Nastavení zapnutí spotřeby elektřiny při jejím sdílení?
Souhrn tématu
Diskuze se zaměřuje na možnosti automatizace zapnutí spotřeby elektřiny při sdílení, například pro tepelné čerpadlo nebo bojler. Uživatelé hledají způsoby, jak využít přebytečnou elektřinu z fotovoltaiky ihned, aby nedocházelo k jejímu zbytečnému plýtvání. Zmiňuje se také možnost použití baterie, která by se nabíjela přes den a večer napájela domácnost.
-
Petrk1
- Reputace: 0
Nastavení zapnutí spotřeby elektřiny při jejím sdílení?
Dobrý den, mam možnost mít sdílenou elektřinu. Na první pohled se mi to zdá super, ale na druhý mě zajímá otázka jestli to jde nějak automatizovat.
Mam třeba tepelné čerpadlo nebo bojler. Fve vyrábí elektřinu a spousta jí zůstává na střeše. A mě by zajímalo jestli je nějaká možnost, že v tento okamžik moje čerpadlo může přes nějakou informaci dostat signál, že se má zapnout a začít natápět akumulačku i když není zrovna na minimální teplotě pro zapnutí natápění. Nebo bojler začít ohřívat vodu. Aby se nestalo, že když je zrovna možnost spotřebovávat elektřinu, tak jí to nebere a začne až na večer kdy už fve nevyrábí přebytky.
Takhle mě napadlo, že by vlastně mohlo fungovat i to, že by se dala pořídit pouze baterie, ta by se nabíjela ze sdílené elektřiny přes den a večer by se jelo z baterie?
Mam třeba tepelné čerpadlo nebo bojler. Fve vyrábí elektřinu a spousta jí zůstává na střeše. A mě by zajímalo jestli je nějaká možnost, že v tento okamžik moje čerpadlo může přes nějakou informaci dostat signál, že se má zapnout a začít natápět akumulačku i když není zrovna na minimální teplotě pro zapnutí natápění. Nebo bojler začít ohřívat vodu. Aby se nestalo, že když je zrovna možnost spotřebovávat elektřinu, tak jí to nebere a začne až na večer kdy už fve nevyrábí přebytky.
Takhle mě napadlo, že by vlastně mohlo fungovat i to, že by se dala pořídit pouze baterie, ta by se nabíjela ze sdílené elektřiny přes den a večer by se jelo z baterie?