V LiFePO4 bateriích Pylontech US3000C dochází k vážným závadám BMS

Souhrn tématu

V LiFePO4 bateriích Pylontech US3000C se opakovaně vyskytují vážné závady BMS, které způsobují trvalé vypnutí komunikace a nefunkčnost ochranných obvodů. Tato porucha vede k nebezpečnému vybíjení článků a může způsobit jejich úplné zničení, pokud není včas odhalena. Uživatelé doporučují reklamace a výměnu originální BMS za alternativní řešení, například JK BMS, aby se předešlo dalším problémům.
youda
Reputace:961

Re: V LiFePO4 bateriích Pylontech US3000C dochází k vážným závadám BMS

Nový příspěvek od youda »

Ja to mam od 2018 ale jsem teprve na cca 600 cyklech u tech nejstarsich.

Urcite to reklamuj co nejdriv, slysel jsem ze bylo par serii, ktere mely slabsi clanky a pylontech to uznal a vymenil pri reklamaci celou baterku.

Vicekrat to ale skoncilo vymluvama a zamitnutim, hlavne kdyz uz byly baterky nafoukle jako balon.

PS: nevybijis je pravidelne pod 20% SOC? Pokud jsou nektere clanky kapacitne horsi, tak se to projevi nejcasteji prave po hlubsim vybiti.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
vk_1
Reputace:59

Re: V LiFePO4 bateriích Pylontech US3000C dochází k vážným závadám BMS

Nový příspěvek od vk_1 »

vk_1 píše: čtv črc 10, 2025 9:31 pm
Měl jste někdo v ruce Pylontech LV baterie, které mají za sebou aspoň 2tis cyklů?
Zatím jsem takové neviděl, tak se ptám.

Pro US3000C slibují dokonce 8tis cyklů.
Bakom měl na servis jednu Pylontech US2000 Plus cihlu, která dokázala přežít 1800 cyklů. To ja zatím nejvíc, co jsem kde zaznamenal. Má teda už jen 40% původní kapacity, takže v podstatě mrtvá, ale alespoň něco. Od slibů výrobce je to pochopitelně pořád zatraceně daleko.

https://www.youtube.com/watch?v=pVYpMBcLw0k

Já jsem úspěšně reklamoval 5 ks US3000C, zvládly cca 480 cyklů. Jeden kus mi vrátili, že je v pořádku.

Takhle nějak podle nich vypadá "v pořádku":
Screenshot 2026-03-18 at 14.56.39.png