Moje FVE se Studerem

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
kamils
Reputace: 13

Re: Moje FVE se Studerem

Nový příspěvek od kamils »

bol-St píše: úte čer 25, 2024 7:03 am
Po více než měsíci kdy mám v systému zapojené 2 baterie, tedy původní 4 cihly Pylontech a nově 280Ah články s BMS Seplos je situce taková, že Pylontechy cyklují mnohem ochotněji a ráno jsou o poznání více vybité.
Mám podobnou sestavu 4 x US3000C + 2 x pack 15x 280Ah a chová se to velmi podobně, Pylontechy mnohem více cyklují. Kabely v tom nehrají až takovou roli při mých délkách (cca 2m). Ukázka je z nabíjení EV přes noc (cca 13,5 kWh), všechny tři baterie byly plně nabité a plně znamená až se nabíjecí výkon všech baterií vyrovná (někde okolo 3,45V / čl).
nabíjení.JPG
BattPwr je pylontech, zbylé jsou 280Ah baterie.
Důvod častějšího cyklování vidím v nižším vnitřním odporu sestavy pylontechu díky paralelnímu řazení 4 baterií. S kabely jsem hodně experimentoval, jak s průřezem, tak délkou, ale bez efektu.
kamils
Reputace: 13

Nový příspěvek od kamils »

Ukázka konce nabíjení - Pylontech je na 89% (3,4V / čl) a takhle vypadá rozdělení nabíjecího výkonu mezi jednotlivé baterie.
nabíjení_baterie.JPG
nabíjení_baterie.JPG (22.49 KiB) Zobrazeno 827 x
bol-St
Reputace: 33
Lokalita: Opavsko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9375
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od bol-St »

Jak se v minulém týdnu přehnal kolem nás nějaké bouřky, tak jsem v sobotu objevil jeden varistor Saltek V SPD PV 170 v poruše. Přitom vše funguje dál a na chodu VT1 jsem nic nezaznamenal, normálně vyrábí dál.

Saltek porucha.jpg

Zajímavé je, že přímo pod panely je v kůlně solární rozvaděč s SPD Citel 150, který je Salteku předřazený a tam se žádná porucha neobjevila:

Saltek-OK.jpg
No objednal jsem novou vložku do Salteku a uvidíme dále.
Ferda2
Reputace: 1
Lokalita: Pardubice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 3200
Kapacita baterie [kWh]: 11,3
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od Ferda2 »

Jestli to nepřišlo po "nuláku" , mě to takto odpálilo DC Citel 275
ISolar-SMG-III-11kW-wifi + Bell MR4316AC NG