Pylontech

LiFePO4, LiFeYPO4, atd., zkušenosti, rady, tipy ...
lukas.okoun
Reputace: 0

Re: Pylontech

Nový příspěvek od lukas.okoun »

lze ale vybrat jestli se má nabíjení řídit dle BMS nebo dle statického napětí...
pibi
Reputace: 203
Lokalita: Východně od 3nce
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 16kWp
Kapacita baterie [kWh]: 44kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od pibi »

Odpojit, připojit na laboratorní zdroj a velice opatrně zvyšovat napětí?
7,5kWp JV, 3,75kWp JZ, 2 x Victron MP II 5kVA, 3 x SmartSolar 150/70, Smartshunt, Cerbo, 16x280Ah + 16X300Ah + 16x300Ah LiFePO4 + 3xJK BMS.
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
lukas.okoun
Reputace: 0

Nový příspěvek od lukas.okoun »

je otázka jestli se to dá zjistit z diagnostiky pylontechů jestli modul balancuje?
el_salvadore
Reputace: 21
Lokalita: Považská Bystrica
Výkon panelů [Wp]: 6000
Kapacita baterie [kWh]: 14,4

Nový příspěvek od el_salvadore »

Zdravim pani, ti co mate cihly (pylony) v datovych rackoch, ako mate riesene police? Ak chcem narvat do racku co najviac tehal tak musim ist do custom riesenia cez L-profily (napr. klasicky ALU profil al. perforovany pozink...) alebo custom police kedze typizovane 1U police do racku nechavaju medzi jednotkami zbytocne velke medzery. Kedze som sa nevedel nikde dopatrat k vyhovujucemu systemovemu rieseniu a vzhľadom na finalnu vahu celej sustavy ~400kg som navrhol police pre štandardné rackové koľajnice pre datovu skrinu (600x600/800mm) ktore zvazujem dat do výroby. Su s variabilným fixovanim kde medzera medzi pylonmi ostava cca 10mm. Police budu z 3mm pozink plechu. Fixovane v 4 resp 8 bodoch, nosnost 50+kg. Su kompatibilne s US2000/3000/5000 AKU (Ale vzhľadom na nosnosť samozrejme aj pre ine AKU aplikacie). Takto vyzera "stack" pylonov 38,4kWh (4xUS3000+5xUS5000) pre 32U rack ktory mam v plane zostavit:
32U rack
32U rack
Napady/postrehy/kritika :D?
Ostrov. 6kWp/14,4kWh/3x4000kVA (12xCanadian Solar CS3Y490MS, 4xPylontech US3000C, 3xXTM-4000-48, VS-120, RCC-02)
Mex
Reputace: 170
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Nový příspěvek od Mex »

Kritiku nemám. Podle mě to vypadá dobře.
Taky by se mi něco takového hodilo.

Ale trochu problém vidím v tom, že to budeš mít asi nachystané na pevnou rozteč mezi přední a zadní svislou děrovanou stojkou.
A nejsem si jistý, jestli si to bude moct uživatel nastavit přesně podle té police.
Byl jsem to změřit u sebe. Mám to teď nastavené na 30cm. Je to posuvné, ale ne plynule, jen po krocích.

Hlavní problém ale vidím (aspoň u sebe) v tom, že ty svislé stojky jsou tvarované a není možné k nim z boru připlácnout tu polici.
U mě to má profil něco jako obrácený otazník. Z boku se tak k tomu nedá přirazit bok police.
A na to připlácnutí to Ty máš myslím nachystané.
el_salvadore

"Ale trochu problém vidím v tom, že to budeš mít asi nachystané na pevnou rozteč mezi přední a zadní svislou děrovanou stojkou."
- Ano je to nachystane na pevnu roztec, ktora je 36,5cm. Tie kolajnice sa daju posuvat po krokoch ako pises a toto je myslim o jeden "rad" dalej.
Police su hlboke 440mm, fixuju sa z vnutornej strany kolajnice (nie na jej celo ako bezne rackove police)

"Hlavní problém ale vidím (aspoň u sebe) v tom, že ty svislé stojky jsou tvarované a není možné k nim z boru připlácnout tu polici.
U mě to má profil něco jako obrácený otazník. Z boku se tak k tomu nedá přirazit bok police.
A na to připlácnutí to Ty máš myslím nachystané"

- Pravda, ta kolajnica ma tvar ako pises ale z boku to praveze priplacnut ide. Skusim nakreslit detail. Btw nemas ju otocenu?
Ostrov. 6kWp/14,4kWh/3x4000kVA (12xCanadian Solar CS3Y490MS, 4xPylontech US3000C, 3xXTM-4000-48, VS-120, RCC-02)
el_salvadore

Skice s detailom uchytenia a vonk. rozmery. Idem dat vyrobit prvych 14ks. 5 bude extra. Kto by mal zaujem piste SZ.
Police2.jpg
Police3.jpg
Mex
Reputace: 170
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Nový příspěvek od Mex »

Nápad je to pěkný a takové police by se mi líbily a hodily.
Ale bojím se, že jsi to s těmi rozměry přehnal.

Standardní šířka síťových prvků je cca 44cm. A ten odskok k té kolmé stěně podle mě není (aspoň u mě) tak velký, aby se tam vešlo 480mm.
U mě je u jednoho rozvaděče ten odskok o cca 12mm, u druhého o cca 15mm. Takže s mírnou rezervou by se mi tam vešlo tak 470mm, natěsno tak 472mm.
Jinak by snad byla šance upevnění těch svislých stojek "poladit" propilováním větších děr pro plovoucí matky, které je drží. Ale protože tohle ponese celou zátěž té hodně těžké baterky, tak to myslím není ideální varianta.

Stejně tak hloubka je hodně na doraz, pokud by se to tam vůbec vešlo.

Další problém vidím v tom, jak tam tu polici dostaneš. Je to rozměrově natěsno, ale budeš ji tam muset dát našikmo a vytočit. A na to tam podle mě nemáš rezervu.

No a problém bude i v tom, že tam není žádný stupeň volnosti. Předpokládá to přesné rozměry bez možnosti to poladit nějakým posuvem v oválné díře, jak je běžně zvykem. Takže pro jeden konkrétní rozvaděč se to asi vychytat dá, ale u druhého už to sedět nemusí. Na drobnou variabilitu je podle mě třeba vždy myslet, rozvaděče nejsou žádná přesná strojařina na desetiny milimetrů.

Mimochodem na kolik ti tak zhruba vychází jedna police?
silverfox
Reputace: 5
Lokalita: u Plzně
Výkon panelů [Wp]: 9600
Kapacita baterie [kWh]: 16

Nový příspěvek od silverfox »

mgx
Reputace: 104

Nový příspěvek od mgx »

rackova skrinka 42U stoji od 190 euro, krabice tam vlozis na skrutky, zasrubujes, koniec. 5 minut roboty. Silne pochybujem, ze tvoj zvarenec vyjde menej :)
dusanmsk
Reputace: 45
Lokalita: Stredocesky kraj
Výkon panelů [Wp]: 11250
Kapacita baterie [kWh]: 9.6

Nový příspěvek od dusanmsk »

Tiez nechapem zmysel. Kupil som bazarovy rack s nosnostou 400+, bocne L profily za par drobnych a baterky mam od seba na roztec jednej diery na sroub v rastri.
30*375 Wp JJZ, 2xXTM4000, 2xVT-80, 4xUS5000

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek