Baterie & stridac mimo domu

Baterie, dobíjení, údržba, zapojení, diskuze i nad jinými způsoby uložení energie
wcerbsetest
Lokalita: Stredni Cechy

Baterie & stridac mimo domu

Příspěvek od wcerbsetest »

Dobry den,

Planujem fotovoltaiku, ale v dome zial nemam ziaden vyhovujuci priestor pre bezpecne umiestnenie technologii (baterie, striedac...).

Je mi jasne, ze hlavne baterie potrebuju stalu teplotu, tak rozmyslam nad postavenim nejakeho malickeho, dobre izolovaneho domecku na severnej strane domu s riadenym vetranim (leto) a elektrickym ohrievacom (zima).

Prosim stretol sa s tym niekto? Da sa pripadne nieco podobne - nejaky izolovany box - kupit (lokalne som nic nenasiel, ale mozno niekde v Nemecku)?

Dakujem
TomHC
Lokalita: Hlohovec, SR
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5520
Kapacita baterie [kWh]: 14
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Baterie & stridac mimo domu

Příspěvek od TomHC »

Ahoj, pozri si viewtopic.php?t=6590 . A ešte tu niekto dával fotky z "búdy" prilepenej o fasádu, z takých sendvičových panelov z ktorých sa stavajú haly, len to neviem nájsť.

Ak ti ide čisto len o bezpečnosť, tak ak sa to správne nainštaluje a urobí sa ku tomu monitoring a riadenie, bude to na úrovni jadrovej elektrárne :) a môžeš to mať aj vnútri.
2x MUST PH1800 5.5kW, 8.85kWp 3x 2S3P, V+J+Z, 16x 280 Ah LiFePO4 (14.3 kWh), BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 10/2024 = 8.3 MWh AC
gibong
Lokalita: Levice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 6,14
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Příspěvek od gibong »

Majkl
Lokalita: SZ od Mělníka
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 20000
Kapacita baterie [kWh]: 44

Příspěvek od Majkl »

Taky mám komplet elektrárnu mimo barák - ve stodole. Baterky jsou schovaný v boxech ze sendvičových panelů co se z nich staví průmyslové haly. V létě nechávám boxy otevřený. V zimě zavřu a v případě nutnosti přitápm. Občas to potřeba je. Na treplotu sa stačí kouknout na grafy co mám v podpisu
FV pole - 20kWp mono panelů (24ks AUO+42ks GWL)
MPPT a invertory - 3x PIP5048MK paralelně + EPever IPower Plus 5kW, 2x 60A MrPower
Baterie - 44kWh LiIon (10P15S 60Ah+1P15S 200Ah)
Řízení, vytěžování a vzdálené ovládání - LK3, na RPi běžící SolarAssistant, Home Assistant
https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/9257/,

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek