Problem s Victron MPPT 150/45
Souhrn tématu
Uživatel řeší problém s Victron MPPT 150/45, který ukazuje nesprávné napětí 49 V na vstupu z panelů, přestože samotné panely měří správně. Vadné byly dvě pojistky před MPPT, což může ovlivnit funkci regulátoru. Diskuze se zaměřuje na možné příčiny a zkušenosti s podobnými situacemi u MPPT Victron.
-
Ender
- Reputace: 0
Problem s Victron MPPT 150/45
Ahoj,
dnes jsem zjistil, ze se mi divne chova jeden MPPT od Victronu. Cely vecer ukazoval napeti z panelu 49V. Kdyz jsem to sel kontrolovat, tak jsem zjistil, ze byly vadne 2 pojistky pred MPPT( je to pripojene k 2p3s 455Wp). Nicmene jsem jeste meril napeti z panelu, jestli neni neco spatne a napeti bylo v poradku. Potom co jsem ale zmeril PV vstup MPPT, tak tam bylo 49V. Mam jeste jeden MPPT a ten ma na PV nula nula prd (coz verim, ze je spravne).
Nesetkal jste se s tim nekdo?
Diky za odpovedi.
dnes jsem zjistil, ze se mi divne chova jeden MPPT od Victronu. Cely vecer ukazoval napeti z panelu 49V. Kdyz jsem to sel kontrolovat, tak jsem zjistil, ze byly vadne 2 pojistky pred MPPT( je to pripojene k 2p3s 455Wp). Nicmene jsem jeste meril napeti z panelu, jestli neni neco spatne a napeti bylo v poradku. Potom co jsem ale zmeril PV vstup MPPT, tak tam bylo 49V. Mam jeste jeden MPPT a ten ma na PV nula nula prd (coz verim, ze je spravne).
Nesetkal jste se s tim nekdo?
Diky za odpovedi.
9,1kWp jih; 2x5048MKX v paralelnim zapojeni; 15,6kWh Pylontech + 280Ah Lifepo4
-
Migel
- Reputace: 277
- Lokalita: Pod Karpatmi
Re: Problem s Victron MPPT 150/45
A to si meral kedy to napetie na paneloch v ten vecer?..
Pre 150/45 je na zvazenie ci nepouzit inu verziu mppt pre to zapojenie panelov co mas ty 2p3s.Ale nevieme ake su parametre panelov....
Ake napetie a prud ma jeden panel?
A na tom druhom mppt je aka konfiguracia zapojenia?
Pre 150/45 je na zvazenie ci nepouzit inu verziu mppt pre to zapojenie panelov co mas ty 2p3s.Ale nevieme ake su parametre panelov....
Ake napetie a prud ma jeden panel?
A na tom druhom mppt je aka konfiguracia zapojenia?
JZ-2s5p 3,8kWp >> Epever 8415 AN
JV-2s3p 2,7kWp >> Epever 6415 AN
2x Victron MP2 5000V/A paralelne
48V 760Ah/35kWh Li-ion
a stále v štádiu budovania
(rozširovania)
JV-2s3p 2,7kWp >> Epever 6415 AN
2x Victron MP2 5000V/A paralelne
48V 760Ah/35kWh Li-ion
a stále v štádiu budovania