Energetika jako taková
Souhrn tématu
Fórum se věnuje tématům energetiky jako takové, zejména rozvoji solárních zdrojů v ČR a jejich potenciálu dosáhnout 5 GWp výkonu. Diskutuje se také o spotřebě elektřiny v globálním kontextu, zejména v Číně, a o vlivu průmyslu na energetickou spotřebu. Zmiňují se výzvy spojené s přechodem na obnovitelné zdroje a rostoucí poptávkou po energii v souvislosti s novými technologiemi jako jsou datacentra, AI a elektromobilita.
- JirkaE
- Reputace:375
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Energetika jako taková
Z jakého vzorku lidi to je z ty Číny ? Z ty miliardy lidí ? Z jaké části městských oblastí ? Totální nesmysly předložené rudou vládou...Valdano píše: čtv črc 09, 2026 8:41 pmPrůměrná měsíční hrubá mzda v čínských městských oblastech se v roce 2026 pohybuje kolem 10345 CNY (v přepočtu cca 32311 Kč). Městem s nejvyšším průměrným měsíčním platem je Šanghaj 13486 CNY (v přepočtu cca 42121 Kč). Podrobnější popis viz odkaz kde jsou uvedeny průměrné roční platy v Číně podle odvětví a průměrné měsíční platy podle věkového rozpětí. Jsou tam uvedeny i průměrné základní životní náklady. Je tam i porovnání průměrných platů, životních nákladů atd. v Číně s Japonskem, Jižní Koreou, Singapurem, USA a Spojenými arabskými emiráty. Také je tam v tomto ohledu třeba srovnání Bulharska s Čínou nebo Rakouska s Čínou.
Porovnání všech 4 stringů a nově i finálový celek s Victron a teploty vody bojlerů 1-3 a už i e-Transit
:
DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS
Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test
DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS
Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test
- Mex
- Reputace:423
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Je to tak. Všichni tam jezdí maximálně na kole, chodí v modrých montérkách a dostanou misku rýže denně. 
Jo, a v továrnách pracují hlavně děti.
Jo, a v továrnách pracují hlavně děti.
Není-li uvedeno jinak, všechny moje posty jsou AI-free.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.
- Valdano
- Reputace:300
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
V továrnách jsou z drtivé většiny jen děti a političtí muklové a ti v platových statistikách nefigurují. Do statistik se počítají jen členové strany (cca 7% obyvatelstva Číny) a i z toho beztak jen ta "lepší méně než polovina" (možná tak 2 až 3% obyvatel Číny), a proto jim to tak pěkně vychází. Zkrátka ti lepší soudruzi si umí zajistit dobré platy a strana ani vláda je přece nenechá živořit.