Vysokonapěťáci všech zemí, spojte se.

Souhrn tématu

Fórum je určeno všem vysokonapěťovým baterkářům, zejména těm s vlastními DIY bateriemi. Diskutují zde o vysokonapěťových protokolech, zkušenostech s BMS, simulacích a praktických problémech při stavbě a provozu HV baterií. Komunita sdílí rady, technické detaily a řešení problémů, aby si vzájemně pomohla v oblasti vysokonapěťových systémů.
Franta2776
Reputace:561

Re: Vysokonapěťáci všech zemí, spojte se.

Nový příspěvek od Franta2776 »

Jj máš pravdu.To jsem si neuvĕdomil😂Bude tam v rozpojeném stavu napĕtí celé baterie.
32540Wp, 90ks vakuové trubice jihozápad, (Lifepo4 17S 520Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85, 150/100
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
kuba47
Reputace:24
Lokalita: Krušné hory
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od kuba47 »

Možná to není špatný nápad. Použít ji jen jako balancer a monitoring v rámci jednoho bloku, výstup nezapojovat. A vyrobit si k tomu jen "master" BMS, která bude plnit funkci odpojovače a balancování mezi bloky. Tam už není potřeba řešit měření napětí, protože to se dozví po sběrnici.
jova
Reputace:34
Lokalita: Táborsko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 14,2kWp
Kapacita baterie [kWh]: 24kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od jova »

Už jsem to tu navrhoval, na výstup těch BMS zapojit jen relé, nebo optron a posílat tu informaci v paralelním zapojení všech BMS dál. Nesetkalo se to tu s ohlasem. Prý je to na ten systém moc primitivní. Já to tak mám u své 48V elektrárny, jednu BMS jen jako hlídací, co mi případně pošle relátkem signál k vypnutí měničů, nebo napájení od panelů do regulátorů a pak druhou, nastavenou o pár desetin voltů výš/níž, co by my to vypnula, natvrdo. Mám tím zajištěno, že mi nedojde k destrukci regulátorů při odpojení baterek. Už mi to i zafungovalo loni v létě, kdy jsem měl špatně nastavený regulátor a napětí na jednom článku vylétlo nahoru.