Re: Co si myslíte o tomto - jak číst text nebo poslouchat z youtube
-
- Reputace: 155
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Re: Co si myslíte o tomto - jak číst text nebo poslouchat z youtube
Šak jde taková produkce příběhů zrychlit a přeskakovat. Už z dob VHS se to umí. Navíc text je součástí videa, tedy pokud je aktivní ikona zápisníku napravo pod videem. Existuje několik způsobů jak na ně a zviditelnit je jako celý textový soubor který lze číst místo prohlížení videa. Navíc umělá inteligence přečte nebo prohlídne film během chvilky, tak lze takové video prohlídnout i jako diskuse přes ni jako souhrn.TomHC píše: ned říj 05, 2025 8:31 pmHodinové video, bože môj. Ja som už asi starý, ale ja chcem ČÍTAŤ. Prebehnem text očami, vyberiem čo si chcem prečítať a za 3 minúty hotovo. Ak by som mal hodinu čas na uspávača hadov, tak pôjdem do cirkusu.
Majster každý kto má dieru do riti...![]()
Youtube má souborový systém v balíku, který lze stahovat jako soubor zvuk, obrázek, text, video. Je to veřejné protože, obrázek vidíte v diskuzi, titulky potřebuje překladač, zvuk je pro slepé, ...
https://www.perplexity.ai/search/https- ... 9o04xKz.HA
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali!
- v600
- Reputace: 13
- Lokalita: RK
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7000
- Kapacita baterie [kWh]: 20
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Re: Co si myslíte o tomto - jak číst text nebo poslouchat z youtube
Půl napůl
Videa do 10 minut (delší v případě video návodu, kde je třeba hodně kroků).
Žel z YT lze mít zisk za reklamu a tomu poslední roky odpovídá jak obsah, tak i délka a kvalita...
(IMHO u solárníků to není zdaleka tak hrozné jako v jiných tématech)
Text ke čtení ano
Jednoduchý, souhrnný, bez zbytečností a hlavně česky
Před lety jsem se rozhodnul opravit Myčku Bosh doma.
Návod na YT byl naprosto super - zatímco text byl jen v EN a nic moc.
(Myčka to přežila-prodloužil jsem jí život o 7 let a navíc jsem se hodně poučil o tom jak funguje a kde má problematická místa...)
Konkrétně některé dlouhé řeči o LiFePo bateriích a článcích mě štvou a přestal jsem je sledovat...
Zase začnu, až se mi moje baterie opotřebí a budu uvažovat o nové (za...??...let
)
Videa do 10 minut (delší v případě video návodu, kde je třeba hodně kroků).
Žel z YT lze mít zisk za reklamu a tomu poslední roky odpovídá jak obsah, tak i délka a kvalita...
(IMHO u solárníků to není zdaleka tak hrozné jako v jiných tématech)
Text ke čtení ano

Jednoduchý, souhrnný, bez zbytečností a hlavně česky
Před lety jsem se rozhodnul opravit Myčku Bosh doma.
Návod na YT byl naprosto super - zatímco text byl jen v EN a nic moc.
(Myčka to přežila-prodloužil jsem jí život o 7 let a navíc jsem se hodně poučil o tom jak funguje a kde má problematická místa...)
Konkrétně některé dlouhé řeči o LiFePo bateriích a článcích mě štvou a přestal jsem je sledovat...
Zase začnu, až se mi moje baterie opotřebí a budu uvažovat o nové (za...??...let

