V LiFePO4 bateriích Pylontech US3000C dochází k vážným závadám BMS
Souhrn tématu
V LiFePO4 bateriích Pylontech US3000C se opakovaně vyskytují vážné závady BMS, které způsobují trvalé vypnutí komunikace a nefunkčnost ochranných obvodů. Tato porucha vede k nebezpečnému vybíjení článků a může způsobit jejich úplné zničení, pokud není včas odhalena. Uživatelé doporučují reklamace a výměnu originální BMS za alternativní řešení, například JK BMS, aby se předešlo dalším problémům.
- youda
- Reputace:961
Re: V LiFePO4 bateriích Pylontech US3000C dochází k vážným závadám BMS
Ja to mam od 2018 ale jsem teprve na cca 600 cyklech u tech nejstarsich.
Urcite to reklamuj co nejdriv, slysel jsem ze bylo par serii, ktere mely slabsi clanky a pylontech to uznal a vymenil pri reklamaci celou baterku.
Vicekrat to ale skoncilo vymluvama a zamitnutim, hlavne kdyz uz byly baterky nafoukle jako balon.
PS: nevybijis je pravidelne pod 20% SOC? Pokud jsou nektere clanky kapacitne horsi, tak se to projevi nejcasteji prave po hlubsim vybiti.
Urcite to reklamuj co nejdriv, slysel jsem ze bylo par serii, ktere mely slabsi clanky a pylontech to uznal a vymenil pri reklamaci celou baterku.
Vicekrat to ale skoncilo vymluvama a zamitnutim, hlavne kdyz uz byly baterky nafoukle jako balon.
PS: nevybijis je pravidelne pod 20% SOC? Pokud jsou nektere clanky kapacitne horsi, tak se to projevi nejcasteji prave po hlubsim vybiti.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
- vk_1
- Reputace:59
Re: V LiFePO4 bateriích Pylontech US3000C dochází k vážným závadám BMS
Bakom měl na servis jednu Pylontech US2000 Plus cihlu, která dokázala přežít 1800 cyklů. To ja zatím nejvíc, co jsem kde zaznamenal. Má teda už jen 40% původní kapacity, takže v podstatě mrtvá, ale alespoň něco. Od slibů výrobce je to pochopitelně pořád zatraceně daleko.vk_1 píše: čtv črc 10, 2025 9:31 pmMěl jste někdo v ruce Pylontech LV baterie, které mají za sebou aspoň 2tis cyklů?
Zatím jsem takové neviděl, tak se ptám.
Pro US3000C slibují dokonce 8tis cyklů.
https://www.youtube.com/watch?v=pVYpMBcLw0k
Já jsem úspěšně reklamoval 5 ks US3000C, zvládly cca 480 cyklů. Jeden kus mi vrátili, že je v pořádku.
Takhle nějak podle nich vypadá "v pořádku":