Jak probíhá celní odbavení
Nezařaditelné
-
- Reputace: 223
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Re: Jak probíhá celní odbavení
Doufám, že pro udavače a práskače je v pekle nějaké samostatné oddělení.
Nerad bych pak pobýval společně s nimi.
Nerad bych pak pobýval společně s nimi.
-
- Reputace: 9
- Lokalita: Krušné hory
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Jedna zkušenost s Aliexpressem a DDP .. Objednával jsem 2ks JK BMS PB2A16S20P, jedna za cca 2600, po přidání druhé do košiku najednou 4182 celkem. Říkam si, asi nějaká množstevní sleva. Kde je problém, jsem pochopil až když přišly 2 úplně stejné výzvy k doložení dokumentů pro celníky, jen s jiným číslem balíku. Tím, že jsem překročil 150 euro, to vypadlo z DDP a v objednávce se odečetla DPH. Jenomže Číňan, v domění, že tím ten limit 150 euro obejde, to rozdělil na dva balíky. Takže já musel celníkům poslat doklad z Aliexpressu a z banky na 4182Kč a v rozpisu uvést poloviční cenu. To se jim zřejmě nezdálo, tak si cenu vymysleli sami. A já zaplatil spolu s poplatky poště za každý balík 970Kč navíc.
Takže moje rada: když se nevejdete s více položkami do 150 eur, objednejte každou zvlášť. Vyjde to levněji.
Takže moje rada: když se nevejdete s více položkami do 150 eur, objednejte každou zvlášť. Vyjde to levněji.
8.8kWp @ Anern SCI-MAX-10200, LiFePO4 280Ah 16s2p
3.6kWp @ Siton 210 SMD
3.6kWp @ Siton 210 SMD
- JirkaE
- Reputace: 180
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
K tomu bych ještě dodal - že místní ZOLLamt - to udělal ještě jinak a ani objednání na dvě objednávky a dvě faktury není zárukou, že to bude bez cla.kuba47 píše: stř črc 30, 2025 10:25 pm
Balíky mě dovezlo DHL z celnice najednou a já dopředu musel odsouhlasit on-line, že souhlasím - že převezmu náklady na celní poplatky.
Oba balíky dali celníci do kupy - jako jednu objednávku - a já zacvakal clo.
Od té doby, pokud potřebuji více kusů něčeho, tak pod 150Eur a ještě 2 dny mezera mezi objednákami a vše je O.K
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3
Porovnání všech 3 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
Porovnání všech 3 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
-
- Reputace: 8
- Lokalita: okr. Tachov
Balíky do jedné zásilky slučuje už AliExpress cestou přes různá překladiště. Řeším to též aby jedna platba nepřekročila celní limit. Ideálně raději zaplatit většinu položek zvlášť. Plus mezi dražšími objednávkami časová prodleva.