Ostrov v Dobrušce

Souhrn tématu

Autor popisuje vlastní zkušenost s instalací ostrovního solárního systému v Dobrušce na starém domě bez možnosti získat povolení. Použil 7 panelů Longi, 10kW baterii z CALB článků a EPEVER Tracer pro řízení systému. Sdílí praktické tipy k nastavení a provozu, včetně řešení problémů s ovladačem a bezpečnostními opatřeními. Celý systém běží spolehlivě a umožňuje nezávislý provoz domácnosti s minimální spotřebou energie na prázdno.
v600
Reputace: 17
Lokalita: RK
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7000
Kapacita baterie [kWh]: 20
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Otázka na baterie z NKONu - pro dětský tábor

Nový příspěvek od v600 »

Nechám to ve "svém" vláknu, stejně to je moje (mobilní) elektrárna :)

Víc jak 15 let používám mobilní elektrárnu na dětském táboře (k nabíjení čehokoliv, hlavně foťáků a kamery).
Jeden AMORF (asi 20V na prázdno, někde mezi 10 a 20W).
12V 24Ah VRLA - ta před třemi lety už dosloužila, nahrazena darovanou autobaterií...

Chtěl bych baterii nahradit čtyřmi LiIon články (LiFePo nechci a trochu vyšší napětí mi nevadí, používám různé malé DC-DC měniče).
Líbí se mi hodnota 100Ah/článek.
Našel jsem na ENKONu tyto baterie:

https://www.nkon.nl/en/samsung-sdi-94ah ... emmen.html

Co o tom soudíte ?
Je to kupa peněz, které za to dám z vlastní kapsy, využití bude malé (1-2 týdny za rok, je to jen pro telefony, táborové focení a natáčení).
Ale nemusel bych pak baterii několikrát za rok kontrolovat/dobíjet, Lionka zůstane nabitá celý rok...
Postavit si bateii bude levnější, než nějakou kupovat hotovou.

Případně, nemáte někdo doma podobné články k nabídnutí ?
15 panelů Solarmi 7000Wp (východ+západ) +3 panely Jih na zimu, EPEVER Tracer 10420AN, 2x10kW Liion CALB, 2x5kW střídač EPEVER IP 5000 Plus - Jednofázový ostrov (dva okruhy).
7xLongi, 2500W (jih), SITON, ohřev 160L Dražice.
jahodovák
Reputace: 235
Lokalita: podhůří Orlických hor
Výkon panelů [Wp]: 7500
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Ostrov v Dobrušce

Nový příspěvek od jahodovák »

mohu nabídnout starší články lion mají zůstatkovou kapacitu cca 20 ah,klidně i 8 kousků na dvojnásobnou kapacitu,pokud je zájem,prosím napsat soukromou zprávu,samozřejmě budou zdarma i s dovozem,hezký den
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION