Konec zdravého rozumu: Tohle je „nejlepší“ auto roku 2026?

Souhrn tématu

Titul „Auto roku 2026“ vyvolává kontroverze, protože vítězem se stal předražený a ne vždy praktický model Mercedes CLA, který mnozí považují za past na peníze. Diskuze se dotýká i dalších vozů jako Škoda Elroq, která nabízí levné materiály a zastaralé technologie. Fórum zároveň reflektuje širší problémy současné dopravy, infrastruktury a environmentálních otázek spojených s automobilovým průmyslem.
TomHC
Reputace: 798
Lokalita: Hlohovec, SR
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8820
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Konec zdravého rozumu: Tohle je „nejlepší“ auto roku 2026?

Nový příspěvek od TomHC »

Mex píše: pát úno 27, 2026 1:32 pm
Množství těch bušících na dveře souvisí s výší dávek, nikoli s teplotou.
Tomu ver, že prídu klimatickí migranti a nie ekonomickí. Bodaj by som sa mýlil...
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
unicast
Reputace: 432
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 33
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Konec zdravého rozumu: Tohle je „nejlepší“ auto roku 2026?

Nový příspěvek od unicast »

To takhle jedou dva mladí Turci v berlínském metru a ten jeden říká tomu druhému:
"Hele, Kamale, víš o tom, že brzy už tu nás Turku budou v Německu tři miliony?"
"Jo, fakt? No to je skvělý..."
A teď ten rozhovor slyší stará osmdesátiletá Němka a zamumlá si pro sebe, aby to nebylo moc slyšet: "Pche, no to je toho, kdysi tu byly i tři miliony **** ..."