Jirkova FVE

Souhrn tématu

Jirka sdílí své zkušenosti s provozem a plánovanou přestavbou své fotovoltaické elektrárny (FVE). Hledá rady a kritiku od zkušených uživatelů, plánuje rozšíření panelů a zvětšení úložiště energie v bateriích i vodě. Diskutuje také o optimálním zapojení měničů, nabíjení baterií ze sítě a efektivním využití energie pro domácnost.
JirkaE
Reputace:371
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Jirkova FVE

Nový příspěvek od JirkaE »

Migel píše: čtv črc 02, 2026 9:48 am
Je vidiet ako ti to to E-auto zmenilo.
Ano - všiml sem si také - sedí to úplně přesně - vše co zůstávalo loni na střeše - je přesně to, co jde letos do auta a km úplně zadara

Ten turnaj za Lanshutem bych to asi dal tam i zpět zcela bez nabíjení jen z FV - kdyby tam nebyla naše lednička a pak další ledničky, světla a ta pípa s chlazením 😂

Výdaje na ten výlet cca 25Eur za cestu. Plzeňští rodiče a trenéři to měli jen o kousek dál a výdeje byli na hlavu za cestu cca 1200Kč myslím a to někteří odmítli autobus a jeli vlastním autem, bylo tam asi 5 českých aut.

A to sem ještě nevybral ani žádný tarif, to až na podzim, tohle je cena bez tarifu = dražší kWh.

Tarif budu aktivovat jen říjen - březen abych šel ke 40Centům za kWh

Screenshot_20260702_095726.jpg
Porovnání všech 4 stringů a nově i finálový celek s Victron a teploty vody bojlerů 1-3 a už i e-Transit :D :

DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS

Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test;)
JirkaE

A jdu na to = na ,,ně" a můj dopis na E.On :
( kdo se bojí, nesmí do lesa... 😉 )

Posílám ve svém účtu na zákaznickou podporu a totéž na email kundenservice@eon.de

Předmět: Naléhavá výzva k opravě smlouvy k 31. 7. 2026 / Číslo smlouvy: XXX-YYY

Vážené dámy a pánové,

odkazuji na svou výpověď ze dne 29.06.2026. Tímto důrazně odmítám Vaše protiprávní stanovení data na 30.04.2027.
Po konzultaci s mým právním zástupcem Vás tímto důrazně vyzývám, abyste správně posoudili právní situaci.
Moje smlouva byla právně novelizována v důsledku aktivní úpravy tarifů a cen v únoru 2026.
Podle platného zákona o spravedlivých spotřebitelských smlouvách (§ 309 č. 9 BGB) se automatická prodloužení smlouvy po takové změně smlouvy (po 1. 3. 2022) mění na dobu neurčitou a lze je kdykoli vypovědět s výpovědní lhůtou maximálně jednoho měsíce.

Vzhledem k tomu, že vám moje výpověď prokazatelně dorazila dne 29.06.2026, přesně jsem dodržel zákonnou lhůtu jednoho měsíce pro ukončení smlouvy k 31.07.2026.

Tímto vás naposledy vyzývám, abyste mi do 7 pracovních dnů (nejpozději do 13.07.2026) zaslali e-mailem správné potvrzení o výpovědi k 31.07.2026, aby mohla plánovaná změna dodavatele k 01.08.2026 proběhnout bez problémů.

Pokud do tohoto data neobdržím správné potvrzení, zahájím – v souladu s doporučením mého právního zástupce – bez dalšího varování bezplatné smírčí řízení u Schlichtungsstelle Energie e.V..
Upozorňuji Vás, že zahájení tohoto řízení pro Vás jako dodavatele energie znamená podle § 111b zákona o energetice (EnWG) značné administrativní poplatky.
Dále si vyhrazuji právo obrátit se na Spolkovou síťovou agenturu a spotřebitelskou poradnu.

S pozdravem,
Jirka
Porovnání všech 4 stringů a nově i finálový celek s Victron a teploty vody bojlerů 1-3 a už i e-Transit :D :

JirkaE

Protože potřebuju trošku nabít baterku doma, trošku zas doplnit, dnes sem opět sáhl po E.Onu...
Škoda ale zatím to jinak nejde, valím tam 8,7kW po cca 0,32-0,33Eurech

Zároveň mě už přišla infra čtečka elektroměru - tak vidím, za kolik sem to mohl dneska mít - od Tibber - v časovém okně které končí po 18h.... :D:D

Screenshot_20260702_174151_Tibber.jpg