Střídač Wattsonic a aplikace

Souhrn tématu

Uživatelé diskutují o problémech s aplikací Wattsonic Cloud, která slouží ke sledování spotřeby a toků energie z fotovoltaické elektrárny (FVE). Někteří řeší výpadky připojení střídače Wattsonic a komunikačního modulu, doporučuje se kontrola nastavení sítě a případný kontakt na technickou podporu. Fórum nabízí praktické rady, jak obnovit spojení a správně nastavit aplikaci pro bezproblémový provoz.
liborvaclavek
Reputace:0
Lokalita: Šumpersko
Výkon panelů [Wp]: 9
Kapacita baterie [kWh]: 11,52

Střídač Wattsonic a aplikace

Nový příspěvek od liborvaclavek »

Zdravím,
snad jsem tu správně. Od úterý 17.4.26, odpoledne mi vypadla aplikace Wattsonic Cloud pro sledování spotřeby a toků energie na domě z FVE. Zkoušel jsem i restart střídače včetně komunikačního modulu, ale neúspěšně. Máte někdo prosím stejný problém? Díky, LV.
Valdano
Reputace:270
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Střídač Wattsonic a aplikace

Nový příspěvek od Valdano »

Předpokládám, že nepíšete z jiného vesmíru kde je čas posunutý do budoucnosti a ve specifikaci data 17.4.26 od kdy Vám to nejede jste se tedy jen upsal. ;)

Takže vám to nejde od úterý 7.4.2026.

Pokud se neozve nikdo další tak napište emailem dotaz přímo provozovateli serveru Wattsonic Cloud na adresu service@wattsonic.com třeba mají nějaký výpadek nebo budou vidět nějaký potenciální problém při neúspěšném připojování vašeho zařízení k jejich serveru (cloudu). Pro jistotu si zkontrolujte nastavení komunikace Watsonic Cloud viz český návod, pokud jej nemáte. Pokud jste si FVE nezprovozňoval jen sám, ale máte to dodané od nějaké firmy tak kontaktujte i jejich technickou podporu.

Funguje vám přístup k serveru Wattsonic Cloud z počítače ve webovém prohlížeči?
Přílohy
Wattsonic_Cloud_Login.png
liborvaclavek
Reputace:0
Lokalita: Šumpersko
Výkon panelů [Wp]: 9
Kapacita baterie [kWh]: 11,52

Re: Střídač Wattsonic a aplikace

Nový příspěvek od liborvaclavek »

Moc děkuji, návod mi pomohl, stačilo jen najet na IP adresu dat Scan, zadat mou domácí wifi a najednou komunikační modul naskočil a svítí stabilně zelená kontrolka. Moc děkuji Libor.