Multiplus 48V 800VA sinus nastavení
Souhrn tématu
Diskuze řeší možnosti připojení a nastavení měniče Multiplus 48V 800VA sinus přes Cerbo. Uživatelé popisují problémy s detekcí zařízení, doporučují použití MK3 kabelu pro konfiguraci a sdílejí zkušenosti s přepínáním režimů napájení podle stavu baterie. Praktické rady pomáhají správně synchronizovat měnič s ostatními komponenty systému.
-
eman
- Reputace: 320
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Multiplus 48V 800VA sinus nastavení
Ahoj,
chlapi dá se tenhle malý měnič kontrolovat a ovládat přes Cerbo?
Od včera se je snažím skamarádit, ale Cerbo existenci toho meniče trvale ignoruje. Bluetooth to nemá, zkoušel jsem připojení přes CAT6 kabel, více kusů a nic.
V nastavení VE configu přes MK3 kabel jsem nenašel nic co by se mělo povolit, aby komunikoval s Cerbem.
Mimochodem, chci ho mít v režimu Primárně na baterky a až po poklesu pod SOC 35% přepnout na DS, takže se bez NR neobejdu.
Díky moc.
chlapi dá se tenhle malý měnič kontrolovat a ovládat přes Cerbo?
Od včera se je snažím skamarádit, ale Cerbo existenci toho meniče trvale ignoruje. Bluetooth to nemá, zkoušel jsem připojení přes CAT6 kabel, více kusů a nic.
V nastavení VE configu přes MK3 kabel jsem nenašel nic co by se mělo povolit, aby komunikoval s Cerbem.
Mimochodem, chci ho mít v režimu Primárně na baterky a až po poklesu pod SOC 35% přepnout na DS, takže se bez NR neobejdu.
Díky moc.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
Diablo1st
- Reputace: 214
- Lokalita: MY, SR
- Výkon panelů [Wp]: 10200
- Kapacita baterie [kWh]: 28
Re: Multiplus 48V 800VA sinus nastavení
Najprv treba pripojiť MP cez MK3 len do PC, aktualizovať a nastaviť podľa požiadaviek. Potom MK3 odpojiť a zapojiť do VE.bus do Cerba.
Takto keď to spravíš Cerbo menič nevidí? či som to zle pochopil?
Takto keď to spravíš Cerbo menič nevidí? či som to zle pochopil?
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp a 4,15kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 2x 17x280Ah + JK BMS
2,75kWp on-grid + 3,3kWp a 4,15kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 2x 17x280Ah + JK BMS
-
eman
Nastavený ho mám, ale když ho připojím do Cerba, tak spadnou všechny měniče do chyby VE.Bus Error: VE.Bus Error 3: Not all, or more than, the expected devices were found in the system
Mám 3xMP2 v paralelu a jak připojím ten nový, tak se asi chtějí synchronizovat i s ním, nebo nevím co se děje.
Čekal jsem, že nový kus prostě připojím do nepoužitého konektoru v Cerbu, ten ho zdetekuje a půjde to donastavit dálkově.
Mám 3xMP2 v paralelu a jak připojím ten nový, tak se asi chtějí synchronizovat i s ním, nebo nevím co se děje.
Čekal jsem, že nový kus prostě připojím do nepoužitého konektoru v Cerbu, ten ho zdetekuje a půjde to donastavit dálkově.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
eman
Tak už jsem ho dostal do Cerba. Podle manuálu a diskuzi na Victronu, nesmí být na VE Direct sběrnici zařízení s rozdílnou konfigurací nebo harwarem. Což je tedy celkem nahouby.
Doporučují tam pro připojení nezávislého MP použít USB s MK3, což funguje. Teď ho tam nechám, ale musím ho potom vyměnit za nějaký levnější převodník.
Doporučují tam pro připojení nezávislého MP použít USB s MK3, což funguje. Teď ho tam nechám, ale musím ho potom vyměnit za nějaký levnější převodník.