SmartESS - data z cloudu v PC

Home Assistant, Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
pguty
Reputace: 0
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 2400
Kapacita baterie [kWh]: 12

Re: SmartESS - data z cloudu v PC

Nový příspěvek od pguty »

Nemal si problémy s aplikáciou SmartESS? Nemôžem to rozchodiť, stále mi vyhadzuje krížik medzi komunikáciou meniča a dataloggera....
milanslavik
Lokalita: Ilava
Systémové napětí: 24V

Nový příspěvek od milanslavik »

Zdravim,
mam trosku iny problem, ale mozno ste sa s tym stretol a budete vediet poradit.
Mám problém s pridaním zariadenia do aplikácie. Jedna sa o wi-fi plug pro-03.
Ked ho chcem pridat do aplikacie SmartESS,tak mi pise že zariadenie je už zaregistrované.
Je možné zrušiť predchádzajúcu registráciu, aby som ho mohol znova zaregistrovať?
Vyzera to tak, ze niekto uz toto zariadenie zaregistroval asi na cloude kde sa ukaldaju data.
Ale ja sa neviem dopatrat, koho kontaktovat.
Samozrejme dodavatel zariadenie nekomunikuje :-(
Neviete poradit?
Ďakujem Milan
milanslavik
Lokalita: Ilava

Nový příspěvek od milanslavik »

Ahojte,
ak by to niekomu pomohlo, tak tento problem som uz vyriesil a to nasledovne.
Napisal som na podporu s popisom, ze zariadenie uz zaregistrovane a poslal som im QR kod zariadenia.
Oni prvotnu registraciu vymazali, a ja som mohol zariadenie opätovne zaregistrovat.
Ale, registracia bola mozna asi az po 12-tich hodinach (dovtedy mi vypisovalo - Invalid QR code!).
vela zdaru
Milan
Filas
Reputace: 4
Lokalita: Praha

Nový příspěvek od Filas »

Na jakou podporu jsi napsal? Mám stejný problém, modul už je někde registrován a mě nejde přidat.
Bobo84
Reputace: 1
Lokalita: Vsetín
Výkon panelů [Wp]: 8100
Kapacita baterie [kWh]: 7,65
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od Bobo84 »

AHoj ve spolek. Po cca roce se mi podařilo naistalovat v mobilu smartESS a celkem to funguje. Jen mi to neposílá úplně přesná data!!! Má někdo zkušenosti? Mám nově zprovozněný ANENJI 11KW s tím wi-fi donglem a ty vyčítané data jsou jen orientační, dokonce ani napětí batereky lítalo o cca 0,5V, příkon baráku o cca 200W.. netuší někdo proč? Sledoval jsem to i na ustáleném systému a furt to plave..
PetrDubi
Reputace: 296
Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
Výkon panelů [Wp]: 10790
Kapacita baterie [kWh]: 13

Nový příspěvek od PetrDubi »

SmartESS je typická cloudová aplikace, kdy měnič v určitém intervalu (například 5,10 nebo 15 minut) odesílá aktuální data do cloudu a aplikace zobrazuje data z cloudu. Takže nemůžeš porovnávat údaje na měniči s tím, co je v aplikaci, protože aplikace zobrazuje například několik minut staré informace a samozřejmě cokoliv, co se dělo mezi odesláním dat se neukáže.
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68 a Victron 75/15 MPPT
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, 3690 Wp SZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
Bobo84

Tak to by možná sedělo. Já myslel, že když v té aplikaci dát aktualizovat stránku (v té chvíli kolečko točí a píše "osvěžující" :D, že to stáhne aktuální data a ty by v ten okamžit měly sedět s měničem. Nebo tomu tak není a stáhnu jen ty poslední aktuální? ...i tak mi to moc nesedí, protože barák bere standartně cca 300W (televite a jiné... ) a v aplikaci běžně píše cca 100W, teda když manželka spustí spotřebiče, tak to vyleze adekvátně. I tak mi to přijde lehce mimo.
MikroCZ
Lokalita: STredni čechy
Výkon panelů [Wp]: 6400

Nový příspěvek od MikroCZ »

No ty sice v apce osvežuješ :-) , ale data v cloudu se aktualizují cca co 5min. Takže prostě čekáš na update na cloudu. Apka je taková přibližná. Mě se to podařilo rozchodit na snad 1000000 pokus, pořád stejné kroky a najednou to Dongle vidělo a byl sem schopný naknfugurovat wifi atd.. Ale jako styl apky je odstrašující...... druhej měnič/donglik, to sem prostě nezprovoznil, prostě nejde :-) eh...
Bobo84

No mně se to taky nedařilo spárovat s routerem, až když jsem přesně napsal název sítě, tak to chodilo. Každopádně časem budu bastlit sběr dat přes ESP32 a doma už leží hezé písíčko s homeassistantem :)
MikroCZ
Lokalita: STredni čechy
Výkon panelů [Wp]: 6400

Nový příspěvek od MikroCZ »

:-)
Uplně stejný postup mám také. ESP už mám v HA udělané. jen to dotáhnout do konce :-) vrabčí hnízdo do nějaké krabičky atd... klasický problem bastlení. (Ještě mě čeká teda dotahnout Wifinu až ke garáži..kde bude druhej Isolar)