Měnič 3000/6000 24V/230V + zapojení
-
- Reputace: 203
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Měnič 3000/6000 24V/230V + zapojení
Nikdo tady přece neuvedl, že to nebude fungovat. Jen zde byla zmíněna nevhodnost použití startovací baterie 85Ah ke zmíněným účelům zejména pak pro ty vyšší výkony okolo 2000W. Pokud to budete provozovat převážně jen s nižším výkonem do 1000W nebude to zřejmě žádný problém. Pokud z toho budete tahat třeba 2000W a po delší dobu v řádu třeba 10 minut nebo déle tak očekávejte problémy ve smyslu výrazného zkracování životnosti autobaterie a nechci se dál vůbec dohadovat o tom zda tomu zabráníte nebo ne. Jak dlouho to ta konkrétní autobaterie vydrží to bude záležet jednak na četnosti vybíjení a nabíjení byť jen částečného a samozřejmě i na aktuálním stavu té baterie. Pokud jste přesvědčen o tom, že vy s tím žádný problém mít nebudete tak to prostě použijte a sám uvidíte zda budete mít do budoucna problémy s nutností častějších výměn autobaterie nebo ne.Kajap píše:Valdano. Neřeším jestli je vhodné, řeším jestli to bude fungovat.
-
- Reputace: 1
- Lokalita: Okoli
Valdano ty jsi nekdy flexoval v kuse velkou flexou 10 minut? Ja ne ,,, bo me brni ruka a ataky musis menit kotouce…
a diky za informaci. Taky si myslim ze to bude slapat a ten monitoring napeti DC okruhu by me zajimal, ale programovat v IDE Arduino nebo vice bastlit na to se necejtim a proto tam prdnu nejaky rezervni Modry boxik MPPT SMARTSOLAR ViCtroon. Nebo mas lepsi napad!?
a diky za informaci. Taky si myslim ze to bude slapat a ten monitoring napeti DC okruhu by me zajimal, ale programovat v IDE Arduino nebo vice bastlit na to se necejtim a proto tam prdnu nejaky rezervni Modry boxik MPPT SMARTSOLAR ViCtroon. Nebo mas lepsi napad!?
-
Ptal jste se na datalogger s vlastní pamětí. SMARTSOLAR Victron pokud vím žádnou vlastní paměť na dlouhodobou historii dat nemá, ale pokud vám stačí mít vzdálený monitoring s ukládáním dat třeba přes spojení v mobilu na cloud po napojení SMARTSOLARu na Victron VRM portálu, tak to bude použitelné za předpokladu, že zrovna nebude nějaký problém se spojením na cloud nebo s nějakými výpadky na straně jejich serveru, protože k tomu občas dochází. Případně použijete mobilní aplikaci VictronConnect pro připojení k SMARTSOLARu, která by měla umět monitorování dat se záznamem přímo na mobil i bez cloudu. Navíc když ten SMARTSOLAR už máte jako volnou rezervu tak nemusíte nic kupovat. Další možnosti co můžete použít pro logování napětí baterie bez cloudu jsou uvedeny v mé dřívější odpovědi viz tento odkaz, kterou jste zřejmě ještě vůbec nečetl (jinak byste se takto asi neptal). 

