Nová rozvaha nad výkonem střídačů

Souhrn tématu

Diskuze se zaměřuje na plánování a optimalizaci výkonu střídačů v domácnosti s cílem zajistit spolehlivý provoz při současném využití fotovoltaické elektrárny a síťového zdroje. Uživatelé řeší vhodné kombinace střídačů, paralelní zapojení a přepínání zátěže tak, aby bylo možné pokrýt špičkovou spotřebu bez zbytečných investic. Důraz je kladen na ekonomickou výhodnost, komfort a praktické zkušenosti s různými modely střídačů a jejich nastavením.
eman
Reputace:335
Lokalita: Praha
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Nová rozvaha nad výkonem střídačů

Nový příspěvek od eman »

U nás tedy při nefunkční FVE stačí přepnout přepínač sítí a jede se z DS. Mnohem horší by byl výpadek Home Assistenta s mými automatizacemi, měřením a optimalizací různých ptákovin. 😂
Jinak, u Victronu předpokládám, že ho bude umět opravit a nastavit nohem víc lidí, než čínské vehikly. Soused má myslím Goodwe a aspoň 2x ročně na tom něco řeší s dodavatelem.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
TomHC
Reputace:900
Lokalita: Hlohovec, SR
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8820
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Nová rozvaha nad výkonem střídačů

Nový příspěvek od TomHC »

Čo tam chceš nastaviť? Bulk, float, režim...
Hlavný spotrebič: VW ID.4 | 2x MUST PH1800 5.5kW + GWL-SUN2000, 9kWp V+J+Z | 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A | SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT... | HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485).
Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér