Prodam: GridTie GWL SUN-2000G

glottis
Reputace: 381
Lokalita: okolí Mělníka
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 15

Prodam: GridTie GWL SUN-2000G

Nový příspěvek od glottis »

Nabizim pouzite

3x GWL SUN-2000G alias Modrasek ... koupene 07/2021 a provozovane do minuleho mesice, kdy jsme presel na multiplusy

Lokace v okoli Melnika. Muzu zaslat nebo osobne.
Cena za kus 2500,-

Doplnil jsem si do nich dallas cidlo teploty na cladic. Muzu ho tam nechat nebo sundat. Jak by kdo chtel. Mam k tomu jeste vlastni desky s esp32. S patricnym software se s tim da vycitat stav a merit teplota tim dallas cidlem. Umi to i ridit vetraky a odpinat/prepinat merici trafa.

Merici transformaty jsou prepulene, aby je slo prodlouzit. Muzu to zajemci zase spojit a zafouknout smrstovackou nebo nechat pro pripad potreby prodlouzeni. Mel jsem to nastavene 5m stp a uplne vpohode.

Muzu k tomu pridat i DC kabely s oky.
glottis

Re: Prodam: GridTie GWL SUN-2000G

Jeden kus je pryc
Mex
Reputace: 245
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Nový příspěvek od Mex »

Můžu pár modráckých dotazů, prosím?

On má napsané pracovní i maximální MPPT napětí 90V.
Ale nikde není uvedené maximální napětí naprázdno. Které u většiny měničů je o dost vyšší než max. MPPT napětí.
On má to MPPT napětí 50-90V, což je taková trochu nešikovná hodnota. Na 1 panel je to moc, na 2 už je to málo.
S jakými panely jsi to prosím provozoval Ty?

Umí to prosím jet s odpojeným vstupem, jako ostrov?
Ony se snad dělají nějaké které to mají umět a nějaké které to tam napsané nemají. Ale vypadají úplně stejně.
Není to jen otázka nastavení, případně změny firmware?

A pokud by to jelo jako ostrov. Jak se on zachová pokud je zátěž vyšší než co dají panely?
Umí slézt na výstupu s napětím nebo se prostě vypne?

O co mi jde: jestli by se takový malý měnič dal použít místo střídače jen pro ohřev bojleru.
Na rozdíl od střídače by tam bylo hezké, že umí zvýšit napětí na standardních 230V. Pokud tedy má dost energie z panelů.

Díky.
glottis

Ja to nikdy nezkoumal ale bral bych 90V jako strop. Asi by se daly pouzit dva v serii treba tyhle. Ale pisou od 45V.

https://www.i4wifi.cz/cs/304774-dah-sol ... dg-bw-440w
https://www.i4wifi.cz/cs/323780-xtend-s ... 60-mah54db

Delaj/delali se i verze do 60V. Ja to na panelech nikdy nemel. Jel jsem to z baterii takze 50-55V. Mel jsem tri menice a chtel jsem jednu sadu panelu na vse samozrejme. Tak to spojit pres baterie je jedina moznost jak to udelat. A fungovalo to uplne paradne. I s tim malm vykonem 1700W to dokazalo pokryt 90% spotreby domu.

--

Ostrov to neumi, je to opravdu cisty ongrid, ktery z principu nic jineho neumi. Z topologie toho stridace jak tomu upadne sit, vypne se. Nevim o verzi, ktera to umi a podle me to neni mozne.

--

Na bojler jedine se siti. Spinat menic termostatem a fungovalo by to pekne. Slunce by dalo co muze a co nemuze tak grid. Nic jineho s tim nevymysls.