FVE s přepínáním síťí
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
- Reputace: 259
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: FVE s přepínáním síťí
Osobně zruš to přepínání N prostě vše dej na jeden můstek a ovládání přepínače od FVE dej na ten jistič tak stejně i to N od ovládání.v600 píše: čtv dub 10, 2025 10:20 amNapětí pro řízení přepínání přepínače beru přímo na jeho přívodech.
To dává smysl - pila zabere, slavný EPEVER 5000 houpne s napětím dolů jak má ve zvyku než to ureguluje, a to dráždí přepínač.
Mě ten přepínač funguje OK i když si měnič zastěžuje na přetížení.
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh 

-
- Reputace: 0
- Lokalita: MSK
Díky za všechny reakce, dovolil jsem si překreslit tedy to mé výtvarné dílo:)
Nula tedy jde ze střídače napřímo do hlavního rozvaděče na PEN.
Možná ze startu dám toho čínana, podle toho jak často bude chodit zvážím výměnu za něco kvalitnějšího. Zase si říkám že když už dělám FVE za 120k tak ty 4k navíc za stykače už nějak člověk polkne...
Provozujete někdo tyhle DEYE takhle zapojene? byla by nějaká lepší varianta (1f, min 8kW)?
Když vypadne síť na straně DS, hrozí něco? Nebo tím že je to se zemí bude to ok? Možná debilní otázka ale radši se takhle zeptám...
Nula tedy jde ze střídače napřímo do hlavního rozvaděče na PEN.
Možná ze startu dám toho čínana, podle toho jak často bude chodit zvážím výměnu za něco kvalitnějšího. Zase si říkám že když už dělám FVE za 120k tak ty 4k navíc za stykače už nějak člověk polkne...
Provozujete někdo tyhle DEYE takhle zapojene? byla by nějaká lepší varianta (1f, min 8kW)?
Když vypadne síť na straně DS, hrozí něco? Nebo tím že je to se zemí bude to ok? Možná debilní otázka ale radši se takhle zeptám...
-
- Reputace: 259
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Nehrozí nic PEN je vždy uzeměné takže PE a N jsou vždy na 0 jedině kdyby uzemnění nebo N se někde přerušilo.....
Jediné co netuším zda DEYE má napětí na OUT výstupu když nemá připojenou síť, zda to nebudeš muset připojit na BACKUP výstup DEYE je přece ongrid měnič?
Jediné co netuším zda DEYE má napětí na OUT výstupu když nemá připojenou síť, zda to nebudeš muset připojit na BACKUP výstup DEYE je přece ongrid měnič?
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh 

-
- Reputace: 0
- Lokalita: MSK
Potvrdil by někdo že DEYE funguje offgrid? Nebo jestli by byla nějaká lepší varianta.... Díky