Multiplus 48V 800VA sinus nastavení
Souhrn tématu
Diskuze se věnuje nastavení a ovládání měniče Multiplus 48V 800VA sinus přes Cerbo. Uživatelé řeší problémy s detekcí měniče v systému, komunikací přes VE.Bus a správným přepínáním režimů mezi bateriemi a distribuční sítí. Doporučuje se nastavení přes MK3 kabel a Victron Connect, protože přímé připojení přes VE Direct nebo CAT6 často nefunguje. Pro spolehlivý provoz je důležité správné nastavení a synchronizace s ostatními měniči v systému.
-
eman
- Reputace: 320
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Multiplus 48V 800VA sinus nastavení
Ahoj,
chlapi dá se tenhle malý měnič kontrolovat a ovládat přes Cerbo?
Od včera se je snažím skamarádit, ale Cerbo existenci toho meniče trvale ignoruje. Bluetooth to nemá, zkoušel jsem připojení přes CAT6 kabel, více kusů a nic.
V nastavení VE configu přes MK3 kabel jsem nenašel nic co by se mělo povolit, aby komunikoval s Cerbem.
Mimochodem, chci ho mít v režimu Primárně na baterky a až po poklesu pod SOC 35% přepnout na DS, takže se bez NR neobejdu.
Díky moc.
chlapi dá se tenhle malý měnič kontrolovat a ovládat přes Cerbo?
Od včera se je snažím skamarádit, ale Cerbo existenci toho meniče trvale ignoruje. Bluetooth to nemá, zkoušel jsem připojení přes CAT6 kabel, více kusů a nic.
V nastavení VE configu přes MK3 kabel jsem nenašel nic co by se mělo povolit, aby komunikoval s Cerbem.
Mimochodem, chci ho mít v režimu Primárně na baterky a až po poklesu pod SOC 35% přepnout na DS, takže se bez NR neobejdu.
Díky moc.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
Diablo1st
- Reputace: 214
- Lokalita: MY, SR
- Výkon panelů [Wp]: 10200
- Kapacita baterie [kWh]: 28
Re: Multiplus 48V 800VA sinus nastavení
Najprv treba pripojiť MP cez MK3 len do PC, aktualizovať a nastaviť podľa požiadaviek. Potom MK3 odpojiť a zapojiť do VE.bus do Cerba.
Takto keď to spravíš Cerbo menič nevidí? či som to zle pochopil?
Takto keď to spravíš Cerbo menič nevidí? či som to zle pochopil?
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp a 4,15kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 2x 17x280Ah + JK BMS
2,75kWp on-grid + 3,3kWp a 4,15kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 2x 17x280Ah + JK BMS
-
eman
Nastavený ho mám, ale když ho připojím do Cerba, tak spadnou všechny měniče do chyby VE.Bus Error: VE.Bus Error 3: Not all, or more than, the expected devices were found in the system
Mám 3xMP2 v paralelu a jak připojím ten nový, tak se asi chtějí synchronizovat i s ním, nebo nevím co se děje.
Čekal jsem, že nový kus prostě připojím do nepoužitého konektoru v Cerbu, ten ho zdetekuje a půjde to donastavit dálkově.
Mám 3xMP2 v paralelu a jak připojím ten nový, tak se asi chtějí synchronizovat i s ním, nebo nevím co se děje.
Čekal jsem, že nový kus prostě připojím do nepoužitého konektoru v Cerbu, ten ho zdetekuje a půjde to donastavit dálkově.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
eman
Tak už jsem ho dostal do Cerba. Podle manuálu a diskuzi na Victronu, nesmí být na VE Direct sběrnici zařízení s rozdílnou konfigurací nebo harwarem. Což je tedy celkem nahouby.
Doporučují tam pro připojení nezávislého MP použít USB s MK3, což funguje. Teď ho tam nechám, ale musím ho potom vyměnit za nějaký levnější převodník.
Doporučují tam pro připojení nezávislého MP použít USB s MK3, což funguje. Teď ho tam nechám, ale musím ho potom vyměnit za nějaký levnější převodník.
-
cipis
- Moderátor
- Reputace: 950
- Lokalita: blízko Brna
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 13+ kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 40+26
Ne VE Direct, ale VE.Bus ...
Ale to se tu už několikrát psalo, prostě při připojení cizího to všechno správně spadne. Nejde připojit něco jiného.
A varianta přes další VE Bus převodník má též svá úskalí. Sice už všechno uvidíš, ale stačí, aby jakýkoliv z těch 4 měničů dal low battery a vypnou se úplně všechny. Netuším, co to udělá, když se ten prcek řízeně přepne na DS, s těma ostatníma.
A na tohle řízení nepotřebuješ ani Cerbo, ani NR. Stačí to v tom měniči nastavit. Přes Victron Connect a převodník přes kompl je to brnkačka.
Ale to se tu už několikrát psalo, prostě při připojení cizího to všechno správně spadne. Nejde připojit něco jiného.
A varianta přes další VE Bus převodník má též svá úskalí. Sice už všechno uvidíš, ale stačí, aby jakýkoliv z těch 4 měničů dal low battery a vypnou se úplně všechny. Netuším, co to udělá, když se ten prcek řízeně přepne na DS, s těma ostatníma.
A na tohle řízení nepotřebuješ ani Cerbo, ani NR. Stačí to v tom měniči nastavit. Přes Victron Connect a převodník přes kompl je to brnkačka.
16+ kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ, 2700 Wp mikroinvertory
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,2 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,2 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
-
eman
Zkoušel jsem, jestli se mi přepne do Passthrou sám a funguje to. V NR už mám Flow na přepínání těch MP2, takže to stačilo jenom skopírovat a upravit pro prcka.