Hrozba pro Česko
Nezařaditelné
- TomHC
- Reputace: 500
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Hrozba pro Česko
Ešte že existujú tie alobalové čiapky...
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 07/2025 = 13.2 MWh AC
- betmen
- Reputace: 131
- Lokalita: nedaleko od Trencina
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 2080 + 4800
- Kapacita baterie [kWh]: 9,6
Tom a nezabudat na ocot!
bez naoctovane alobalovejj ciapky ani na krok...
a je dobre čiapku aj uzemnit, odporuca sa priamo na zemniaci bod BTSky, pretize pod sviečkou je vraj najvacsia tma.
bez naoctovane alobalovejj ciapky ani na krok...
a je dobre čiapku aj uzemnit, odporuca sa priamo na zemniaci bod BTSky, pretize pod sviečkou je vraj najvacsia tma.
stacionárny dom :
2080Wp, Siton210, 2x 100L Drazice
4830Wp, Must PV1800 VHM 5548, Calb 16 x 180Ah
pojazdný dom:
120Wp + 12V, 100Ah olovo
prenosná elektraren :
homemade skladaci 2x60Wp + 12V, 60Ah LiFePo + 75Ah olovo
2080Wp, Siton210, 2x 100L Drazice
4830Wp, Must PV1800 VHM 5548, Calb 16 x 180Ah
pojazdný dom:
120Wp + 12V, 100Ah olovo
prenosná elektraren :
homemade skladaci 2x60Wp + 12V, 60Ah LiFePo + 75Ah olovo
- TomHC
V tých temných vodách bežne neplávam, musím si ten ocot doštudovať...
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 07/2025 = 13.2 MWh AC
-
- Reputace: 18
- Lokalita: Rožňava, SR
- Výkon panelů [Wp]: 7700
Chcelo by to trochu upresniť ohľadom používaných frekvencií. Je pravda, že sa používajú frekvencie predchádzajúcich generácií mobilných sietí, ale signifikantné benefity 5G, pokiaľ ide o šírku pásma a latenciu, sa dosahujú práve nasadením nových vyšších frekvencií v multigigabitovom pásme aktuálne až do 47GHz. Z toho je jasné, že množstvo vysielačov, hlavne husto obývaných lokalitách bude pribúdať vzhľadom malej veľkosti buniek pri týchto frekvenciách.
Polostrov 7,7kWp, 1f menič Daxtromn 10kW, LiFePo4 30kWh, tepelné čerpadlo LG Therma V Monobloc 9kW, ohrev vody z prebytkov, HomeAssistant
-
- Reputace: 200
- Lokalita: Šumperk
až to uvidím budu tomu věřit. Jedna věc je teorie a praxe je úplně jiná... ono totiž s frekvencí roste i přirozená směrovost. Tyhle vysoké frekvence mají všechny ty základní neduhy jako neprostupnost a neodrazivost. Mobilním operátorům se jedna taková frekvence směrem ke klientům hodí primárně z toho důvodu aby si šetřili nízké frekvence a ti za cenu že to bude pro pár lidí co budou třeba v přímé viditelnosti vysílače. Ono 800MHz je dejme tomu od 750 do 850MHz, tzn jsou tam kanály jen 5x20MHz, na druhou stranu takové pásmo v desítkách gigahertz potom nabízí i mnohem širší kanály (například 47GHz bude od 46500 po 47500MHz a tím pádem mám třeba 10x100MHz) a přenosové rychlosti se dosahuje právě díky šířce kanálu místo kvalitou modulace. V momentě kdy ale používáš široký kanál ti zase klesá citlivost přijímače.
Co se týká aktuální technologie - tedy 5G, tak na straně klienta se toho mnoho proti 4G nezměnilo. Stále se bavíme o MIMO a 20MHz kanálech. Možná je tam o kousek lepší modulace co přidá možná 10%, ale to je tak vše. Channel bonding (možnost využívání více kanálů současně) už bylo možné i na 4G (LTE+). Největší výhoda 5G proti 4G jsou výkonější procesory v základnových stanicích kterí díky tomu mohu vysílat k více klientům současně. Ten princip je obecně dost hustej... technicky jde o to že ke klientovi A pošlete v signálu jeho data a současně antisignál klienta B, čímž vlastně on potom neslyší rušení a přijme to v lepší kvalitě tím pádem rychlosti. Není tohoto výsledku docíleno vyšším výkonem, ale přesným výpočtem deformace signálu a doručením s menším šumem. To pokud vím umožňuje obsloužit z vysílače mnohem více klientských zařízení plnou rychlostí... pokud se nepletu 3G to neumělo, 4G umělo 2 klienty a 5G jich zvládá myslím až 16.
