Vodoměr pro sledování spotřeby, co ho nerozhodí osmóza (pomalý odběr)
-
- Reputace: 19
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 7640
- Kapacita baterie [kWh]: 19+Nádrž
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Vodoměr pro sledování spotřeby, co ho nerozhodí osmóza (pomalý odběr)
Zdravím,
chci čistě pro svojí potřebu monitorovat odběr vody ze studny, ale doma běží RO s mineralizací pro pitnou vodu (je to nejjednodušší způsob jak se dostat na vyhovující parametry, když jsme u pole a silnice)
A co koukám, tak většina vodoměrů bude ukazovat hovadiny/nebude měřit ten pomalý průtok, co to dělá (je tam 300 ml/min restriktor + něco se zužitkuje)
Máte někdo nějakou dobrou zkušenost s vodoměrem s digitálním výstupem, co to pobere, nebo to nějak obejít? Napadlo mě dát vodoměr před tlakovou nádobu, ale nevím co s ním budou dělat ty rozběhy a vypínání čerpadla, protože běží v dost krátkých impulzech většinou.
chci čistě pro svojí potřebu monitorovat odběr vody ze studny, ale doma běží RO s mineralizací pro pitnou vodu (je to nejjednodušší způsob jak se dostat na vyhovující parametry, když jsme u pole a silnice)
A co koukám, tak většina vodoměrů bude ukazovat hovadiny/nebude měřit ten pomalý průtok, co to dělá (je tam 300 ml/min restriktor + něco se zužitkuje)
Máte někdo nějakou dobrou zkušenost s vodoměrem s digitálním výstupem, co to pobere, nebo to nějak obejít? Napadlo mě dát vodoměr před tlakovou nádobu, ale nevím co s ním budou dělat ty rozběhy a vypínání čerpadla, protože běží v dost krátkých impulzech většinou.
Ostrov založený na Epever IP5000-42-Plus + 2 pole s Tracer5420AN a Tracer6420AN + 18x Envision 305Ah LiFePO4
-
- Reputace: 268
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 48V
Re: Vodoměr pro sledování spotřeby, co ho nerozhodí osmóza (pomalý odběr)
Hele, RO vyrobí kýbl destilky za den. Jak to používáš pro celý dům?
Jinak dát to před tlakovku je asi jediná možnost.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
- Reputace: 234
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
Asi jedna z možností je změřit kolik skutečně protéká tím restriktorem a počítat s tím,nevím o tom,že by se vyráběly měřiče na takto malý průtok.
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
-
- Reputace: 234
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
Ono by bylo zbytečné upravovat všechnu vodu ,takže já tu vodu používám jen na pití a ještě speciálně upravuji na jiné účely...eman píše: úte říj 07, 2025 11:42 amHele, RO vyrobí kýbl destilky za den. Jak to používáš pro celý dům?
7,5kWp-