Náhlá chyba komunikace Goodwe a Dyness

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
bubuhuhu
Reputace: 0
Lokalita: Rychnov nad Kněžnou

Náhlá chyba komunikace Goodwe a Dyness

Nový příspěvek od bubuhuhu »

Obracím se na zkušenější s dotazem ohledně komunikace mezi bateriemi Dyness Tower T10 a střídačem Goodwe GW10K-ET Plus. Do 26.4.2024 vše fungovalo zhruba 7 měsíců bez potíží. Potřeboval jsem elektrárnu na chvíli vypnout a po zapnutí už nechce komunikovat baterie se střídačem. Prostě z ničeho nic to nefunguje. Střídač ale jede dál a elektrárna vyrábí, jen jako kdybych neměl baterii. V SolarGo je hlášení baterie, Alarm BMS, kód chyby 4096. Setkal se a řešil tu někdo takový problém?
pave69
Reputace: 12
Lokalita: Brno
Výkon panelů [Wp]: 9,9
Kapacita baterie [kWh]: 18

Re: Náhlá chyba komunikace Goodwe a Dyness

Nový příspěvek od pave69 »

A vzbudils baterku tím tlačítkem WAKE?
bubuhuhu

Ano vzbudil. Celý systém vypnut, počkal jsem pár minut a pak vše zapnul, včetně baterie a ano po podržení tlačítka se ozvalo cvaknutí jako standardně. V přílohách jsou fotky jak se to chovalo před a po nahlášení poruchy. Okolo 10 hodiny jsem systém vypnul kvůli kontrole. Do té doby je vidět že vše běhá správně. Po zapnutí systém ukazuje SOC 90 procent, měří napětí baterie a to je vše. Stav baterie je abnormální a hlásí poruchu 4096.
Screenshot_20240430-034620668~2.png
Screenshot_20240429-141448944~2.png
Screenshot_20240429-141432189~2.png
Screenshot_20240429-141452790~4.png
Naposledy upravil(a) bubuhuhu dne úte dub 30, 2024 3:59 am, celkem upraveno 1 x.
bubuhuhu

Dnes ráno se komunikace obnovila. Měl jsem systém vypnutý asi hodinu, protože jsem si říkal, aby se opravdu vybily všechny kondenzátory a byla jistota, že nikde nic nezůstane viset. Po zapnutí však porucha komunikace přetrvávala. Nicméně asi za půl hodiny jsem si všiml, že už je vidět verze FW baterie v SolarGo, tak jsem se podíval a už to baterii vidělo a komunikovalo. Netuším, zda z podpory Goodwe reagovali na můj ticket vzdálenou podporou, nebo zda dodavatel něco vzdáleně řešil, ale teď už komunikace zase funguje a systém zdá se funguje jak má. Takže díky a moderátor může toto vlákno uzavřít, pokud to uzná za vhodné.
misenko
Lokalita: Bratislava

Nový příspěvek od misenko »

bubuhuhu píše: úte dub 30, 2024 3:53 am
Dnes ráno se komunikace obnovila. Měl jsem systém vypnutý asi hodinu, protože jsem si říkal, aby se opravdu vybily všechny kondenzátory a byla jistota, že nikde nic nezůstane viset. Po zapnutí však porucha komunikace přetrvávala. Nicméně asi za půl hodiny jsem si všiml, že už je vidět verze FW baterie v SolarGo, tak jsem se podíval a už to baterii vidělo a komunikovalo. Netuším, zda z podpory Goodwe reagovali na můj ticket vzdálenou podporou, nebo zda dodavatel něco vzdáleně řešil, ale teď už komunikace zase funguje a systém zdá se funguje jak má. Takže díky a moderátor může toto vlákno uzavřít, pokud to uzná za vhodné.
Ahoj, od vcera mam uplne rovnaky problem. Po restarte menica BMS prestalo komunikovat a presne tento error. Nepomohlo ani vypnutie baterii ani menica. Stalo sa ti to este niekedy potom, alebo si zitil pricinu ? Vyzera, ze sa ti to nejako zazracne opravilo, ale zazraky sa casto nedeju :) Vdaka.
rva
Reputace: 792
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od rva »

Není to proto, že taková konfigurace třeba vyžaduje existenci funkčního cloudu? A když je tam nějaký problém, tak systém nefunguje správně? A pokud to opraví, vše zase jako zázrakem funguje?
Já to znám u smart zařízení Tuya. Levné, ale nedá se na to spoléhat, protože už se mi stalo, že snímače nefungovaly aby na druhý den začali fungovat. Proto přes cloud jen nedůležité věci.
Lokalita: Bratislava

Nový příspěvek od misenko »

Myslim ze tohle nema s cloudem nic k docineni. Ale kazdopadne cloud a vsechno funguje. Islo to aj pred tym az pokial sa nerestartoval menic a prestalo to komunikovat.
jorge
Lokalita: Roztoky

Nový příspěvek od jorge »

Mám maprosto stejný problém. Podařilo se Vám ho nějak vyřešit?
jorge
Lokalita: Roztoky

Nový příspěvek od jorge »

Odpovím si sám, snad to někomu pomůže.
Prapůvod problému byl, že baterka, i když je na ní napsáno Tower a i tak byla prodaná, je korektně Goodwe napárována jen když se zvolí Tower Pro. Důvod je ten, že od cca jara 2022 Dyness baterky komunikují se střídačem vyšší rychlostí (odpovídající Pro modelu).
Zásadní obtíž ovšem je, ze Goodwe baterku korektně spáruje jen když je po jeho restartu hned zvoleno Tower Pro (na první pokus). Zvolit napřed Tower (a zjistit, že nefunguje) a pak přepnout na Tower Pro bohužel nefunguje, protože firmware Goodwe už pak nezmění komunikační protokol a zkouší se stále párovat nižší rychlostí. Je to trochu obskurní, ale prodávám jak jsem koupil (a v mém případě toto problém opravdu vyřešilo).