Čištění střídačů Growatt SPF 5000 es – rady a zkušenosti
-
Davifi
- Reputace: 0
- Lokalita: Příbram
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13 000
- Kapacita baterie [kWh]: 11
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Čištění střídačů Growatt SPF 5000 es – rady a zkušenosti
Zdravím všechny, možná trošku zvláštní dotaz. Mám dva střídače SPF 5000 es spojené jako master a slave. Po roce používání jsou ventilátory lehce zanešené prachem, technická místnost je lehce prašnější. Na střídače je záruka, takže je nemohu otevřít a vyfoukat přímo uvnitř. Nemohu něco poničit když jen větrací otvory profouknu vzduchem z kompresoru abych odstranil prach z průduchu ? Myslím tím, že jestli tlak vzduchu nemůže něco poničit atd ? Při vyfoukání ventilátory zablokuji nějakou špejlí nebo tak aby se nemohli poškodit zpětným chodem. Díky předem.
-
rva
- Reputace: 855
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
Re: Čištění střídačů Growatt SPF 5000 es – rady a zkušenosti
Když se to nebude dělat pistolí zblízka přímo do otvorů, tak se snad nic nestane. Je divné, že nemá přes vstup filtr, který už má většina takových zařízení. Bývá to cca 3mm silný a ne moc hustý molitan. I tak se na něm zachytí spousta prachu, tak ho cca po dvou měsících vyperu.
Ale jestli se bez rozebrání vyfoukáním odstraní všude prach tak to dost pochybuji. Snad by se dala sledovat teplota chladiče a podle toho usoudit jestli se zanáší. Čidlo tam obvykle je a jeho výstup bývá přístupný.
Ale jestli se bez rozebrání vyfoukáním odstraní všude prach tak to dost pochybuji. Snad by se dala sledovat teplota chladiče a podle toho usoudit jestli se zanáší. Čidlo tam obvykle je a jeho výstup bývá přístupný.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
Davifi
- Reputace: 0
- Lokalita: Příbram
- Výkon panelů [Wp]: 13 000
- Kapacita baterie [kWh]: 11
Re: Čištění střídačů Growatt SPF 5000 es – rady a zkušenosti
No teploty jsou stejné jako při zapojení. Takže se nezměnily. Pouze jde o kosmetickou záležitost a taky o to abych předešel velkému usazení do budoucna.