Elektrárny Počerady a Chvaletice spolu s Teplárnou Kladno

gupa
Reputace: 158
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Elektrárny Počerady a Chvaletice spolu s Teplárnou Kladno

Nový příspěvek od gupa »

Elektrárny Počerady a Chvaletice spolu s Teplárnou Kladno zastaví výrobu elektrické energie nejpozději v březnu 2027.

https://vtm.zive.cz/clanky/do-brezna-20 ... fault.aspx
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali!
Franta2776
Reputace: 474

Re: Elektrárny Počerady a Chvaletice spolu s Teplárnou Kladno

Nový příspěvek od Franta2776 »

Nic se nezastavi.Jenom chtějí Motoristi s Tykačem nás podojit.Každý si přece zaslouži přimĕřený zisk 😂
Přece Motoristy nesponzoruje, aby si zastavil elektrárny.
32540Wp, 90ks vakuové trubice jihozápad, (Lifepo4 17S 520Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85, 150/100
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
VEmartin
Reputace: 2

Re: Elektrárny Počerady a Chvaletice spolu s Teplárnou Kladno

Nový příspěvek od VEmartin »

Ale o tom se už píše dlouho.
Instaluje se spousta OZE a vytlačují se stabilní a řiditelné zdroje. Jednak cenou povolenky, jednak tím, že OZE mají při výrobě přednost. Ty stabilní pak mají menší zisky, běží jenom občas, ale spoléhá se na ně, že zaskočí, když to bude potřeba. Navíc spousta lidí tleská, že se budou budovat bateriová úložiště a to ty zdroje opět bude vytlačovat. Chtěli jsme to tak (EU), tak to tak bude, protože CO2.

Uhlí je fuj, jádro je fuj. A teď někdo čeká, že se budou stavět nové plynové elektrárny jako záloha? Proč? Když pojedou jenom občas? Navíc s perspektivou, že stejně povolenky na plyn porostou?
No jaké tohle má mít řešení??? Hlava do písku asi pomůže jenom na chvíli.

Jo, video jsem ráno viděl, Tykače prvně. V obecné rovině s ním souhlasím.
Pokud má uhelky s lepšími parametry ČEZ, pak ať to Tykač zavře, stejně už na tom vydělal dost. A pak ať se dotuje polostátní ČEZ, tam by mi to vadilo míň.

Ano, pro mnohé je tykač fuj, mě je lhostejný, neznám ho. Stejně fuj byl i Bakala, ale počítám, že ten už si to "odpracoval" podporou těch správných novinářů, kteří stojí na té správné straně a tím se rehabilitoval i sám Bakala, ne? Všechno odpuštěno. :)

A mimochodem jsem z Kladna. Do té teplárny v Kladně jely dotace, protože modernizace a ona se zavře. Kdybych šel okolo, vyfotím ty cedulky se zlatými hvězdičkami a hodnotami podpory.