Což když si uvědomíte že máte 2 kanály pro LTE, použijete je zády k sobě opakovaně, takže z toho uděláte 4 sektory, tak jste schopni k lidem dostat cca 800Mb/s (100Mb/s na klienta)
Ve srovnání s tím 5G zvládne cca taky 100Mb/s na klienta, ale těch klientů na stejném vysílači zvládne 64... takže se bavíme o 6.4Gb/s
Co se týká aktuální technologie - tedy 5G, tak na straně klienta se toho mnoho proti 4G nezměnilo. Stále se bavíme o MIMO a 20MHz kanálech. Možná je tam o kousek lepší modulace co přidá možná 10%, ale to je tak vše. Channel bonding (možnost využívání více kanálů současně) už bylo možné i na 4G (LTE+). Největší výhoda 5G proti 4G jsou výkonější procesory v základnových stanicích kterí díky tomu mohu vysílat k více klientům současně. Ten princip je obecně dost hustej... technicky jde o to že ke klientovi A pošlete v signálu jeho data a současně antisignál klienta B, čímž vlastně on potom neslyší rušení a přijme to v lepší kvalitě tím pádem rychlosti. Není tohoto výsledku docíleno vyšším výkonem, ale přesným výpočtem deformace signálu a doručením s menším šumem. To pokud vím umožňuje obsloužit z vysílače mnohem více klientských zařízení plnou rychlostí... pokud se nepletu 3G to neumělo, 4G umělo 2 klienty a 5G jich zvládá myslím až 16.
Což když si uvědomíte že máte 2 kanály pro LTE, použijete je zády k sobě opakovaně, takže z toho uděláte 4 sektory, tak jste schopni k lidem dostat cca 800Mb/s (100Mb/s na klienta)
Ve srovnání s tím 5G zvládne cca taky 100Mb/s na klienta, ale těch klientů na stejném vysílači zvládne 64... takže se bavíme o 6.4Gb/s
-
- Reputace: 223
- Lokalita: Brno
No dobře, ale co v noci?
Co když ti to ve spánku spadne, a ráno jseš tuhej?
Konspiratici myslím měli problém hlavně s vysokými frekvencemi. Buď v K nebo Ka pásmu (26 nebo 39 GHz).
Není podstatné, že v těchto pásmech ještě nikdo nevysílá. Přesto lidi v blízkosti BTS "jasně cítili" jejich negativní vliv.
A to nevzniklo u nás. Hodně populární to bylo v Británii, kde lidi pak zapalovali ty BTSky.
-
- Reputace: 150
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Pokud vím, z ozáření je smrt pomalejší, proč by měl být do rána někdo tuhej? Pokud se dostaneš do EM pole a tvůj elektrický buněčný systém a tvorba ATP dostane zásah z důvodu přemíry nebo citlivosti, myslíš si že do rána ti začnou buňky lyzovat a ty umřeš jak zabitej? Nee, tuším pěkně pomalou a překvapivou diagnózu, krásný výzkum všech možných diagnóz protože doktor zpravidla než dojde ke správné diagnóze, tě dříve nějakou nevhodnou medikací ještě více načne, no a v době kdy je na vše pozdě prostě tě pošlou domů s tím, že umírat v nemocnici je nákladné a drahé a ať si užiješ chvilku rodinu případně ti doporučí užít si ten jak jsi přesvědčenej bezvadnej prostor kde žiješ, je přeci tak zdravý bez okolních případných vlivů vysílačů. Půjčí ti na cestu kyslíkový generátor s podporou dýchání a invalidní vozík. Na ten kyslík je běžně pořadník pokud vím, když to jeden už nepotřebuje, druhý už čekajíc potřebný ho obdrží půjčkou a má ho dokud ho zase nebude už potřebovat.
Že se to neděje a straším? To je otázka.
Že se to neděje a straším? To je otázka.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací!
-
No a to všechno nemuselo být. Stačilo si na alobalovou čepičku přidělat řemínek pod bradu, aby v noci nespadla z hlavy.
