem, s kym to probere on, je jeho vec, tady s forem, kam se to dostane je vec toho kdo to vezme a posle dal. Kdyz mi nekdo neco vyfoti pres rameno, tak se ho zajednak zeptam jestli je jako normalni a nebo si hraje na jamese bonda, a zadruhak, mi to vadit nebude, protoze na verejne akci budu davat jen to co verejne davat chci. Naopak mu reknu jestli chce, tak at si sedne za nama a pocka az to dokreslim a vyfoti to poradne a da to na forum. Aspon s tim nebudu mit praci ja, ale fotograf :D

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek