Energie ze solárního panelu.
Vyplatí se nebo nevyplatí se? Koupit použité nebo nové? Za jak dlouho se to vrátí? Kolik mi to ušetří? Kolik za to zaplatím? Nebude to příliš drahé? ... a podobné dotazy : )
-
- Reputace: 77
- Lokalita: Havlíčkův Brod
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 19845
- Kapacita baterie [kWh]: 66
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Energie ze solárního panelu.
Tři měniče mám taky. Revo (volnoběh 70W) a druhý victron (cca 30W) jsou momentálně vypnuté. Jede jen Multiplus 5000 (volnoběh 37W plus režie) a osm regulátorů s šesti BMSkami od baterií. K tomu řízení. Kdy když jsem vypnul veškerou spotřebu domu mi BMV ukázalo odběr z baterie z rozmezí 75-80W. Je to watt k wattu a už se to nastřádá .
Holt čím větší opice tím víc banánů sežere. Ale na druhou stranu zase víc utáhne.
Holt čím větší opice tím víc banánů sežere. Ale na druhou stranu zase víc utáhne.
S-UPS.
20kWp v panelech rozdělených mezi východ, jih a západ. Do osmi stringů.
Baterie
Staré LiFePo4 o kapacitách 12, 24 kWh
Nové LiFePo4 o kapacitách 14, 14 kWh (od listopadu 2022), 14kWh (srpen 2024), 14kWh (prosinec 2024).
Rezerva Pb vrla 200Ah.
Systémové napětí 48V
Hlavní měnič Victron 5000VA.
Pomocné měniče 2x REVO VM 5000
Regulátory PCM60X
Systém je modulární s možností dalšího rozšíření (kdyby bylo kam) řešený tak, aby při výpadku kteréhokoliv jednoho modulu mohly ostatní fungovat dál bez omezení.
20kWp v panelech rozdělených mezi východ, jih a západ. Do osmi stringů.
Baterie
Staré LiFePo4 o kapacitách 12, 24 kWh
Nové LiFePo4 o kapacitách 14, 14 kWh (od listopadu 2022), 14kWh (srpen 2024), 14kWh (prosinec 2024).
Rezerva Pb vrla 200Ah.
Systémové napětí 48V
Hlavní měnič Victron 5000VA.
Pomocné měniče 2x REVO VM 5000
Regulátory PCM60X
Systém je modulární s možností dalšího rozšíření (kdyby bylo kam) řešený tak, aby při výpadku kteréhokoliv jednoho modulu mohly ostatní fungovat dál bez omezení.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8 Odpovědi
- 1676 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Sol
-
- 1 Odpovědi
- 1267 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od youda
-
- 2 Odpovědi
- 1538 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od JonasPP
-
-
Muzu misto solarniho panelu pripojit k dobijeni druhou baterii? (DC-DC nabijecka)
Muzu misto solarniho panelu pripojit k dobijeni druhou baterii? (DC-DC nabijecka)
- 2 Odpovědi
- 205 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pavel77
-
-
- 10 Odpovědi
- 1818 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mypower.cz