3D tiskarna - jakou?
-
kodl69
- Reputace: 1013
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: 3D tiskarna - jakou?
Tisknu nejlevnější PETG od geetech , dycky počkám na akci, a jak vyjde kilo i s dopravou pod 200kč, tak toho 10kg koupím a když už platím tu dopravu, tak si přibalím i nějakou barvu, ABS, nebo TPU... Petg podle mě nesmrdí vůbec, pokud se nepeče na nějaký nesmyslný teploty. Mě přijde, že jediný, co je cejtit, je sušička filamentu. Ale mám to oddělený od prostor kde jsem delší dobu, takže neřeším. Samo s tím průšou XL jsem to nemyslel úplně doslovně, kryt s měchem jak ze starýho foťáku je hnusnej, ale je to odzkoušená věc s podporou, na rozdíl od té emerické. Uvidím jak po novým roce, jestli budu mít roupy, tak koupím stavebnici vorona 2.4 a k tomu nějakej ten systém na výměnu hlav, a ne kvůli tomu, že to bude levný, ani že to bude dokonalý, ale že se s tím budu zabavovat možná až do podzimu, kdežto P2S combo bych jenom vybalil z krabice a tisknul 
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
glottis
- Reputace: 404
- Lokalita: okolí Mělníka
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Re: 3D tiskarna - jakou?
Tak jsem si ted vytiskl vnitrni rozetu na zamek u dveri. Pri rekonstrukci jsme ji potratil. Behem 3 let koupil tri ruzne a zadna nesedela. A ted jsem si vzpomel, ze mam 3d tiskarnu
Uplne blbe to nevypada.