Odstranění bodování na kontaktech válcovitých článků
Souhrn tématu
Diskuze se věnuje metodám odstranění bodování na kontaktech válcovitých článků, zejména při repasích baterií 18650. Uživatelé sdílejí zkušenosti s různými nástroji, včetně brusek a kleštiček, a doporučují použití stopkové frézy nebo upraveného vrtáku pro rychlé a šetrné čištění kontaktů bez poškození článků. Příspěvek obsahuje i odkazy na videa s praktickými ukázkami.
- gupa
- Reputace: 169
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Odstranění bodování na kontaktech válcovitých článků
Dávám sem informaci která mne zaujala a řeší efektivně odstranění bodů na článcích při repasích. Vyzkoušel jsem brusku určenou na 18650 články z TEMU,
no hrůza, původně jsem používal kleštičky a nyní znovu jen kleštičky. Z toho TEMu se brusný tělísko prostě zanese kovem a plochu celou drolí, takže vznikne takový hrozivý povrch. Kleštičky jsou dobrý když jsou ostrý a nový. Mistrovsky zabrušované body minibruskou jsem také měl.
No a nyní k odkazu co mne zaujalo a otázka je jestli to někdo používá a pokud ano, s jakým úspěchem.
no hrůza, původně jsem používal kleštičky a nyní znovu jen kleštičky. Z toho TEMu se brusný tělísko prostě zanese kovem a plochu celou drolí, takže vznikne takový hrozivý povrch. Kleštičky jsou dobrý když jsou ostrý a nový. Mistrovsky zabrušované body minibruskou jsem také měl.
No a nyní k odkazu co mne zaujalo a otázka je jestli to někdo používá a pokud ano, s jakým úspěchem.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali!
- Lui
- Reputace: 149
- Lokalita: Senec
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: cca 35kwp
- Kapacita baterie [kWh]: malá
Re: Odstranění bodování na kontaktech válcovitých článků
mne sa osvedčil tento sposob čistenia od bodových spojov:
Pardon za nekvalitu videa.
Je tam osadený obyčajný vrták do železa,len zabrúsený do roviny,aby to pekne rovno bralo.Funguje to velmi jednoducho,ale hlavne rýchlo,dobre a v neposlednej rade,nepoškodzovalo to články.
Pardon za nekvalitu videa.
Je tam osadený obyčajný vrták do železa,len zabrúsený do roviny,aby to pekne rovno bralo.Funguje to velmi jednoducho,ale hlavne rýchlo,dobre a v neposlednej rade,nepoškodzovalo to články.
málo kwp
, 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion
+ 60V 198Ah Lifepo4
, 10 x MPPT VT-80 , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:180Wp
,12V LiFePO4 60Ah
, epsolar 10 ,victron 350w sinus
Záloha:180Wp
-
romanf
- Reputace: 36
- Lokalita: BA-SC
- Výkon panelů [Wp]: 5520
- Kapacita baterie [kWh]: on grid
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Odstranění bodování na kontaktech válcovitých článků
namiesto komplikovaneho nicenia vrtaku je jednoduchsie pouzit stopkovu frezu vhodneho priemeru, nemusi byt ani karbidova uplne staci HSS