Huawei SUN 2000-10KTL + Huawei wallbox - ako vyťažovať do vody
- TomHC
- Reputace: 640
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Huawei SUN 2000-10KTL + Huawei wallbox - ako vyťažovať do vody
Ahojte, jeden kamoš má na hale on-gird FVE, menič Huawei aj wallbox Huawei. Má aj 600 litrovú aku nádrž a chcel by ju nahrievať keď je prebytok elektriny. Na prívode (3x 63A) v rozvádzači má smartmeter DTSU666-H a cez RS485 je pripojený do meniča. Wallbox komunikuje s meničom cez LAN - vie aj dynamické nabíjanie podľa pretokov. Fyzickú batériu nemá, iba virtuálnu. Auto nabíja hlavne po 18:00, takže zo siete a VB. Chcel by som nejako vyriešiť ohrev zásobníka keď je dodávka do siete, špirála je 3x 230V 2 kW, spolu 6 kW.
Chcel by som urobiť meranie teploty v zásobníku a či je dodávka do siete, spínanie špirály v krokoch podľa potreby. Aké sú možnosti? Ďalší smartmeter/Shelly 3EM a podľa toho riadiť cez ESP32/ESPhome? Pozeral som, že sa dá aj sniffovať na RS485 zbernici a odchytávať dáta existujúceho smartmetra
To by bolo ale viac času na vývoj a to sa mi nechce
Nejaký iný nápad? Díky.
Chcel by som urobiť meranie teploty v zásobníku a či je dodávka do siete, spínanie špirály v krokoch podľa potreby. Aké sú možnosti? Ďalší smartmeter/Shelly 3EM a podľa toho riadiť cez ESP32/ESPhome? Pozeral som, že sa dá aj sniffovať na RS485 zbernici a odchytávať dáta existujúceho smartmetra
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér ===> podporte ma ak som pomohol!