A zase ten dojezd

Souhrn tématu

https://www. idnes.
unicast
Reputace:482
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 49
Chci/Mám dotaci: NE

A zase ten dojezd

Nový příspěvek od unicast »

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_kha

Kde jen udělali soudruzi z Brusele chybu?
JirkaE
Reputace:351
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: A zase ten dojezd

Nový příspěvek od JirkaE »

Moje poznatky jsou jiné, přesto stejné. Za 3 a kousek měsíce mám necelých 6000km najeto.

Opravdu nejde o rychlost nabíjení = je dostatečně rychlé a ,,vyčůrat" se musí i uředník z Bruselu ale co mě zlobí prakticky každou cestu je to nabíjení - kde to jde a funguje - jak by mělo a kde to nejde vůbec - ačkoliv by mělo jít.

Začíná být tradicí - opouštět nejméně 2 ,,benzínky" kde se mě nepodaří natankovat nejen s aplikací ale ani na obyčejnou kartu.
Prostě to nejde a vzteklej po zbytečných 20min odjíždíme pryč.

A to nemám čip jako bruselský úředník a nejezdím na předem daný místo, kde vím, že to funguje.

To samozřejmě znamená, mít rezervu větší a počítat s tím, že ne všude se mě podaří nabíjet.
Nemyslím si že by byl špatně postavený plán z Bruselu - ale že jde spíš o tupost toho kdo to z dotací realizuje a že pravděpodobně ani nevyzkouší více platebních variant, než jen tu, že přijede někdo s firemním čipem.

V Česku je to v tomhle směru katastrofální stav, z mého pohledu - mám novou aplikaci E.On a polovina stojanů E.On v ní není.
V druhé půlce případů se to u stojanu E.On chytne na 2-3 pokusy a kartu tahat nemusím = vopruz.

Zkusil sem ještě PRE a Ionity - bez šance s naší platební kreditní kartou z DE - u ČEZ-stojanu až na podruhé, první žádost a spojení s kartou taky odmítnuté, ale na ,,dvakrát" se to chytne vždy = ověřeno již 3x.

Všechny ze zmíněných byli součástí možnosti Roumingového tankování - které ale nefungovalo - a já musel tahat kreditku a tankovat za ,,plnou cenu" avšak ne na rouming ale s kreditkou a pouze u některých E.On a nějakých ČEZ.

ANO - zkoušel jsem to trošku úmyslně - chtěl jsem vědět jestli sme odkázaný jen na ten mini seznam v aplikaci, nebo ne.
V podkrkonoškém městečku, kde jsem minule normálně tankoval u Kaflandu u 300kW nabíječky E.On mě nyní natankovat nešlo, zmizela ze seznamu, naopak na seznamu je nově nabíječka 120kW u Penny-marketu - kde to šlo bez problému a bez platební karty.

Naštvaný odcházím od E.On a jdu testovat aplikaci Octopus Elektroverse - https://electroverse.com/ kde mě v budoucnu umožňují změnit i dodavatele energie doma a účty sloučit dohromady s nějakými výhodami.

Jezdit do ČR elektro-autem z DE je fakt zážitek. Trošku dobrodružství... :fuuu:

Jeden člověk, který odjel od stojanu těsně před námi s DE SPZ neodjel úplně - jen na parkoviště vedle a u mého vzteklého odpojování nám přišel říct, že se mu to taky nepovedlo a že byl zvědavý jestli nám to půjde a on to jen dělal špatně....

Snímek obrazovky 2026-05-27 143103.png
Porovnání všech 4 stringů a nově i finálový celek s Victron a teploty vody bojlerů 1-3 a už i e-Transit :D :

DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS

Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test;)
pave69
Reputace:31
Lokalita: Brno
Výkon panelů [Wp]: 9,9
Kapacita baterie [kWh]: 18

Re: A zase ten dojezd

Nový příspěvek od pave69 »

Podle mne je to celkem v pohodě, jen by Magice von čáry měli nechat postavit pancéřovaný EV, ať si to taky užije - dojezd by byl tak 150 km?
Můj kolega, když děti chtěli psa, tak je nejdřív nechal měsíc ráno před školou venčit "nasucho" - tj. 15 minut v 7 ráno venku bez psa. Do 14 dnů byl požadavek na psa ze strany dětí zrušen. A tohle by bylo potřeba důsledně aplikovat na EU byrokracii.