Výkup lifepo
LiFePO4, LiFeYPO4, atd., zkušenosti, rady, tipy ...
-
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Re: Výkup lifepo
Není škoda to jen tak bez užitku zničit?
Lepší by bylo to někde na zahradě připojit na elektriku a přebíjet co to jenom jde, aby se ukázalo, co to udělá.
A pokud to neudělá nic spektakulárního (což asi neudělá), tak pak do toho zaseknout krumpáč.
Až z toho zažne fučet nějaký plyn, tak se ho pokusit zapálit.
Aby člověk na vlastní oči viděl "nebezpečnost" LFP baterek.
Vyhodit do šmelcu pak až ten zbytek.
Lepší by bylo to někde na zahradě připojit na elektriku a přebíjet co to jenom jde, aby se ukázalo, co to udělá.
A pokud to neudělá nic spektakulárního (což asi neudělá), tak pak do toho zaseknout krumpáč.
Až z toho zažne fučet nějaký plyn, tak se ho pokusit zapálit.
Aby člověk na vlastní oči viděl "nebezpečnost" LFP baterek.
Vyhodit do šmelcu pak až ten zbytek.
-
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Přesně, stát se jůtuberem. Moji spoluobčané, vidíte co dělají ty proklaté čínské baterky, když se do nich pustí 230V, uděláte do nich vrtačkou díru a přitom je olizujete....Strašný věci.....je potřeba je zakázat, omezit je předpisy, 4x ročně revize, a všechny musí být povinně pod kontrolou našeho bratra ČEZu, protože jen on ví, jak je správně provozovat......za měsíční paušál samozřejmě....
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
- Lokalita: Rajecké Teplice
- Výkon panelů [Wp]: 5000
- Kapacita baterie [kWh]: 14,5
Dát je narkomanům a vařičům, oni z toho udělají užitečnou věc
2x5kW paralel SML-5K jako ostrov se zálohou z DS, 5kWp, Lifepo4
-
- Lokalita: Žabčice
- Výkon panelů [Wp]: 29139
- Kapacita baterie [kWh]: 12
- Chci prodávat energii: ANO
plechovej, půjde to rychleji a bude to i samohasící
-
Zítra se jdu teda zeptat na třídičku uvidíme jak dopadnou. Pak dám info.
Jo myslel jsem, že budu mít baterie za pakatel a teď to mám. Zabezpečovat je asi nijak nemusím mají 0V ať s nimi dělám cokoli.
Jak k tomu došlo netuším, prý byli zapojeny do vysokonapěťového systému, myslím že nebyli zbalancovany a nikdo nepoznal že byli totálně vybitý.
Jo myslel jsem, že budu mít baterie za pakatel a teď to mám. Zabezpečovat je asi nijak nemusím mají 0V ať s nimi dělám cokoli.
Jak k tomu došlo netuším, prý byli zapojeny do vysokonapěťového systému, myslím že nebyli zbalancovany a nikdo nepoznal že byli totálně vybitý.
-
Zítra se jdu teda zeptat na třídičku uvidíme jak dopadnou. Pak dám info.
-
- Lokalita: Česká Lípa
Takže jestli to tedy správně chápu tak to nejsou články, které jste si koupil v nějakém eshopu a přišly v tomto mizerném stavu ani články, které jste zničil vy sám nevhodným používáním, ale články, které používal někdo jiný a v podstatě zničil a vám je nabídl jestli byste je ještě k něčemu nevyužil, ale vhledem k tomu, že jsou všechny totálně vybité a zničené tak, že je už nelze ani nabíjet tak jsou v podstatě využitelné akorát tak k recyklaci.
-
Klidně oldakovi nabídněte, že si je od něj vezmete a sám si je i odvezete. On se jich určitě rád zbaví zdarma když pro něj stejně nejsou k užitku a nikde se nevykupují a vy pak můžete vesele testovat třeba i s tím krumpáčem.
-
Ano přesně tak. Naivně jsem myslel, že je zachraním.Valdano píše: ↑čtv lis 14, 2024 8:15 pmTakže jestli to tedy správně chápu tak to nejsou články, které jste si koupil v nějakém eshopu a přišly v tomto mizerném stavu ani články, které jste zničil vy sám nevhodným používáním, ale články, které používal někdo jiný a v podstatě zničil a vám je nabídl jestli byste je ještě k něčemu nevyužil, ale vhledem k tomu, že jsou všechny totálně vybité a zničené tak, že je už nelze ani nabíjet tak jsou v podstatě využitelné akorát tak k recyklaci.
-
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
OV? Proč to má nulu? Jakou nulu, přesnou nulu nebo okolo nuly? Zkrat nebo bez kontinuity nula?
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
-
-
odrovnal jsem jeden lifepack brutálním podvybitím. některé šly na nulu a už tam zůstali asi u nich došlo k přepolování a nějak se to uvnitř posralo. Další část měla velké samovybíjení tak že to bylo nepoužitelné a po týdnu byly na nule, další část je sice v provozu ale je vidět že proti novým mají různé odpory, zhoršení kapacity atp. To co jsem zachránil jsem nějak doladil dalšími paralelními články. Ale už to prostě není ono.
Moje zkušenost hovoří tak že jakmile jim ublížíš moc tak to už není na seriozní bezproblémový provoz a vzhledem ke starostem a zhoršeným parametrům které se budou už jen zhoršovat a ceně nových od pana Wu se vyplatí to zlikvidovat a koupit nové. Prostředky a energii věnovat nena záchranu ale do opatření aby se to neopakovalo.
nechce někdo za odvoz 27Ah a 50Ah šrot na hraní případně nějaký destrukční krumpáčový testy ?
