BEL - Prodám vestavěný v rozvaděči - NOVÝ

Souhrn tématu

Nabízím k prodeji nový regulátor BEL vestavěný přímo v rozvaděči, vybavený aktivním chlazením a záložní baterií pro chod displeje až 48 hodin bez FV napájení. Regulátor je nastavený pro dvě odporové zátěže se zásuvkami Schuko a je pečlivě otestovaný před odesláním. Cena je 6500 Kč včetně poštovného, možnost dokoupit modul KM2 pro online monitoring.
JirkaE
Reputace:370
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

BEL - Prodám vestavěný v rozvaděči - NOVÝ

Nový příspěvek od JirkaE »

Prodám Regulátor BEL vestavěný v rozvaděči - úplně nové vše.

Upozorňuji předem, že před jakoukoliv změnou konfigurace je nutný nastudovat a chápat manuál, že to jde špatnou změnou nastavení velmi snadno zničit.
Zříkám se jakéhokoliv pokusu to zničit a pak tady reklamovat (a držkovat) že je to nefunkční...
(vím proč tohle píšu...)

Před případným odeslání připojím dvě zátěže a natočím si video že to funguje.

Stavěl sem ho pro známého přesně na míru - na přání - se záložní baterkou pro chod displeje i večer
( vydrží bez FV asi 48h = nabijí se z panelů - na noc se pouze utlumí podsvícení - ale i pak zůstane poslední stav v paměti i když dojde baterka )
Známý se pak již neozval - ani na dvě výzvy - a mě zůstal tady (doprošovat se nikoho nebudu a myslím si své...)

Je nastavený režim 3 pro dvě odporové zátěže. Zásuvky Schuko. Aktivní chlazení.

Celková CENA materiálu bez práce přesahuje 7000Kč.

Nový nabízím za 6500Kč (265 Eur) .... . I prodělek je výdělek, důležité je nezůstat na svém... 😉

Druhý podobný regulátor BEL ale bez baterie - ten naběhal u mě doma asi 1200kWh (asi za půl sezóny), také režim 3 se zásuvkami pro dvě zátěže a chlazením.

( foto na požádání - je odstavený a zabalený v regálu )

Tam sem měl pro displej pomocný DC-zdroj - trafíčko - bez pomocného zdroje ale displej spadne za čas do chyby = pokud chci znát celkovou výrobu, je nutné pomocný zdroj používat (asi 1Watt ze sítě)

Použitý nabízím za 5500Kč ( 225 Eur)

Obě ceny jsou již včetně poštovného

20260701_091317.jpg
20260701_091347.jpg
20260701_091440.jpg
20260701_091450.jpg

Mohu přidat i modul KM2 za 450Kč (18,40 Eur) - ten je beze slevy s možností si takhle přikoupit navíc on-line monitoring (moc se mě to líbí) - jen sem to testoval a natočil cca 100kWh s tím modulem ale na jiném BEL - výrobku.

S jinými DC-měřeními sem porovnával zde : viewtopic.php?t=13538&start=1560#p293363

Na fotce 2 je modul KM2 zastrčený a funkční - zasahuje až pod stykač a trafo - ale není součástí prodeje - pouze zvlášť za příplatek
(je cca 2 týdny starý)
https://www.bel-shop.eu/komunikacni-modul-km2-verze-a/

Snímek obrazovky 2026-07-01 100110.png

Pro jistotu ještě popis nastaveného režimu 3 :

Snímek obrazovky 2026-07-01 102616.png

Já to používal na 2 bojlery 125L a zbytek předloňské zimy sem ještě nechal běžet asi 2,5-3 měsíce na dva el.olejáky.

Protože je v těch novodobých olejákách málo oleje, zahřívá se poměrně rychle a v cca 15min intervalech se přepínal mezi jedním a druhým a topil nám dvě místnosti - přes den a jelo to fajnově již od 500W výkonu

Ještě jedno upozornění.
Pokud není připojená žádná zátěž, cvaká stykač až do večera sem a tam, dokud napětí z panelů neklesne pod 120VDC.
Porovnání všech 4 stringů a nově i finálový celek s Victron a teploty vody bojlerů 1-3 a už i e-Transit :D :

DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS

Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test;)