JK BMS a kompatibilita s Deye

Brasel
Reputace: 0
Lokalita: Liberec
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 550
Kapacita baterie [kWh]: 7
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

JK BMS a kompatibilita s Deye

Nový příspěvek od Brasel »

dobry den prosim vas ,moohu pozadat budu kupovat bateribox 16clanku a resim jakou bms koupit zda opravdu je nejlepsi bms jk jikong jde mi oto aby komunikovala ze stridacem deye ,pac co mam baterii https://www.junleepower.com/collections ... ycle-times

tak zadna komunikace,sice nabijeni si ridi baterie sama ale v solarmenu jsou jine informace ,jeste je mozne zapojit tuto baterii paralerne z tou novou co budu kupovat ?budou mit rozdilne kapacity tak se obavam ,moc dekuji
pibi
Reputace: 285
Lokalita: Východně od 3nce
Výkon panelů [Wp]: 16kWp
Kapacita baterie [kWh]: 44kWh

Re: JK BMS a kompatibilita s Deye

Nový příspěvek od pibi »

S komunikací neporadím.
Pokud má stará a nová baterie stejný počet článků a stejnou chemii, tak klidně spoj paralelně, rozdílná kapacita nevadí.
Paralelní zapojení by mělo vypadat takto:
Snímek obrazovky 2025-09-25 142926.png
9,2kWp JV 45°, 4,6kWp JZ 45°, 2,3kWp JV 90°, 2 x Victron MP II 5kVA, 3 x SmartSolar 150/70, Smartshunt, Cerbo, 16x280Ah + 16X300Ah + 16x300Ah LiFePO4 + 3xJK BMS.
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
tafx
Reputace: 9

Nový příspěvek od tafx »

JK inverter BMS komunikuje s Deye bez problémů. Jenom bojuju s přechodem do floatu. Také lze nechat bez komunikace a nastavit parametry v Deye. Dokonce si umí počítat SOC nebo jede na napětí. Já používám komunikaci a spodní SOC limit mám nastavený v Deye. Občas ale Deye neukončí vybíjení a jede pod limit. Pak ho zastaví BMS. To ještě nevím čím je.
Brasel
Reputace: 0
Lokalita: Liberec
Výkon panelů [Wp]: 550
Kapacita baterie [kWh]: 7

Nový příspěvek od Brasel »

Moc děkuji