Ví někdo jak moc nezdravý je elektrolyt a to všecko uvnitř? chtěl bych si ze zvědavosti jeden rozpárat a podívat se co to vlastně je za zázrak uvnitř. Ale nejsem zase tak zvědavej abych si ráchal ruce v nějakých sračkách
Moje zkušenost hovoří tak že jakmile jim ublížíš moc tak to už není na seriozní bezproblémový provoz a vzhledem ke starostem a zhoršeným parametrům které se budou už jen zhoršovat a ceně nových od pana Wu se vyplatí to zlikvidovat a koupit nové. Prostředky a energii věnovat nena záchranu ale do opatření aby se to neopakovalo.
nechce někdo za odvoz 27Ah a 50Ah šrot na hraní případně nějaký destrukční krumpáčový testy ?
Ví někdo jak moc nezdravý je elektrolyt a to všecko uvnitř? chtěl bych si ze zvědavosti jeden rozpárat a podívat se co to vlastně je za zázrak uvnitř. Ale nejsem zase tak zvědavej abych si ráchal ruce v nějakých sračkách
-
- Lokalita: Frenštát pod Radhoštěm
Místo krumpáče můžeš použít vrtačku, ta teď letí víc
Mě by třeba zajímalo, jakou teplotu mají při reakci horní propojky. A jestli to žhavením elektrod vedlejších článků nedokáže přenést reakci i na ně. To zatím žádný krumpáčový expert nezkoušel.
Mě by třeba zajímalo, jakou teplotu mají při reakci horní propojky. A jestli to žhavením elektrod vedlejších článků nedokáže přenést reakci i na ně. To zatím žádný krumpáčový expert nezkoušel.
-
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
A fungují prosím ty vadné články aspoň nějak?PavelR píše: ↑pon lis 18, 2024 7:19 pmnechce někdo za odvoz 27Ah a 50Ah šrot na hraní případně nějaký destrukční krumpáčový testy ?
Páchám svou vlastní BMS. A protože při testech a ladění se může snadno něco podělat, tak by bylo fajn to moct zkoušet na něčem, na čem zas tak moc nezáleží.
K tomu elektrolytu: skoro bych řekl, že to nijak extra nebezpečné nebude. Bude to něco podobného jako třeba ráchat si ruce v ředidle nebo nějakých organických rozpouštědlech.
Nakonec to můžeš napřed zkusit na někom jiném, třeba na manželce.
Dotaz: před nějakými 2 roky nebo tak nějak jsem někde v podobných místech vyzvedával vadné žluté články Winston pro nějakého borce z Náchoda.
Nebyl jsi to Ty?
-
Pokud by se pitvou dalo vyloučit přepínání do zkratu plusu a minusu, je to moribundus. Ale věřím té spínací verzi, protože je to více pochopitelný ochranný prvek než zkrat na deskách a přepólování. Má to až moc blízko k sobě jako elektrodová vzdálenost a napětí až moc od sebe, jako potenciál mezi vloženou třetí kontrolní elektrodou do elektrolytu a mezi plusem a minusem.
-
Elektrolyt prizmatických článků obsahuje lithnou sůl obvykle hexafluorfosfát lithný (LiPF6) a směs organických rozpouštědel, jako je ethylenkarbonát (EC), diethylkarbonát (DEC) a dimethylkarbonát (DMC).
-
V podstatě Babišův etanol? (biobenzín sv sloučenině zabudovaným iontově vodivým uhlíkem)
-
ty slova jsou natolik škaredá že na to rozhodně sahat nebudu a radši si najdu na youtube jak to vyrábějí
-
jo to sedí ty winstny. To je ta první várka co jsem odrovnal tou svojí nešťastnou proměnnouMex píše: ↑pon lis 18, 2024 9:37 pmA fungují prosím ty vadné články aspoň nějak?
Páchám svou vlastní BMS. A protože při testech a ladění se může snadno něco podělat, tak by bylo fajn to moct zkoušet na něčem, na čem zas tak moc nezáleží.
K tomu elektrolytu: skoro bych řekl, že to nijak extra nebezpečné nebude. Bude to něco podobného jako třeba ráchat si ruce v ředidle nebo nějakých organických rozpouštědlech.
Nakonec to můžeš napřed zkusit na někom jiném, třeba na manželce.
Dotaz: před nějakými 2 roky nebo tak nějak jsem někde v podobných místech vyzvedával vadné žluté články Winston pro nějakého borce z Náchoda.
Nebyl jsi to Ty?
napiš mi sz můžu změřit jestli něco drží nějaký napětí případně zkusit na zdroji co to udělá.
já bych to mohl vyzkoušet maximálně tak na kočkách a to jim neudělám. Kašlu na to
-
Jen pro zajímavost.
Elektrolyt do prizmatických článků v lahvi
Složení
lithná sůl: LiPF6, 1 mol/L
rozpouštědla: EC+DMC+DEC, poměr 4:3:3
Výrobní linka na prizmatické články
Videa různých strojů pro výrobu různých částí baterií
Výrobní postup LiFePo4
Elektrolyt do prizmatických článků v lahvi
Složení
lithná sůl: LiPF6, 1 mol/L
rozpouštědla: EC+DMC+DEC, poměr 4:3:3
Výrobní linka na prizmatické články
Videa různých strojů pro výrobu různých částí baterií
Výrobní postup LiFePo4
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nejvýhodnější dodavatel, co nabízí výkup přetoků (burza?)
od Elfman83 » » v Ekonomika solárních systémů
Nejvýhodnější dodavatel, co nabízí výkup přetoků (burza?)
- 2 Odpovědi
- 4032 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mypower.cz
-
-
- 9 Odpovědi
- 2207 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od DanoP
-
- 158 Odpovědi