Chov slepic

Souhrn tématu

Diskuse na fóru se zaměřuje na různé aspekty chovu slepic, včetně používání automatických dvířek, péče o kurník a volný výběh. Chovatelé sdílejí tipy na prevenci parazitů, hygienu a ochranu slepic před predátory. Zmiňují také zkušenosti s voliérou, krmením a praktickými vylepšeními pro pohodlnější chov a lepší kontrolu nad slepicemi.
JozefSK
Reputace:70

Re: Chov slepic

Nový příspěvek od JozefSK »

Ten moj automat na dvierka som volil preto, ze na "gilotinu" nebolo hore miesta. Do stran ano, ale hore ... Tie nase dvierka su fajn, len je potrebne castejsie cistit kolajnicky, zvlast ked vonku prsi. Tento "problemik", ci skor starost Tvoje dvierka iste nemaju.

K tomu chodeniu do kurnika ... u nas stari ludia, co po generaciach maju co do cinenia so sliepkami, hovoria, ze sliepky by nemali cez den lozit do kurnika. Ja sa za odbornika v tejto oblasti nepovazujem, preto si len domyslam, ze je to mozno z dovodu hygieny, moznych chorob ... ? A ze by sa malo do kurnika obcas hodit zahrst cerstvej materinej dusky ... proste babske rady ...

Dakujem za Tvoje pozvanie, ked to bude aktualne vopred sa ohlasim. A co sa tyka alkoholu, desiatky rokov som pracoval na mieste, kde bol prisne perzekuovany aj len zbytkovy, takze tak nejako mi to ostalo a vies ako sa hovori o tom starom psovi ... :lol:

Este k Tej Tvojej voliere, prve co mi padlo o oci, ked som ju na obrazku videl, bolo, ze Ti tam chybaju na streche *sun* panely ... 8-)
ChlapeczDediny
Reputace:159
Lokalita: Juh BBSK
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 3100
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Chov slepic

Nový příspěvek od ChlapeczDediny »

Moje dvierka majú nad sebou kladku a cez ďalšiu ide šnúrka na automat von z voliéry 😉

Ľudia toho natárajú... Ja mám kurník vo voliére, teda sucho. A keď idú sliepky z vychádzky, tak majú dlhú trasu a rebrík, teda pazúre si očistia. Preto aj znáškové hniezdo je čo najďalej od dvierok.

Do kurníka sa dáva nadrvené sušené orechové lístie, proti parazitom. U nás to staré vlaňajšie, čo sme na čaj nestihli vypiť. Je to v podstate chemoterapia, čo neškodí, iba ak vedeckému konsensu a jeho tunajším vyznávačom 😂 Funguje rovnako, ako medený drôtik v akváriu.

Nechýbajú. Lebo nechcem spíliť tú veľkú hrušku hniličku 😎
Modulárna rozšíriteľná FVE pod kopcom: 3s2p Amerisolar 285 = 1,7 kWp JJV + 3s2p 240 = 1,4 kWp ZJZ, Epever 5420AN, Epever 6420AN, 12 kWh 14s100p LiIon 18650 + JK BMS 200A, 18 kWh CATL 14s3p LiIon 115Ah +JBD BMS 60A, Epever iPower 5 kW
Naša dôchodková reforma, naša sebestačnosť