Změny u virtuální baterie e.on
Souhrn tématu
E.on mění podmínky u virtuální baterie a nabízí dvě nové varianty – VB2.0 s limitem 4MWh a VB+, která umožňuje dálkové ovládání baterie s kompenzací poplatků. Uživatelé vyjadřují obavy z možného zásahu do nastavení a budoucích změn podmínek, protože VB není fyzická baterie, ale služba regulující tok energie. Diskuze se zaměřuje na rizika a výhody těchto změn.
-
StepanKral
- Reputace: 6
Změny u virtuální baterie e.on
E.on vypovídá všem smlouvy na VB a dává na výběr 2 produkty.
První je VB2.0, který je stejný jak ten předtím, ale obsahuje limit na 4MWh.
Druhý je VB+, který má stejné podmínky ale navíc umožňuje e.onu dálkově zasahovat do baterie, vybíjet ji a nabíjet ji podle aktuální situace. Prý to budou dělat jen v rozsahu pár procent baterie, ale smlouvu jsem nečetl jak to tam je. Zde jsou stejné poplatky, ale e.on je bude kompenzovat, takže služba VB bude prakticky zdarma, pokud tedy umožním dálkové ovládání baterie.
Prosím o názory na toto téma. Osobně se bojím dát e.onu možnost šahat do baterie. Teď to mohou využívat jen okrajově, ale časem se podmínky budou jistě zhoršovat.
První je VB2.0, který je stejný jak ten předtím, ale obsahuje limit na 4MWh.
Druhý je VB+, který má stejné podmínky ale navíc umožňuje e.onu dálkově zasahovat do baterie, vybíjet ji a nabíjet ji podle aktuální situace. Prý to budou dělat jen v rozsahu pár procent baterie, ale smlouvu jsem nečetl jak to tam je. Zde jsou stejné poplatky, ale e.on je bude kompenzovat, takže služba VB bude prakticky zdarma, pokud tedy umožním dálkové ovládání baterie.
Prosím o názory na toto téma. Osobně se bojím dát e.onu možnost šahat do baterie. Teď to mohou využívat jen okrajově, ale časem se podmínky budou jistě zhoršovat.
-
Soban
- Reputace: 303
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Změny u virtuální baterie e.on
A jak by tu baterku ovládaly?
Pokud vím tak do elektrárny máš jeden drát kterým ji můžou akorát vypínat dodávku do DS?
Podle mě je to blbost a neoplatí se to.
Pokud vím tak do elektrárny máš jeden drát kterým ji můžou akorát vypínat dodávku do DS?
Podle mě je to blbost a neoplatí se to.
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh 
-
StepanKral
- Reputace: 6
Poslou nejaky modem ktery se pripoji ke stridaci. Stridac je samozrejme na wifi takze budou mit k tomu pristup.
-
Soban
- Reputace: 303
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Ale střídačů je hodně typů a aby se mi šťouraly v nastavení....
Todle bych fakt nechtěl.....
Todle bych fakt nechtěl.....
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh 
-
Nortonko
- Reputace: 28
- Lokalita: Horná Nitra
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5330
- Kapacita baterie [kWh]: 6
tak ale VB nie je fyzická batéria. tak čo chcú vlastne ovládať? zrejme je tým myslené, že budú regulovať kedy si tú VB akože nabíjate a kedy z nej čerpáte, teda budú určovať oni kedy vám to naštrené akože pošlú späť.