Nebo ji rovnou na tu hlavu přibít.
Raději pár hřebíků do kebule, než ten výše popsaný hrůzostrašný scénář.
Nebo ji rovnou na tu hlavu přibít.
Raději pár hřebíků do kebule, než ten výše popsaný hrůzostrašný scénář.
-
Co je na něm hrůzostrašného? Dělat z druhého blbce kvůli čepičce je příjemnější?
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací!
-
Já z nikoho blbce nedělám. Jen z toho mám srandu.
Jakékoli neionizující záření se při dopadu na povrch těla jednoduše promění v teplo.
A té energie z dopadajícího záření je tak strašně málo, že jeho vliv je prakticky neměřitelný. Nesrovnatelně menší, než co umí odvést a uchladit náš termoregulační systém.
Samozřejmě pokud třeba nevlezeš do mikrovlné trouby, kde je intenzita elektromagnetického vlnění o několik řádů vyšší.
Než z okolního záření, to už větší ohřev tkáně nastane i při pomalých pohybech, kdy se organismus zahřívá chemickými reakcemi, zásobujícími energií svaly. O tom, jaký je třeba při běhu nebo cvičení ani nemluvě.
Bylo by to fuk a jen k pousmání. Jenže občas není. Protože někteří lidé té škodlivosti skutečně hluboce věří a jsou z toho ve stresu.
A stres (na rozdíl od toho slabého elektromagnetického vlnění) opravdu tělu škodí.
Jakékoli neionizující záření se při dopadu na povrch těla jednoduše promění v teplo.
A té energie z dopadajícího záření je tak strašně málo, že jeho vliv je prakticky neměřitelný. Nesrovnatelně menší, než co umí odvést a uchladit náš termoregulační systém.
Samozřejmě pokud třeba nevlezeš do mikrovlné trouby, kde je intenzita elektromagnetického vlnění o několik řádů vyšší.
Než z okolního záření, to už větší ohřev tkáně nastane i při pomalých pohybech, kdy se organismus zahřívá chemickými reakcemi, zásobujícími energií svaly. O tom, jaký je třeba při běhu nebo cvičení ani nemluvě.
Bylo by to fuk a jen k pousmání. Jenže občas není. Protože někteří lidé té škodlivosti skutečně hluboce věří a jsou z toho ve stresu.
A stres (na rozdíl od toho slabého elektromagnetického vlnění) opravdu tělu škodí.
-
Snažím se sehnat ze státních registrů hlášení diagnózy od lidí, kteří s neionizuícím záření pracují. Uvidím co mi sdělí známý. Ten se v tom lépe orientuje. Evidence hlášení a data jsou prostě fakta z hlášení od doktorů a to se eviduje. Dostal jsem se do daného registru ale musím vědět jak co vydolovat když chci něco najít v souvislosti s neionizujícím záření. Podložit nějaké myšlenky fakty se sběru dat nebo jen dojmem o ohřevu je asi v této diskuzi zásadní.
-
- Reputace: 200
- Lokalita: Šumperk
řekl bych že to tu víceméně padlo... EU normy jsou mnohem přísnější jak US normy. Takže chceš-li dělat nějakou statistiku škodlivosti začal bych tam. Pokud se to někdy projeví u nás to bude mnohem později. Obávat se z toho a způsobovat si stres je jistě jedna z možností a bude podle mě docela komplikované tohle z toho odfiltrovat. Třeba se naši nenarození potomci podívají na video o minulosti a po 100 letech se zjistí že to mělo vliv na něco... (například na youtubu jsem teď viděl dobré video na téma teflon... - tento výzkum taky trval spoustu let)
-
- Reputace: 0
Ne nadarmo byl zákaz stavět vysílače s výkonem větším než 4W v zástavbě (ve městě ).Po revoluci se změnili téměř všechny hygiencé normy ,včetně těch na potraviny.Jinak experimentů se provedlo dost.Já bych s tou neškodností mikrovln byl opatrnej.Pohybuji se v tom 30let.
- TomHC
Ale DDT nám nevadilo, hlavne že výkon vysielačov bol nízky 
Výborný názov témy - hrozba pre celý svet - šarlatáni. Ozaj, tá zem je plochá?
Výborný názov témy - hrozba pre celý svet - šarlatáni. Ozaj, tá zem je plochá?