-
- Reputace: 1
- Lokalita: Okoli
Ten smart solar má paměť na 30 dní, takže jsi k němu přidělám zástrčku do autozapalovače, a po akci se přes Bluetooth podívám na graf
Je nutno před akcí se také podívat přes Bluetooth victronconnect apkou, aby se do HW nahrál datum a čas, jinak ten graf nebude mít datum/čas…
Přenášet to na cloud asi nebudu, to by bylo notsoeasy - další komplikace a nutnost pouštět hotspot a kdovíco
Na zapalovačové zásuvce by měl být vidět okamžitý stav napětí, akorát teda to vzorkování je myslím pouze jedenkrát za sekundu v případě smartsoláru…
Tohle jen píchnu do auto zapalovačové zásuvky, mrknu na to aplikací, tím se do toho nahraje datumčas a hotovo…
Uloženo to tam je klouzavé za posledních 30 dnů i bez napájení. Jen se bez napájení vymaže z dat čas, ten Mppt nemá záložní baterku A možná ti uložení hodnoty v pevné paměti už nejsou tak přesný (menší časové vzorky, to teď z hlavy nevím)
Jo koukám na to co jsi poslal hantek, to je docela drahý a musíš k tomu mít notebook? Já vím že je v Lidlu byly takové ty generické blutus nesmysle, které byly pak i na ali Expressu ale nevím jestli by to bylo použitelné na nějaké přesné zaznamenání napětí a času, asi ne
A ten Voltcraft mi to taky přijde docela drahý, to už ten smart solar Mppt bude mít univerzálnější využití myslím …
Je nutno před akcí se také podívat přes Bluetooth victronconnect apkou, aby se do HW nahrál datum a čas, jinak ten graf nebude mít datum/čas…
Přenášet to na cloud asi nebudu, to by bylo notsoeasy - další komplikace a nutnost pouštět hotspot a kdovíco
Na zapalovačové zásuvce by měl být vidět okamžitý stav napětí, akorát teda to vzorkování je myslím pouze jedenkrát za sekundu v případě smartsoláru…
Tohle jen píchnu do auto zapalovačové zásuvky, mrknu na to aplikací, tím se do toho nahraje datumčas a hotovo…
Uloženo to tam je klouzavé za posledních 30 dnů i bez napájení. Jen se bez napájení vymaže z dat čas, ten Mppt nemá záložní baterku A možná ti uložení hodnoty v pevné paměti už nejsou tak přesný (menší časové vzorky, to teď z hlavy nevím)
Jo koukám na to co jsi poslal hantek, to je docela drahý a musíš k tomu mít notebook? Já vím že je v Lidlu byly takové ty generické blutus nesmysle, které byly pak i na ali Expressu ale nevím jestli by to bylo použitelné na nějaké přesné zaznamenání napětí a času, asi ne
A ten Voltcraft mi to taky přijde docela drahý, to už ten smart solar Mppt bude mít univerzálnější využití myslím …
-
1. K dříve odkazovanému loggeru Hantek356C je možné se připojit ze stolního počítače nebo notebooku a také z tabletu. Logger Hantek existuje i ve verzi Hantek356E, ke které je možné se navíc připojit i z iPadu a mají tam k tomu ke stažení i software. Ano pro někoho kdo nemá stolní počítač, notebook, tablet ani iPad to opravdu není. I když i ten dříve odkazovaný Hantek356C umí Bluetooth tak mobilní apku do mobilu k tomu zatím nemají, ale i kdyby měli stejně by se tu jistě našlo další ALE, protože přece jsou i lidé co nemají ani počítač, notebook, tablet, iPad a ani chytrý telefon.
2. Logger VOLTCRAFT DL-250V je pro vás také drahý. Zkrátka hotový loger bez bastlení a pokud možno za pár kaček nebo ideálně zadara jsem nenašel. Do budoucna nepiště dotaz na "levný", ale uvádějte konkrétní cenový limit, protože pro každého může pojem levný znamenat jiný limit ceny.
3 Opravdu levné řešení tu zmíněno bylo, ale s bastlením, a to vám také nevyhovuje, protože prostě sám nebastlíte a v celé své rodině zřejmě nemáte žádného bastlíře. Takže ani to pro vás není.
Tak prostě použijte svůj SmartSolar, který už máte a dál to neřešme.
Popravdě ani nechápu proč jste se vůbec ptal na něco jiného když máte ten SmartSolar, ale spíš to asi byla řečnická otázka, na kterou jsem neměl vůbec reagovat. Moje chyba za kterou se hluboce omlouvám.

2. Logger VOLTCRAFT DL-250V je pro vás také drahý. Zkrátka hotový loger bez bastlení a pokud možno za pár kaček nebo ideálně zadara jsem nenašel. Do budoucna nepiště dotaz na "levný", ale uvádějte konkrétní cenový limit, protože pro každého může pojem levný znamenat jiný limit ceny.
3 Opravdu levné řešení tu zmíněno bylo, ale s bastlením, a to vám také nevyhovuje, protože prostě sám nebastlíte a v celé své rodině zřejmě nemáte žádného bastlíře. Takže ani to pro vás není.
Tak prostě použijte svůj SmartSolar, který už máte a dál to neřešme.

Popravdě ani nechápu proč jste se vůbec ptal na něco jiného když máte ten SmartSolar, ale spíš to asi byla řečnická otázka, na kterou jsem neměl vůbec reagovat. Moje chyba za kterou se hluboce omlouvám.

Naposledy upravil(a) Valdano dne úte zář 30, 2025 5:17 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- Reputace: 803
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
V2L mají elektrovozy u kterých to výrobce dodal. Je jich řada - namátkou Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, MG 4, BYD Atto 3. Některé vozy používají mezikus do nabíjecího portu, jiné mají už přímo na sobě zástrčku 230V. Max. výkon různý (2 - 10 kW).
Pro solárníky (hlavně ty ostrovní) je to využitelná věc, protože pokud mají někde k dispozici levnou nabíječku, tak si od ní mohou v zimě vozit elektřinu domů do domácí baterie a nebo se třeba rozhodnout až k vrácení elektroměru.
Pro solárníky (hlavně ty ostrovní) je to využitelná věc, protože pokud mají někde k dispozici levnou nabíječku, tak si od ní mohou v zimě vozit elektřinu domů do domácí baterie a nebo se třeba rozhodnout až k vrácení elektroměru.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
- JirkaE
- Reputace: 219
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
rva píše: úte zář 30, 2025 5:16 pmPro solárníky (hlavně ty ostrovní) je to využitelná věc, protože pokud mají někde k dispozici levnou nabíječku, tak si od ní mohou v zimě vozit elektřinu domů do domácí baterie a nebo se třeba rozhodnout až k vrácení elektroměru.
To je krásná idea... už se těším
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4
Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