Umiestnenie zásobníka TÚV (TČ + el. ohrev), 10 metrov, trubky cez povalu
- TomHC
- Reputace: 560
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Umiestnenie zásobníka TÚV (TČ + el. ohrev), 10 metrov, trubky cez povalu
Pawel: to umiestnenie, celé zle. Kotol je zrovna tých 9 metrov od kúpeľne, takže je tam cirkulačka, ale smart = PIR senzor k kúpeľni, zapne cirkuláciu pri pohybe, najskôr po 10 minútach od posledného odberu. Málokedy potrebuješ teplú vodu hneď po vstupe do kúpeľne. El. bojler v garáži mi to sezónne rieši, lebo je rovno za stenou kúpelňa.
gupa: šachta pod zemou - musela by mať aspoň 2x2 metre a výšku tiež aspoň 2 metre. A otvor aby sa tade zmestil ten zásobník. A malý žeriav, aby som ten 100+ kg zásobník dostal dolu. Výkop, betonáž, hydro aj tepelná izolácia, prechod do domu... To je kopa času, roboty a peňazí.
Franta2776: Záhradný domček mám, aj dva. Len oba sú drevené, také na záhradné náradie. Moje karbónové bicykle by som radšej dal do domu do pracovne. Ale áno, už minulý rok som plánoval ten väčší prerobiť a zväčšiť - vystavať z Ytongu, presunúť tam dielňu a tým by sa uvoľnila garáž.
gupa: šachta pod zemou - musela by mať aspoň 2x2 metre a výšku tiež aspoň 2 metre. A otvor aby sa tade zmestil ten zásobník. A malý žeriav, aby som ten 100+ kg zásobník dostal dolu. Výkop, betonáž, hydro aj tepelná izolácia, prechod do domu... To je kopa času, roboty a peňazí.
Franta2776: Záhradný domček mám, aj dva. Len oba sú drevené, také na záhradné náradie. Moje karbónové bicykle by som radšej dal do domu do pracovne. Ale áno, už minulý rok som plánoval ten väčší prerobiť a zväčšiť - vystavať z Ytongu, presunúť tam dielňu a tým by sa uvoľnila garáž.
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér