Jablotron JA-SOL 2,5

JirkaE
Reputace: 258
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Jablotron JA-SOL 2,5

Nový příspěvek od JirkaE »

Kajap píše: pon lis 24, 2025 5:41 pm
no to jako já kdybych řekl že chci v Německu na faktuře cenu v českých tak mě pošlou asi do ..
To si myslím stejné není... :lol: :lol: :lol:

Jsem registrovaný plátce MwSt v DE = firma - a je jasný - že to asi nebude stejný jako když tam zadáváš Ty - platbu kartou

Nakupuji u mnoha českých, slovenských, polských... firem, již mnoho let - opravdu nemusíš reagovat na vše :D
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4

Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
Kajap
Reputace: -3
Lokalita: Okoli

Re: Jablotron JA-SOL 2,5

Nový příspěvek od Kajap »

To jsi nenapsal, že to chceš nakupovat bez DPH. Což kdyby s tím počítali a chtěli, tak by to odečetli už v košíku, …

Každopádně není povinnost Českého daňového subjektu uvádět na fakturu cizí měnu, naopak je povinnost tam uvádět základ daně v CZK, resp. když jsem ty systémy programoval tak to takhle bylo v zákoně o DPH stálo…

Také není povinnost poskytovat eur bank. účet a IBAN si můžeš přepočítat sám na ten jejich český účet. Tak je už tvůj problém aby si správně zajistil, že přijde adekvátní částka na CZK účet, díky kurz. Rozdílu…

Ale chápu že chceš ušetřit každý cent a proto je výhodnější z nich dostat eur účet.

Na to, že se taková věc dát domluvit a vyřídit během jednoho až dvou telefonu, tak ty už to řešíš týden 👍🏼 evidentně po mailech že jo.

Tak předpokládám že nakonec to dobře dopadne, výše uvedené je jen obecná informace pro tebe aby sis nemyslel že je taková povinnost prodejce (vystavit fakturu v eur a bez DPH a mít Eur IBAN) - NENÍ.