Battery monitor
-
1lubos1
- Reputace: 1
Battery monitor
Zdravim...
vie mi niekto napisat, preco mi battery monitor vypisuje slabu kapacitu baterie, ked bateria ma 52,67V? Automatika odpojila bateriu od systemu.
vie mi niekto napisat, preco mi battery monitor vypisuje slabu kapacitu baterie, ked bateria ma 52,67V? Automatika odpojila bateriu od systemu.
-
rva
- Reputace: 831
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Battery monitor
No protože SOC se nedá změřit, ale počítá se. A ten výpočet je zatížený chybou, která s časem roste. Proto je potřeba automatizace založené na SOC používat obezřetně.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
Valdano
- Reputace: 216
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Battery monitor
SOC je pouhý odhad, který se vypočítává za provozu z průběžného nabíjení/vybíjení, ale jak už zde bylo zmíněno chyba tj. nepřesnost vůči realitě v čase narůstá, a proto by měl systém čas od času při plném nabití provádět automatickou korekci alias tzv. reset SOC tj. při plném nabití nastavit SOC 100%. Různé systémy to mohou mít řešeno trochu jinak. Zřejmě nemáte v systému nastavenu korekci/resetování SOC. Prostudujte si dokumentaci a zjistěte si jakým způsobem váš systém umožňuje nastavení resetu SOC a pak si to nastavte nebo proveďte u té BMS reset SOC manuálně nějakou volbou v apce, která je určena pro nastavování parametrů té konkrétní BMS.
Na videu níže je postup jak nastavit resetování SOC při plném nabití u JK BMS. Pokud máte jinou specifickou BMS tak si to nastudujte z její dokumentace případně oslovte výrobce, aby vám možnost nastavení resetování SOC u dané BMS vysvětlil.
Na videu níže je postup jak nastavit resetování SOC při plném nabití u JK BMS. Pokud máte jinou specifickou BMS tak si to nastudujte z její dokumentace případně oslovte výrobce, aby vám možnost nastavení resetování SOC u dané BMS vysvětlil.