15 panelů Solarmi 7000Wp (východ+západ), EPEVER Tracer 10420AN, 2x10kW Liion CALB, 2x5kW střídač EPEVER IP 5000 Plus - Jednofázový ostrov (dva okruhy).
7xLongi, 2500W (jih), SITON, ohřev 160L Dražice.
7xLongi, 2500W (jih), SITON, ohřev 160L Dražice.
- TomHC
- Reputace: 582
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
gupa: prepis vo forme titulkov s timestampom je na
Celkovo mám problém, že väčšina týchto jutuberov nemá žiaden "scenár", len rozprávajú na kameru a zamotávajú sa v tom. Textom som myslel literárne dielo, ktoré má nejakú kostru, odseky, kapitoly
čítať automaticky generované titulky by bolo asi ešte väčšie utrpenie, ako to pozerať.
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
-
- Reputace: 363
- Lokalita: JV od pekla :)
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 33
Jako všude je potřeba oddělit to podstatného od balastu, což se u videa provádí odlišně od textu a žere to rozhodně víc času.
Taky je docela dobré mít rozumný ad blocker, který umožní se vyhnout těm reklamám, které tam nevložil autor, ale platforma (ano, Youtube s tím nepřiliš úspěšně, ale zato trvale bojuje a autoři blockerů zase hledají další a další způsoby, jak se nenechat nadetekovat). Autoři videí se pak dělí na tři skupiny: na ty lepší, na ty horší a na (total junk) videa generovaná pomocí AI.
Taky je docela dobré mít rozumný ad blocker, který umožní se vyhnout těm reklamám, které tam nevložil autor, ale platforma (ano, Youtube s tím nepřiliš úspěšně, ale zato trvale bojuje a autoři blockerů zase hledají další a další způsoby, jak se nenechat nadetekovat). Autoři videí se pak dělí na tři skupiny: na ty lepší, na ty horší a na (total junk) videa generovaná pomocí AI.
-
- Reputace: 2
- Lokalita: Okoli
Nikdo nikoho nenutí to sledovat
navíc vždycky můžeš udělat lepší…
Jako vyčítat že si neudělá kvalitní scenař, někomu kdo dává know-how toho, čím se v podstatě živí, a neplatí jo stát, to se jen tak nevidí…
Videa tam můžeš komentovat takže jestli něco má špatně, tak to piš tam…
Jelikož poslední dobou frčí pracovní videa, a lidi rádi koukají na něco čemu vůbec nerozumí a na to jak druzí pracují, tak I kdyby to nebyl záměr, tak podobných dlouhých a kecacích videí je na YouTube u víc, viz třeba Jiří Bekr
ten má ty videa klidně 2 až 3 hod.
A nepřijde mi zrovna vhodné kritizovat někde za bukem tvorbu někoho, kdo je kreativní
Navíc to má jednu velkou výhodu, takový člověk když se tím živí, tak spousta lidí si to pak od nich chce koupit ama větší jistotu že takový člověk si to nedovolí pak ošulit, když dává ven svůj ksicht a moudra, je to sice dražší ale zase jí poučený laik bude dobře vědět co kupuje
TomHC - tobě by mohl pomoci, když chceš číst, tak notebookLM, myslím že už to umí přechroupat i videa, znáš to?

Jako vyčítat že si neudělá kvalitní scenař, někomu kdo dává know-how toho, čím se v podstatě živí, a neplatí jo stát, to se jen tak nevidí…
Videa tam můžeš komentovat takže jestli něco má špatně, tak to piš tam…
Jelikož poslední dobou frčí pracovní videa, a lidi rádi koukají na něco čemu vůbec nerozumí a na to jak druzí pracují, tak I kdyby to nebyl záměr, tak podobných dlouhých a kecacích videí je na YouTube u víc, viz třeba Jiří Bekr

A nepřijde mi zrovna vhodné kritizovat někde za bukem tvorbu někoho, kdo je kreativní

Navíc to má jednu velkou výhodu, takový člověk když se tím živí, tak spousta lidí si to pak od nich chce koupit ama větší jistotu že takový člověk si to nedovolí pak ošulit, když dává ven svůj ksicht a moudra, je to sice dražší ale zase jí poučený laik bude dobře vědět co kupuje
TomHC - tobě by mohl pomoci, když chceš číst, tak notebookLM, myslím že už to umí přechroupat i videa, znáš to?