-
Jasně, že je plochá. Jaká jiná by měla být?
Kdyby byla vypouklá (nebo v extrémním případě dokonce kulatá), tak by se všechno kulaté odkutálelo pryč.
Stejně tak by odtekla voda. Však si to zkus, nalít nějakou vodu třeba na kulatý balón.
Kdyby byla naopak vydutá, tak by se všechno nakutálelo k nám. A ještě by nás zalila voda.
Jediná možnost, jak všechno zůstane na místě je, že je plochá.
Kdyby byla vypouklá (nebo v extrémním případě dokonce kulatá), tak by se všechno kulaté odkutálelo pryč.
Stejně tak by odtekla voda. Však si to zkus, nalít nějakou vodu třeba na kulatý balón.
Kdyby byla naopak vydutá, tak by se všechno nakutálelo k nám. A ještě by nás zalila voda.
Jediná možnost, jak všechno zůstane na místě je, že je plochá.
-
- Reputace: 332
Mexi moc se nesmĕj:
https://medium.seznam.cz/clanek/zdenek- ... osti-97519
https://minutovezpravy.cz/clanek/slovac ... loch%C3%A1
https://medium.seznam.cz/clanek/zdenek- ... osti-97519
https://minutovezpravy.cz/clanek/slovac ... loch%C3%A1
18190Wp=13500Wp jihovýchod 27x500Wp, 4690Wpjihozápad Leapton 14x335Wp, cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad, Lifepo4 17Sx260Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
- TomHC
Nový Zéland je ďaleko, možno pôjdem na Moravu. Niekde pod Radhošť.
PS: južná orientácia povinná
PS: južná orientácia povinná
-
- Reputace: 334
- Lokalita: JV od pekla :)
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 33
Prof. Kulhánek onehdá v nějakém rozhovoru pro TV N@va říkal cosi o tom, že si představuje Zemi jako kužel 
No a nejmenovaný pán z Matfyzu má zase moc hezkou teorii o tom, jak Jaroslav Hašek dospěl k tomu, že ho vůbec mohlo napadnout zmínit ve Švejkovi jakéhosi pomateného profesora, který tvrdil, že uvnitř Země je ještě jedna a ta je větší...
No a nejmenovaný pán z Matfyzu má zase moc hezkou teorii o tom, jak Jaroslav Hašek dospěl k tomu, že ho vůbec mohlo napadnout zmínit ve Švejkovi jakéhosi pomateného profesora, který tvrdil, že uvnitř Země je ještě jedna a ta je větší...
-
- Reputace: 249
- Lokalita: Praha
Někdy by mě zajímalo, jestli ty lidi touží po penězích nebo jim fakt hráblo. I taková Peková úplně zahodila slibnou kariéru a začala propagovat bludy. Je to smutný.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
Já to nesleduju, tak nevím.
Čím se paní Soňa Peková provinila, že ji uvádíš jako příklad někoho, komu hráblo?
Já jsem viděl nějaké rozhovory s ní na začátku Covidu. A tam řekla, že si myslí, že to vzniklo v laboratoři.
Za to jí všichni nadávali.
Ale dneska už se to považuje za nejpravděpodobnější možnost. Tedy měla s vysokou pravděpodobností pravdu, na rozdíl od jiných.
Mně se líbila, protože uměla věci vysvětlit. Ne jako mnohé mluvící hlavy, které opakují fráze a klišé, a jedou jen po povrchu.
Takže jsem ji tehdy bral jako kladnou hrdinku.
Potom už jsem to dál nesledoval, takže nevím, kdy se z ní měl stát padouch.
Čím se paní Soňa Peková provinila, že ji uvádíš jako příklad někoho, komu hráblo?
Já jsem viděl nějaké rozhovory s ní na začátku Covidu. A tam řekla, že si myslí, že to vzniklo v laboratoři.
Za to jí všichni nadávali.
Ale dneska už se to považuje za nejpravděpodobnější možnost. Tedy měla s vysokou pravděpodobností pravdu, na rozdíl od jiných.
Mně se líbila, protože uměla věci vysvětlit. Ne jako mnohé mluvící hlavy, které opakují fráze a klišé, a jedou jen po povrchu.
Takže jsem ji tehdy bral jako kladnou hrdinku.
Potom už jsem to dál nesledoval, takže nevím, kdy se z ní měl stát padouch.